Medic genetician vestit: ,,Alimentele vindecă 66% din boli!”. Află rețeta sa de longevitate

Despre proprietățile miraculoase de vindecare ale alimentelor vorbim mereu. Alimentele sănătoase ne feresc de o mulțime de boli, ceea ce alegem să mâncăm, în mod direct, ne influențează starea de sănătate a organismului. Un cunoscut medic genetician afirmă că 66% din boli pot fi vindecate prin dietă.

separator
mmbb

Profesorul Hristo Memerski, genetician și medic bulgar, autor al unei serii de cărți despre puterea de vindecare a alimentelor, susține seminare în toată lumea. Medicul și-a prezentat cursurile în peste 200 de universități din 63 de țări.

Profesorul afirmă că oamenii de unii singuri își bat viața în cuie, atunci când aleg incorect produsele alimentare pentru consum.

Despre îmbătrânire

,,Bătrânețea nu este o stare naturală. Potrivit multor oameni de știință, este o boala, iar noi, singuri o dezvoltăm, prin comportamentele noastre alimentare, nerezonabile. 70% dintre oameni mor, în lume, din cauza unei relații criminale pe care o au cu alimentația. Guta, diabetul, ulcerele digestive, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, diferite tipuri de cancer sunt ,,măciucile” civilizației”.

mini-26Potrivit profesorului, e destul să respectăm câteva reguli simple, în ccea ce privește modul de alimentație, și putem amâna astfel apariția unei serii de boli grave. Un lucru foarte important – fără excese și de toate, dar câte putin!

,,Mai multe produse încetinesc îmbătrânirea organismului. Principalele dintre ele sunt legumele, fructele, iaurtul.

Iaurtul natural este alimentul cel mai bine digerabil. Acesta previne cancerul de stomac și de colon, oprește dezvoltarea osteoporozei”, spune specialistul.

Potrivit specialistului, cel mai eficient remediu de curățare și de pierdere în greutate se prepară foarte simplu:

,,La 500 g de iaurt, se adaugă 1 lingură de miere, 1 lingură de oțet de mere, 1 linguriță de scorțișoară și 40 de picături de 30% tinctură de propolis. Desertul poate fi o varietate de umpluturi sănătoase: se pot adăuga afine, nuci, banane, semințe.

Acest desert poate fi consumat la micul dejun sau la cină. Dacă mănânci 2 linguri la fiecare 2 ore, timp de 20 de zile, vei observa că talia ta devine mai subtire, părul mai strălucitor și corpul mai flexibil”.

Cele mai bune vitamine pentru frumusete se conțin într-o salată de morcovi și usturoi

Usturoiul este un antibacterian puternic. Propolisul are proprietăți similare. Aceasta ucide virusurile gripale, luptă cu gastrita, colita, disbacterioza, este un excelent remediu anticanceros și antiinflamator.

,,Este suficient să adaugi 20-30 picături de propolis în 50 ml de apă și să bei amestecul de 2 ori pe zi”, sugerează profesorul.

Pentru păr strălucitor, unghii tari și piele elastică:

,,Se amestecă într-un vas de sticlă părți egale de miere, nuci, caise, stafide, lămâie și se iau trei linguri pe zi din această compoziție păstrată la rece”.

Otrava din produsele alimentare

,,Există mai mult de 200 de substanțe chimice care determină alimentele să miroase ,,plăcut”. Se știe deja, că aceste substanțe, în formă concentrată, pot duce la moarte. Atunci când cumpărați produse, citiți cu atenție etichetele scrise cu text mic, pentru că anume acolo sunt menționate componentele nocive. Aditivii nitrat de sodiu și nitrit de sodiu sunt printre cele mai frecvenți ,,criminali” ai tinereței și sănătății. Aceștia se folosesc pentru a prelungi prospețimea cărnii și pentru a preveni botulismul în cazul produselor alimentare din conserve. Aceste substanțe abundă în cârnați, șuncă, crenvurști, conserve de pește, se folosesc la carne refrigerată și pește.

Prin conservanții foarte periculoși se regăsesc și butilatul de hidroxitoluen și hidroxianisolul butilat. Ei se folosesc pentru a preveni râncezirea uleiurilor pentru prăjitul chips-urilor. Se adaugă, de asemenea, la torturi, guma de mestecat, paste, pentru a prelungi starea de prospețime și termenul de valabilitate.

Nu mai puțin periculoase sunt sucurile ambalate. Acestea conțin chimicale care să împiedice precipitarea sucului de portocale și formarea de straturi, apă și concentrat. Cu toate acestea, acest ulei este toxic pentru oameni.

În plus, oamenii consumă de 5 ori mai mult zahăr decât ar fi necesar. Zahărul afectează inima, plămânii, rinichii și stomacul. Cei care suferă de hipertensiune arterială, nici măcar nu suspectează că principalul motiv pentru boala lor este sarea”, menționează profesorul, care a publicat rețeta sa de longevitate:

1. Nu consuma mai multe calorii decât ai nevoie.
2. Mănâncă un măr în fiecare zi.
3. Bea apă și extracte din plante.
4. Muncește în mod activ.
5. Fă duș în fiecare zi.
6. Dormi într-o cameră răcoroasă.
7. Nu renunța la sex.
8. În zilele de odihnă, mergi pe jos sau fă plimbări de 10-15 km cu bicicleta.

Cum să elimini kilogramele după mesele copioase de sărbători

Adesea mâncăm în exces în timpul sărbătorilor de iarnă, iar corpul nostru are nevoie de recuperare după mesele de Crăciun și Anul Nou. Iată câteva sfaturi pentru a-ți detoxifia organismul și pentru a topi kilogramele în plus, informează unica.md.

Crăciunul și Anul Nou sunt cele mai așteptate sărbători din an. Odată cu întâlnirile de familie, mesele îmbelșugate, petrecerile și nopțile lungi, avem tendința invariabil să ne răsfățăm cu delicii, gustări și băuturi spirtoase care aduc nu doar oboseală, mahmureală, ci și sentimentul de vinovăție. În corpul nostru se formează un dezechilibru și este nevoie ca în următoarea perioadă să avem mai multă grijă de el pentru a-l readuce la forma inițială. 

Un specialist în asistență medicală preventivă a oferit câteva sfaturi, într-un interviu pentru The Health Site, pentru a-ți detoxifia corpul după săbători. Kanchan Naikawadi consideră că este important să-i oferim corpului mai multă atenție imediat după mesele de Crăciun și petrecerile de Anul Nou. 

Crește aportul de lichide

Una dintre cele mai simple și eficiente metode de a-ți detoxifia corpul după petrecerile de Crăciun și Anul Nou este creșterea aportului de lichide, potrivit lui Kanchan Naikawadi. Aportul de lichide ajută la hidratarea organismului, la inițierea refacerii musculare și la eliminarea toxinelor. Ceaiul verde, sucul de Aloe Vera sau Amla, scorțișoară în apă fiartă, ceai de turmeric, apă fierbinte cu lămâie și miere sunt câteva băuturi pentru a-ți menține metabolismul pe drumul cel bun și sunt opțiuni grozave și super sănătoase,  deoarece oferă proprietăți de detoxifiere remarcabile.

Mâncare ușoară

Adesea mâncăm în exces în timpul sărbătorilor și petrecerilor. Mesele pline de alimente prăjite și grase, dulciurile și mâncărurile picante sunt aroma oricărei sărbători. Așa că, după petrecerea de Revelion, este foarte important să ai grijă de dieta ta. Adaugă alimente sănătoase, fructe proaspete și legume cu frunze verzi la mesele tale zilnice. Mănâncă mai multă salată cu seminte sănătoase precum chia sau in și renunță o perioadă la grăsimi.

Nu sări peste antrenamente

Încearcă să urmezi zilnic o rutină fixă ​​de antrenament. Asigură-te că faci mișcare cel puțin o oră pe zi pentru a-ți menține sănătatea fizică și psihică. Yoga și meditația sunt opțiuni grozave pentru a restabili nivelurile de energie și pentru a te ajuta să te simți sănătos. De asemenea, exercițiile fizice te vor ajuta să transpiri și să arzi caloriile suplimentare pe care le-ai consumat în această perioadă. O dată pe an este greu să reziști delicateselor petrecerii de Crăciun și Anul Nou, dar pentru a obține un Indice de Masă Corporală (IMC) sănătos, trebuie să urmezi principiile alimentației sănătoase pentru a reduce riscul de creștere nedorită în greutate.

Salamul și cognacul – cele mai calorice alimente, pe masa de Revelion!

Aşteptăm cu nerăbdare petrecerea de Revelion. Dar ce mâncăm ca să nu punctăm în kilograme? Vei rămâne surprinsă să afli care dintre  bucatele de pe masa de sărbători îngrașă cel mai mult.

separator

Christmas Turkey Dinner
Cel mai caloric şi nociv produs de pe masa de sărbători este salamul,  care are peste 400 kcal/100gr. Mai simplu spus, ai mâncat 100 gr. de salam, trebuie să faci o oră de sport ca să arzi aceste calorii.

mezeluri-1

Aperitivul din carne cu cele mai puţine calorii este șnițelul din piept de pui– 164 kcal/100gr.

Din categoria brânzeturi, cel mai caloric este caşcavalul – 283 kcal/100 gr., iar brânza sărată de vaci are 201 kcal/100 gr.

branzeturi

Nelipsită de pe masa de sărbători este şi scrumbia afumată, care ne oferă 211 kcal/100 gr.
47986880 - smoked kipper with tomato and parsley on a wooden board
Dacă te gândeşti să înlocuieşti pâinea albă cu pâinea neagră în speranța că e mai puțin calorică, atunci află că ai de câștigat doar 30 de kcalorii.

Paine albă are  274 kcal/100 gr.

Paine neagră are 242/100 gr.

paine

Şi cum o masă festivă fără salate nu există, iată câte kcal au salatele tradiţionale:
salate
Olivie – 150 kcal/100 gr.

Şuba  – 209 kcal /100 gr.

Salata de crabi cu cartofi – 262 kcal/100 gr.

Mese festive fără carne, la moldoveni nu există. De aceea, în loc de carne de porc (316 kcal/100gr.) consumă carne de găină (175 kcal/100 gr.) sau carne de vită (104 kcal/100 gr.)

Şi dacă e chef, atunci să fie chef! Cea mai calorică băutură este cognacul care are kcal 239/100 gr. urmat de votkă  (231 kcal/100 gr.).
78-silvestr-silvester-saint-sylvestre-silvester-szilveszter-2013-san-silvestro-oudejaarsavond-revelion-1053-1086-1074-1099-1081-1075-1086-1076-silvester

Deci o sută de grame de cognac este mai caloric decât o sută de grame de carne de pui!

Poţi bea vin roşu sec (75 kcal/100 gr.) sau vin spumant demisec (72 kcal/100 gr.)

Specialiştii în nutriţie ne recomandă să renunţăm la dulciuri,  dacă bem alcool. Pentru că ne vom îmbăta mult mai repede, deoarece zahărul transportă mai rapid alcoolul în sânge.

Ce desert alegem?

Desigur fructele, în special, ananasul care ajută la digestie.

100 de grame de:

Prune cu frişcă are 281 kcal

Tortul ”Cuşma lui Guguţă”  – 325 kcal

Ciocolata cu lapte – 395 kcal
fructe
În schimb mandarinele, portocalele, clementinele au  aproximativ 40 kcal/100 gr.

Nu consuma la masa de sărbători  banane, conţin 89 kca/100gr. şi se digeră mult mai greu în comparaţie cu alte fructe.

Îţi urăm poftă bună la mâncarea sănătoasă și puțin calorică!



Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

10 trucuri care te ajută să faci cea mai bună friptură
Articolul anterior
Un bucătar din România a inventat parfumul comestibil, folosit la mâncărurile dulci, dar şi pentru corp
Articolul următor