Pentru a le păstra valorile nutritive, trebuie să evităm să punem în frigider o serie de produse pe care majoritatea oamenilor le păstrează astfel.
1. Multe persoane obişnuiesc să pună pâinea în frigider, crezând că ea se va păstra proaspătă şi bună. Este complet neadevărat. Răcoarea şi umezeala din frigider nu vor face altceva decât să accelereze procesul de apariţie a mucegaiului, iar pâinea se va întări în loc să rămână moale şi pufoasă.
2. Ceapa este de asemenea o legumă care trebuie păstrată la temperatura camerei, într-un loc fără soare şi fără umiditate. Depozitarea cepei în frigider conduce la dezvoltarea mult mai rapidă a bacteriilor proprii acestui aliment. De asemenea, este foarte important ca ceapa să fie păstrată în coaja ei originală.
3. Roşiile cherry sunt păstrate, de obicei, în frigider chiar în comerţ. Totuşi, roşiile cu adevărat naturale trebuie păstrate la temperatura camerei pentru că altfel îşi vor schimba imediat textura şi aspectul.
4. Acelaşi lucru se poate spune şi despre cartofi, care îşi pierd gustul şi textura atunci când sunt păstraţi în frigider.
5. Punga de cafea desfăcută este ţinută în frigider de tot mai mulţi oameni. Acest lucru este greşit. Într-adevăr, cafeaua trebuie păstrată într-un loc răcoros şi ferit de razele soarelui, dar în niciun caz în frigider. Recomandată este depozitarea cafelei într-un borcan care poate fi închis după fiecare utilizare.
6. Mierea trebuie păstrată în spaţii aerisite, răcoroase şi umbroase. Apicultorii arată că dacă mierea este ţinută în frigider, ea se va cristaliza mult mai repede.
7. Ciocolata trebuie, de asemenea, ţinută departe de frigider. Sub influenţa temperaturilor scăzute, aceasta îşi va modifica textura.