Conform Environmental Working Group (EWG) , cel mai periculos, din punct de vedere al conţinutului de pesticide, este mărul. Analizele specialiştilor din cadrul U.S. Department of Agriculture and the Food and Drug Administration au arătat că, chiar şi după ce sunt spălate, merele au urme de pesticide în proporţie de 67%, relatează Huffington Post.

Pesticidele se afla în strânsă legătură cu o serie de probleme de sănătate, de la problemele de dezvoltare ale copiilor, până la cacner sau dezechilibre hormonale.
Chiar daca nivelul de pesticide pune serioase probleme, nu este un motiv ca fructele şi legumele să fie ocolite, beneficiile fiind mai mari decât efectele secundare nedorite. Însă se cere o mai mare atenţie în momentul în care le cumpărăm, în sensul verificării proveninenţei.
Pe locul doi in aceasta lista se află căpşunele, urmate de struguri (un singur ciorchine fiind pozitiv la 15 tipuri de pesticide), ţelina, piersicile, spanacul, acesta fiind şi cel mai contaminat dintre legume.
Urmează, în ordine, ardeii graşi, nectarinele, castraveţii, cartofii, roşiile cherry şi ardeiul iute.