Un mic dejun perfect nu-ți răpește mai mult de 10 minute în bucătărie. Îți conferă sațietate, te umple de energie și îți furnizează nutrienții necesari, astfel încât să fii în formă maximă toată ziua. Iată ce trebuie să conțină.

Dacă ești în căutarea unui mic dejun rapid, fără gluten și fără conservanți, îți recomand să încerci formula de mai jos.
Alege fructele preferate
La baza micului dejun trebuie să stea o mână de fructe proaspete, spălate și stoarse bine de apă. Cele mai bune, datorită conținutului mare de fitonutrienți și fibre: căpșuni, afine, zmeura, mure, mere, pere, piersici, nectarine, mango.
Adaugă nuci
Următorul pas este să adaugi o mână de nuci, migdale sau alune nesărate. Acestea aduc doza de proteine și grăsimi sănătoase de care ai nevoie de-a lungul zilei ca să-ți controlezi foamea și ca să ai o digestie corectă.
Adaugă fulgi de cocos
Aceștia vin cu o aromă puternică și cu o textură specială. În plus, cocosul conține grăsimi sănătoase și fibre dietetice, care stimulează metabolismul și îți îmbunătățește digestia.
Adaugă semințe
Niciun mic dejun nu ar trebui să fie fără semințe. Alege între semințe de chia, semințe de in, de floarea soarelui, de dovleac, de susan sau de cânepă. Toate sunt extrem de sănătoase și dau o textură crocantă micului dejun.
Adaugă lapte
Fie că optezi pentru laptele obișnuit de vacă sau de capră, fie alegi un lapte vegetal din soia, de migdale sau de cocos, ține doar de gusturile tale. Poți adăuga și niște fructe uscate pentru un plus de gust.
Asta e tot! Îți poți face zeci de combinații, în funcție de ce ingrediente ai prin casă sau de ce preferințe ai. Important este să obții un mic dejun echilibrat, care să conțină toți nutrienții de care ai nevoie.
Pentru a organiza corect regimul alimentar este important să cunoști compoziţia şi conţinutul caloric al alimentelor consumate. În plus, atunci când dorești să slăbești sau să-ți menții greutatea corporală, trebuie să fii atentă la numărul de calorii consumate. Vezi câte calorii conţin alimentele – Calculator calorii.