Există diverse trucuri în bucătărie care te ajută să faci magie adevărată. Iată câteva secrete ale bucătarilor, sper să-ți fie utile…
- Ceapa se lasă în apă un sfert de oră și apoi se taie, ca să nu iriți ochii.
- Dacă ai scăpat mai multă sare în mâncare, pune în oală un cartof crud, curățat. După ce absoarbe sarea în exces, scoate-l.
- Vrei să obții o carne fragedă? După ce o sărezi un pic pune-o pentru 20 minute la congelator.
- Salatele nu se prepara niciodată în vase metalice, ci în vase din porțelan, lemn sau sticlă.
- Când prepari o salată, pune întâi sarea și oțetul, amesteci și apoi adaugi uleiul; sarea nu se dizolvă în ulei.
- Ca să obții un pilaf de orez cu boabe separate, adaugă în apă în care fierbe o lingură de suc de lămâie.
- Când bați smântâna pentru frișcă, adaugă în aceasta și câteva picături de zeamă de lămâie.
- Nu deschide cuptorul în primele 10-15 minute, după ce ai pus prăjitura, pâinea la cuptor, deoarece aluatul nu va mai crește.
- Orice tip de aluat este mai pufos şi mai fraged dacă îl ţii la rece pentru o oră înainte de a-l folosi.
- Adaugă sucul de roșii în mâncare numai atunci când legumele sau carnea sunt aproape fierte; altfel acestea se întăresc.
- După fierbere, pune pastele strecurate într-un vas călduț, și toarnă deasupra puțin ulei, după care amestecă-le. În acest fel nu se vor lipi între ele.
- Pentru a tăia mai ușor carnea crudă în felii subțiri, fie pentru fripturi, sau șnițele, ține bucata de carne la congelator cca. 30 de minute și abia apoi tai-o.
- Ouăle se decojesc mai uşor dacă pui în apa în care le fierbi sare şi puţin oţet.
- Pentru ca orezul să nu se lipească, după primul clocot, pune-l într-o strecurătoare, clăteşte-l şi pune-l din nou la fiert.
- Curăță cartofii noi cu sare. Freacă bine cu sare cartofii, apoi spală-i din belșug cu apă.