Lipiciul de carne – secretul ,,murdar’’ al fabricilor de mezeluri!

Până unde pot ajunge producătorii de mezeluri? Unele fabrici de preparare a cărnurilor folosesc un ,,lipici’’, pentru a încleia bucăţile de carne separate.

separator
1

Lipiciul, o pudră albă care aglutinează resturile de carne şi le face sa pară un tot întreg, lipeşte fără cusur rămăşiţele de carne de vită, miel, pui, fiind vândut la kilogram.

Mai mult, nu ai de unde să ştii dacă acest ,,secret murdar’’ a fost folosit într-un caz anume, pentru că pudra nu schimbă gustul şi mirosul cărnii. Nici experţii nu pot face diferenţa, pentru că carnea nu se rupe acolo unde bucăţile au fost lipite şi nu poţi şti dacă e vorba de o bucată de carne întreagă ori de rămăşiţe adunate. Dacă este carne tranşată sau un colaj de zece resturi, poate şti numai producătorul care a fabricat produsul respectiv. Se invocă, de asemenea, că personalul din fabricile de mezeluri trebuie să fie atent atunci când foloseşte ,,praful’’ pentru a amesteca carnea, ca să nu inhaleze substanţa!

Furnizorii de produse din carne folosesc acest ,,lipici’’, pentru a lipi porţiunile rămase sau resturile şi la fabricarea mezelurilor.

În unele ţări nu există reglementări cu privire la ,,lipiciul de carne’’, iar carnea este ambalată în comerţ cu denumirea de ,,carne procesată sau reprocesată’’.

Pudra respectivă este făcută dintr-un agent coagulant din sânge de animal, de obicei porc, şi poate prezenta risc de infestare cu bacterii, adunate din mai multe bucăţi de carne folosite.

Pe lângă riscurile pentru sănătate, utilizarea acestei pudre este lipsită de orice etică. Consumatorul nu ştie ce cumpără, o bucată de carne sau un ,,puzzle’’ din bucăţi.

Tradiții și obiceiuri în dimineața zilei de Paște

Paștele are numeroase simboluri care sunt în strânsă legătură cu tradițiile religioase și cu natura. Aceste simboluri sunt reflectate în obiceiurile și mesele de Paște, dar și în decorațiunile specifice.

1.Slujba de Înviere: În noapte Învierii, mulți moldoveni participă la slujba de Înviere la biserică, unde se rostesc rugăciuni, se cântă imnuri de bucurie și se vestesc tradiționalele „Hristos a Înviat!” și „Adevărat a Înviat!”.

2. Vopsirea ouălor: Vopsirea ouălor este un obicei răspândit în Moldova, iar ouăle vopsite sunt considerate simboluri ale vieții și fertilității. Culorile vii și modelele decorative ale ouălor adaugă o notă festivă casei și mesei de Paște.

3. Masa de Paște tradițională: Masa de Paște este un moment central al sărbătorii, unde familia și prietenii se adună pentru a se bucura de bucatele tradiționale moldovenești precum pasca, miel, cozonacul, ouăle roșii și fripturile de miel sau de vită.

4. Focul Haric: Participanții aduc cu ei de la biserică lumânări aprinse și își aprind lumânările de la focul sacru, simbolizând primirea harului divin și răspândirea luminii și căldurii în casele și în inimile lor. Focul Haric este însoțit de cântări religioase, rugăciuni și binecuvântări, iar flăcările sale sunt considerate a avea puteri purificatoare și vindecătoare.

5. Ciocnitul ouălor: Un obicei tradițional de Paște în Moldova, în care două persoane își lovesc ouăle unul de celălalt, iar oul care rămâne intact este considerat câștigător și aduce noroc în anul ce va urma. Acest gest simbolic de împărtășire și solidaritate întărește legăturile familiale și comunitare în timpul sărbătorii Pascale.

Așa poți evita intoxicațiile alimentare de sărbători

Evitatul intoxicațiilor alimentare de sărbători poate fi chiar o provocare, mai ales când mesele festive sunt bogate și preparatele stau mult timp pe masă. Dar cu câteva măsuri simple, te poți bucura de tot fără riscuri. Iată câteva sfaturi practice:

Prepară termic corect carnea

  • Carnea de porc, pui și ouăle trebuie să fie bine gătite (fără părți roz sau crude).
  • Folosește un termometru de carne dacă ai: puiul trebuie să ajungă la 74°C, iar carnea de porc la cel puțin 71°C.

Ai grijă la păstrarea mâncării

  • Mâncarea caldă nu trebuie să stea la temperatura camerei mai mult de 2 ore.
  • Ce rămâne de la masă, pune rapid în frigider, în recipiente acoperite.
  • Frigiderul trebuie să stea sub 4°C, iar congelatorul la -18°C sau mai rece.

Deserturile cu cremă sau frișcă

Se țin la rece și se consumă în maximum 2-3 zile.

Frișca din lapte crud sau cremele cu ou crud sunt un pericol dacă nu sunt păstrate corect.

Consumul zilnic al unei bucățele din acest fruct poate adăuga ani vieții tale

Avocado se bucură de o popularitate uriașă. Aceste fructe verzi, cremoase, se regăsesc în sandvișuri, salate și pe numeroase feed-uri de pe rețelele sociale.

După analizarea mai multor abordări alimentare, un studiu notabil a atras atenția prin concentrarea sa asupra potențialului unui avocado pe zi pentru îmbunătățirea calitatății dietei și încurajarea obiceiurilor alimentare mai sănătoase.

„Avocado este o sursă extraordinară de nutrienți, iar obiectivul nostru a fost să vedem dacă un consum constant le poate îmbunătăți calitatea dietei,” a explicat Petersen.

Cercetătorii au observat că această schimbare simplă a influențat modul în care oamenii își planificau mesele, punând mai mult accent pe alimente bogate în nutrienți, scrie earth.com.

„Această îmbunătățire sugerează că strategii simple, cum ar fi consumul zilnic de avocado, pot crește semnificativ calitatea alimentației.”

Un alt rezultat important a fost așa-numitul „efect de substituție”: avocado a fost adesea înlocuitor pentru alimente mai calorice și mai puțin nutritive.

Răspunsul unui baieţel de 11 ani atunci când o colegă i-a cerut prietenia, a devenit viral
Articolul anterior
Băutura miraculoasă care combate afecţiunile glandei tiroide
Articolul următor
Close menu