Despre proprietățile miraculoase de vindecare ale alimentelor vorbim mereu. Alimentele sănătoase ne feresc de o mulțime de boli, ceea ce alegem să mâncăm, în mod direct, ne influențează starea de sănătate a organismului. Un cunoscut medic genetician afirmă că 66% din boli pot fi vindecate prin dietă.
Profesorul Hristo Memerski, genetician și medic bulgar, autor al unei serii de cărți despre puterea de vindecare a alimentelor, susține seminare în toată lumea. Medicul și-a prezentat cursurile în peste 200 de universități din 63 de țări.
Profesorul afirmă că oamenii de unii singuri își bat viața în cuie, atunci când aleg incorect produsele alimentare pentru consum.
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
Despre îmbătrânire
,,Bătrânețea nu este o stare naturală. Potrivit multor oameni de știință, este o boala, iar noi, singuri o dezvoltăm, prin comportamentele noastre alimentare, nerezonabile. 70% dintre oameni mor, în lume, din cauza unei relații criminale pe care o au cu alimentația. Guta, diabetul, ulcerele digestive, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, diferite tipuri de cancer sunt ,,măciucile” civilizației”.
Potrivit profesorului, e destul să respectăm câteva reguli simple, în ccea ce privește modul de alimentație, și putem amâna astfel apariția unei serii de boli grave. Un lucru foarte important – fără excese și de toate, dar câte putin!
,,Mai multe produse încetinesc îmbătrânirea organismului. Principalele dintre ele sunt legumele, fructele, iaurtul.
Iaurtul natural este alimentul cel mai bine digerabil. Acesta previne cancerul de stomac și de colon, oprește dezvoltarea osteoporozei”, spune specialistul.
Potrivit specialistului, cel mai eficient remediu de curățare și de pierdere în greutate se prepară foarte simplu:
,,La 500 g de iaurt, se adaugă 1 lingură de miere, 1 lingură de oțet de mere, 1 linguriță de scorțișoară și 40 de picături de 30% tinctură de propolis. Desertul poate fi o varietate de umpluturi sănătoase: se pot adăuga afine, nuci, banane, semințe.
Acest desert poate fi consumat la micul dejun sau la cină. Dacă mănânci 2 linguri la fiecare 2 ore, timp de 20 de zile, vei observa că talia ta devine mai subtire, părul mai strălucitor și corpul mai flexibil”.
Cele mai bune vitamine pentru frumusete se conțin într-o salată de morcovi și usturoi
Usturoiul este un antibacterian puternic. Propolisul are proprietăți similare. Aceasta ucide virusurile gripale, luptă cu gastrita, colita, disbacterioza, este un excelent remediu anticanceros și antiinflamator.
,,Este suficient să adaugi 20-30 picături de propolis în 50 ml de apă și să bei amestecul de 2 ori pe zi”, sugerează profesorul.
Pentru păr strălucitor, unghii tari și piele elastică:
,,Se amestecă într-un vas de sticlă părți egale de miere, nuci, caise, stafide, lămâie și se iau trei linguri pe zi din această compoziție păstrată la rece”.
Otrava din produsele alimentare
,,Există mai mult de 200 de substanțe chimice care determină alimentele să miroase ,,plăcut”. Se știe deja, că aceste substanțe, în formă concentrată, pot duce la moarte. Atunci când cumpărați produse, citiți cu atenție etichetele scrise cu text mic, pentru că anume acolo sunt menționate componentele nocive. Aditivii nitrat de sodiu și nitrit de sodiu sunt printre cele mai frecvenți ,,criminali” ai tinereței și sănătății. Aceștia se folosesc pentru a prelungi prospețimea cărnii și pentru a preveni botulismul în cazul produselor alimentare din conserve. Aceste substanțe abundă în cârnați, șuncă, crenvurști, conserve de pește, se folosesc la carne refrigerată și pește.
Prin conservanții foarte periculoși se regăsesc și butilatul de hidroxitoluen și hidroxianisolul butilat. Ei se folosesc pentru a preveni râncezirea uleiurilor pentru prăjitul chips-urilor. Se adaugă, de asemenea, la torturi, guma de mestecat, paste, pentru a prelungi starea de prospețime și termenul de valabilitate.
Nu mai puțin periculoase sunt sucurile ambalate. Acestea conțin chimicale care să împiedice precipitarea sucului de portocale și formarea de straturi, apă și concentrat. Cu toate acestea, acest ulei este toxic pentru oameni.
În plus, oamenii consumă de 5 ori mai mult zahăr decât ar fi necesar. Zahărul afectează inima, plămânii, rinichii și stomacul. Cei care suferă de hipertensiune arterială, nici măcar nu suspectează că principalul motiv pentru boala lor este sarea”, menționează profesorul, care a publicat rețeta sa de longevitate:
1. Nu consuma mai multe calorii decât ai nevoie.
2. Mănâncă un măr în fiecare zi.
3. Bea apă și extracte din plante.
4. Muncește în mod activ.
5. Fă duș în fiecare zi.
6. Dormi într-o cameră răcoroasă.
7. Nu renunța la sex.
8. În zilele de odihnă, mergi pe jos sau fă plimbări de 10-15 km cu bicicleta.