“Goji este un fruct minune”, spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare București. Acest fruct este folosit din timpuri foarte vechi. Se considera ca este fructul tineretii.”
Iată care sunt beneficiile fructului Goji
Dintre toate proprietățile acestui fruct, cea mai importantă este cea de antioxidant, dar este și un puternic depurativ. Pentru că are în compoziție vitamine, minerale și fibre, goji combate cu succes stresul.
Alte motive pentru care domnul profesor vă recomandă să consumați goji: crește nivelul de energie din organism, protejează pielea impotriva radiațiilor solare puternice, menține sistemul nervos sănătos, scade nivelul colesterolului, intărește oasele și ligamentele, normalizează nivelul glicemiei.
Goji este o sursa de zeaxantină care alături de luteină, protejează sănătatea ochilor. Conține chiar și betacaroten, cunoscut ca nutrient benefic retinei.
Cum le poți consuma
Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate sau fructe proaspete. Poți prepara chiar și un ceai cu o aromă deosebită. Specialistul nostru precizează că este mai bine să se consume ca atare, pentru că prin fierbere se pierd fibrele și multe dintre proprietățile valoroase ale acestor fructe.
Profesorul Mencinicopschi consumă zilnic o mână de goji, între mesele principale. De asemenea, goji se poate prepara sub formă de suc sau se poate amesteca cu iaurturi, cereale, se poate adauga în salate, supe sau prăjituri. Nu are contraindicații.
Despre fructele Goji
Goji este cultivat în vaile fertile din Himalaya, Tibet, Mongolia și în China în sere speciale. Există mai multe varietăți de goji, dar cel original se găsește în zonele Tibetului, unde solul alcalin este fertil, în ciuda temperaturilor extreme. Fructul tinereții tibetane, consumat de sute de ani, este abia acum descoperit în marile metropole.