Emilian Crețu, surpriză pentru cel mai drag om

Emilian Crețu și-a impresionat săptămâna trecută publicul de ziua mamei sale mai mult ca niciodată. I-a gătit un tort ca un vis. „Vis de ciocolată”, așa și se numește bijuteria culinară pe care îndrăgitul actor a făcut-o cu mâinile lui. Internauții au apreciat din plin acest gest și l-au potopit cu laude care mai de care pe… „băiatul mamei”. Și, pe bună dreptate.

separator

18217734_10211451797623431_225582062_n
Ei bine, e din nou vineri și prezentatorul TV are o nouă onomastică în familie. De această dată e vorba de un suflet drag pe care actorul spune că îl iubește până la cer și înapoi. Este vorba de nepoțica lui Lavinia, care împlinește astăzi frumoasa vârstă de 7 ani. Chiar dacă nu va fi alături de ea, pentru că are premieră la teatru, unchiul i-a trimis de ieri cadoul la Negureni – biscuiți de migdale făcuți chiar de el. Nu a uitat să-și îndulcească nici colegii de la Eugene Ionesco cu această ocazie specială.

„Pentru mine Lavinușa, căci așa o dezmierd, este mai mult decât nepoată, îmi este ca o fiică. Până voi avea proprii mei copii, Lavinușa e comoara și bucuria mea, și a familiei. Mă uit la ea și mă regăsesc pe mine, copilul de odinioară. În plus, e lei copia mea. Și nu doar la fizic. Lavinia îi arată teatru bunicii toată ziua interpretând roluri care mai de care. Se îmbracă cu toate hainele mamei mele și a surorilor. E ajutorul bunicii și asta mă bucură mult. Astfel, mămica mea, cu care stă Lavinia, nu are timp de plictiseală și nici să ne ducă dorul mie și surorii mele. Ce mai, e o minunăție de copilă. Îi doresc un mare La mulți ani! și vreau să știe că îi voi fi mereu alături și că o iubesc enorm!”, mărturisește cu vocea plină de emoție Emilian Crețu.

L-am rugat pe Emilian să împartă secretul delicioșilor biscuiți și cu cititorii noștri. Iată rețeta.
Biscuiți cu migdale
Ingrediente

  • 1 ou
  • 80 gr de zahăr
  • 30 gr de unt
  • 100 gr de ciocolată
  • 1 linguriță mică de praf de copt de la Dr. Oetker
  • 50 gr de făină
  • 1 linguriță mică de extract de vanilie de la Dr. Oetker
  • un vârf de cuțit de drojdie
  • migdale decojite

Mod de preparare

18190835_10211451797583430_2053422661_n
Batem oul cu zahărul la viteza medie a mixerului până obținem o cremă albă. Topim ciocolata cu untul și adăugăm în crema obținută mai sus. Le amestecăm, apoi inserăm extractul de vanilie și un vârf de cuțit de drojdie de la Dr. Oetker. Cernem făina amestecată ca praful de copt tot de la Dr. Oetker și le amestecăm foarte bine. Pe hârtia de copt punem aluatul în bucăți mici și-l decorăm cu migdale! Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 8-12 minute, în funcție de cât de groși vrem să fie biscuiții.

18197672_10211451797503428_1180131559_n 18191077_10211451797743434_152038191_n

Poftă mare să aveți!

 

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

1 mai petrece-l alături de copii! Descoperiți Moldova împreună!
Articolul anterior
Leguma de primăvară care îți accelerează metabolismul și te ajută în cura de slăbire
Articolul următor