China este cel mai mare producător de orez, cu recolte de peste 200 de milioane de tone pe an, care se exportă în întreaga lume. În ultima vreme, mai multe surse vorbesc despre problema orezului din plastic. Aceasta ar fi o rășină artificială care se amestecă bine cu amidon de cartofi, după care i se dă forma unui bob și aromă de orez.
Atenţie! Orezul din plastic se răspândeşte pe pieţele din întreaga lume. Video
Cum fiecare produs cumpărat necesită de fiecare dată examinat și verificat, află câteva trucuri care te vor ajuta să testezi orezul din pachet, mai ales că acest lucru nu presupune să faci un mare efort. Poți încerca!
Iată cum poţi să-ţi dai seama dacă orezul pe care îl ai conţine plastic, scrie realitatea.net:
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
1. Testul apei
Pune o lingură de orez negătit într-un pahar cu apă rece. Dacă rămâne pe fundul paharului, este sănătos. Dacă pluteşte, conţine plastic.
2. Testul focului
Încearcă să aprinzi câteva boabe de orez cu o brichetă. Dacă începe să ardă imediat şi miroase a plastic ars, aruncă-l imediat.
3. Testul zdrobirii
Încearcă să zdrobeşti câteva boabe de orez. Dacă se macină şi se transformă într-o pudra fină, orezul este sănătos. Dacă se obţine un aspect galben, conţine plastic.
Trebuie să știi că orezul brun sau cel negru este mult mai sănătos decât orezul alb, deoarece în timpul procesării orezului alb sunt înlăturate o bună parte din vitaminele, mineralele și fibrele prezente în scoarța bobului de orez, rămânând doar stratul de amidon din miezul bobului.
Alimentul ”longevității” – gustă din orezul ”interzis”