Între micul dejun şi prânz, e musai să luăm o gustare, care să ne energizeze şi care, în plus, să păcălească foamea. Uneori eşti tentată de gustări mai puţin sănătoase, care de fapt, îţi consumă energia şi nu-ţi oferă nutrienţii necesari pentru buna funcţionare a organismului.
Migdalele sunt o alegere înţeleaptă
Delicioase şi hrănitoare, migdalele reprezintă gustarea perfectă mai ales atunci când eşti stresat şi obosit. Iar beneficiile consumului acestor fructe nu se opresc aici: ele protejează inima, creierul şi stimulează imunitatea. Nutriţioniştii le laudă şi le recomandă cu încredere ca alimente perfecte şi în curele de slăbire.
Migdalele conţin vitaminele A, C, D, E şi K, dar şi vitamine din complexul B, precum şi minerale, cum sunt potasiul, magneziul, calciul, manganul, fierul, seleniul, zincul, fosforul şi cuprul. Acest complex de vitamine şi de minerale oferă o importantă protecţie antioxidantă organismului. Dar atenţie! Consumă-le cu moderaţie pentru că sunt calorice: 100 gr. de migdale conţin 570 kcal. Este recomandat zilnic un consum de 9-10 migdale crude.
Beneficiile consumului de migdale
1. Migdalele sunt foarte bogate în proteine şi o sursă importantă de fibre, combinaţie care face din migdale un adevărat medicament care previne bolile cardiovasculare şi diabetul.
2. Migdalele sunt bogate în vitamina E, contribuind la îmbunătăţirea aspectului pielii, a părului şi a unghiilor, însă, conţin şi o cantitate mare de calciu pentru întărirea oaselor.
3. Consumul a 10 migdale pe zi echivalează cu o farfurie de spanac, deoarece migdalele sunt o sursă importantă de fier, care ajută la producţia şi creşterea numărului de celule roşii din sânge.
4. În coaja migdalelor s-au identificat 20 de flavonoide cu puternic efect antioxidant.
5. Migdalele ajută la îmbunătăţirea memoriei.
6. Accelerează metabolismul şi induc rapid senzaţia de saţietate.