Cum să mănânci orezul ca să nu te îngraşi?

Oamenii de știință susţin că această metodă reduce la jumătate numărul caloriilor ingerate, întrucât creşte concentraţia amidonului rezistent în orez.

separator
orez

Tot ce trebuie să faci este să găteşti orezul cu ulei, de floarea soarelui sau de măsline, după care să-l laşi 12 ore la frigider înainte să-l consumi rece, la temperatura camerei, dacă încălzeşti orezul, acesta poate deveni toxic.

Cercetătorii din Sri Lanka susţin că această metodă de pregătire a orezului creşte de două ori cantitatea de amidon rezistent în orez. Iar acesta are un nivel mai mic de absorbţie în intestine şi aportă astfel mai puţine calorii în sânge.

Pregătește în post o salată cu orez!

Oamenii de ştiinţă au adăugat o linguriţă de ulei în apă clocotită, după care au pus la fiert 105g de orez, timp de 20-25 de minute. După gătire au pus orezul la frigider pentru 12 ore.

,,Acesta este cel mai bun mod de preparare al orezului deoarece reduce numărul de calorii cu 50-60%. Am descoperit că prin creșterea concentrației de amidon rezistent, putem combate problema obezității”, spune coordonatorul studiului, Sudhair James de la The College of Chemical Sciences.

Uleiul penetrează granulele de amidon din orez, iar în timpul procesului de răcire îi schimbă structura, aşa încât acesta devine mai puţin asimilabil.

De ce nu e bine să consumi orez reîncălzit

Sudhair James spune că amidonul poate fi de două feluri: cel care se digeră uşor și cel care se digeră mai greu. Spre deosebire de amidonul digerabil, cel  rezistent se descompune mai greu în intestine, acolo unde în mod normal carbohidrații sunt metabolizați în glucoză și alte zaharuri simple. Acest lucru înseamnă, de fapt, că organismul va asimila mai puţine calorii din orez.

Ai obiceiul să-ţi trosneşti degetele? Vezi ce se întâmplă cu articulaţiile tale în acest caz
Articolul anterior
5 adevăruri dure pe care vreau să i le spun amantei soțului meu!
Articolul următor
Alte articole interesante