Aceste idei practice te vor ajuta să prelungeşti perioada de valabilitate a produselor tale, să economiseşti spaţiu, dar şi să păstrezi intacte proprietăţile nutritive ale alimentelor, cât mai mult timp.
1. Ceapa
Ţine ceapa în dresuri de mătase, iar între bucăţile de ceapă fă câte un nod. Astfel vei putea păstra ceapa până la 8 luni, bine aerisită şi fără a fi presată.
2. Cartofii, ceapa şi merele
Aceste legume se ţin întotdeauna separat. Dacă le păstrezi împreună, se vor strica mult mai repede. Un astfel de raft te ajută să le păstrezi corespunzător. Cartofii, păstraţi la întuneric, nu vor încolţi şi nu se vor înverzi.
3. Fructele
Atunci când cumperi fructe, cum ar fi căpşunele, pune-le îndată într-un castron cu apă şi oţet, în proporţie de 10:1, după 5 minute scurgele de apă într-o sită. Astfel vor fi neutralizate multe bacterii şi fructele se vor păstra proaspete mai mult timp.
4. Mierea
Mierea se va păstra mai mult timp dacă o vei ţine într-un recipient de sticlă la loc răcoros. De fapt, se consideră că mierea este produsul cu cea mai lungă perioadă de valabilitate.
5. Ouăle
Ouăle pot fi îngheţate. Sparge-le într-o formă pentru gheaţă, presară-le cu puţin zahăr sau sare, pentru a preveni granularea şi apoi foloseşte-le la gătit când este necesar.
6. Sosul de tomate
Acesta, de asemenea, poate fi pus într-o pungă şi îngheţat. După o oră, îl poţi proporţiona cu ajutorul mânerului unui cuţit, după care pune sosul înapoi în frigider.
7. Verdeţurile
Verdeţurile pot fi îngheţate în ulei de măsline, pentru foarte mult timp.
8. Bananele
Codiţele bananelor trebuie învelite în folie alimentară ca să nu se înnegrească atât de repede.
9. Ţelina, broccoli şi salata
Aceste legume se vor păstra proaspete mai mult timp, dacă le vei ţine în folie de aluminiu în frigider.
10. Legumele
Legumele pot fi îngheţate după ce le-ai trecut prin apă fierbinte, astfel se vor păstra mai mult timp.
11. Salata
Frunzele de salată vor fi proaspete mai mult timp dacă sunt învelite într-un prosop de hârtie, care absoarbe umezeala.
12. Merele
Merele se păstrează mult timp, iar în frigider pot sta şi 6 luni. Trebuie doar să le elimini pe cele alterate, ca să nu le afecteze şi pe celelalte.
13. Morcovii
Aceştia se păstrează foarte mult timp în nisip şi la întuneric.
14. Carnea tocată
La fel ca şi sosul de tomate, carnea poate fi îngheţată, după câteva ore – scoasă şi porţionată, apoi iarăşi îngheţată.
15. Brânza la cutie
Ţine mai mult dacă este pusă cu capacul în jos.
16. Borcane de sticlă în loc de caserole de plastic
Foloseşte borcane de sticlă şi produsele se vor păstra mai mult timp.
17. Caşcavalul
Păstrează caşcavalul în hârtie specială, va ţine mai mult şi nu va îmbiba mirosul de plastic.
18. Ananasul
Îndepărtează frunzele şi aşează ananasul pe vârfuri, se va păstra astfel un timp mai îndelungat.
19. Ceapa verde
Pune ceapa verde în apă şi las-o să crească, când vei avea nevoie de ea -va fi proaspătă şi crocantă.
20. Prăjitura
Va fi proaspătă dacă părţile tăiate vor fi acoperite cu felii de pâine. Acestea vor reţine umezeala din aer şi în acelaşi timp vor preveni uscarea prăjiturii.