Salata perfectă are o formulă pe care trebuie să o respecți, dacă vrei sa te bucuri din plin de beneficiile ei. Fie că ții post, ești vegetarian sau pur și simplu vrei să te bucuri de o masă ușoară și sănătoasă, sfaturile de mai jos îți vor fi de folos.
1. Alege salata de bază și dă-i culoare
Pe lângă salata verde, rucola, varza Kale sau spanac, poți să-ți mai pui și alte alimente precum broccoli, germeni, avocado, castraveți. Următorul pas este să adaugi culoare în farfurie. Poți pune orice îți place: morcovi, ceapă, roșii sau ardei.
2. Adaugă alimente crocante
Pentru un plus de savoare, orice salată are nevoie și de alimente „vedetă”. Combină texturi diferite și adaugă mere, nuci, alune sau semințe. Dacă nu ai încercat încă nucile într-o salata, nu știi ce pierzi. Nu sunt doar sățioase și gustoase, dar dau și o aromă aparte salatelor. Și, să nu uităm, sunt pline de grăsimi sănătoase.
3. Nu uita de proteine
Ca să fie sățioasă, ai nevoie și de proteine. Creveți, somon, sau carne de pui, indiferent ce ai alege, acestea îți vor ține de foame până la următoarea masă. Dacă ai un program încărcat, adaugă și superalimente care să te țină în formă toată ziua: semințe de in, semințe de susan, avocado.
4. Folosește dressing-ul potrivit
Uită de clasicul amestec – sare, piper, oțet și ulei. Dressing-urile gustoase sau sosurile de salată făcute acasă sunt cea mai bună opțiune. În comparație cu cele deja ambalate, pe care le găsești la magazin, nu au atâtea grăsimi, calorii sau sare. În plus, în dressingurile gata pregătite vei găsi ulei de o mai proastă calitate, arome artificiale, coloranți și E-uri.