O cură cu grâu verde este puternic detoxifiantă şi reglează hormonii feminini

Când vine vorba de vitalitatea şi imunitatea organismului, puţine remedii se iau la întrecere cu niște grâu proaspăt germinat. Seminţele încolţite înmagazinează cam aceiaşi nutrienţi pe care îi găsim în planta matură, numai că în acest stadiu sunt de mai bună calitate şi mai numeroşi, în formă concentrată, având efect antioxidant mai puternic şi efecte benefice inegalabile pentru sănătate.

separator

11_9_art_Wheatgrass_Glass_web1

Cum obţii grâu verde

Pune într-o farfurie adâncă şi suficient de lată cinci, şase linguri cu bobiţe de grâu nedecorticat, după ce le-ai spălat bine cu apă rece. Acoperă cu apă plată şi înlocuieşte cu alta proaspătă de trei ori în prima zi. Păstrează într-un loc ferit de curent, la lumină. Spală din nou grâul şi, după două, trei zile, când bobiţele capătă mici rădăcini şi colţişori, scurge apa şi poţi folosi germenii de grâu ca atare sau daţi prin blender, cinci, şase linguri pe zi, cu puţină miere. Remediul este excelent şi pentru copii, câte una, două linguri zilnic dacă au peste şapte ani, una, două linguriţe dacă au 1-3 anişori.

Grâul verde îl obţii lăsând germenii să se dezvolte mai multe zile, până când tulpinile verzi ajung la 10-15 cm. Atunci le poţi recolta şi prepara sub formă de suc, folosind storcătorul. Consumă-l proaspăt, 50 ml pe zi (doza porneşte de la 1-2 linguri şi ajunge la 5-6). Poate fi introdus odată cu diversificarea în dieta bebeluşilor mai mari de şase luni, începând cu câteva picături, dar nu mai mult de o lingură până la un an. Sucul verde este un remediu mai uşor de asimilat comparativ cu grâul încolţit.

  • conţine vitaminele A, B, C,E, K
  • bogat în fosfor, magneziu, calciu
  • uşor de asimilat de organism
  • simplu de introdus în alimentaţia zilnică

Reglează hormonii feminini

Estrogenii vegetali pe care îi conţine recomandă grâul în tratamentul infertilităţii feminine; dacă nu reuşeşti să rămâi însărcinată, o astfel de cură ajută organele reproducătoare să funcţioneze optim. Este ideal în timpul alăptării. De asemenea, stimulează buna funcţionare a tiroidei.Tot grâul te ajută când se apropie menopauza: după 40 de ani, ia germeni de grâu sau suc de grâu verde zece zile în fiecare lună şi poţi amâna dispariţia ciclului menstrual, plus că vei suporta mai bine simptomele, când ele apar. Nu este indicat însă în caz de sângerări menstruale abundente sau la debutul menopauzei, când simptomele sunt în toi.

Consumă sucul de grâu verde imediat după preparare! Altfel, i se diminuează proprietăţile.

germeni_de_grau1

Sânge curat, perfect echilibrat

O cură cu grâu verde este puternic detoxifiantă, curăţând sângele de impurităţi. Elimină cheagurile de sânge, reglează nivelul colesterolului şi tensiunea arterială, contribuie la oxigenarea celulelor, ţine glicemia sub control, fiindu-le de mare ajutor şi dibeticilor. Este un aliment alcalin, ce reduce aciditatea din organism şi scade riscul de boli. Grâul verde are efecte extraordinare în caz de anemie, fierul pe care îl conţine din plin fiind indispensabil în formarea globulelor roşii. Revitalizează organismul, efectul energizant fiind vizibil în prima săptămână de la administrare. Poţi îmbunătăţi gustul sucului de grâu combinându-l cu alte sucuri naturale, precum cel lămâie sau din alte verdeţuri.

Întăritor pentru copii

Cei mici nu se dau în vânt după pastile, însă bobiţele de grâu cu miere s-ar putea să le placă. Tratamentul este util mai ales în întârzierile de creştere şi trebuie să dureze două săptămâni, urmate de altele două de pauză. În anemie, dă-i dimineaţa câte un pahar cu lapte în care adaugi trei linguriţe cu grâu încolţit şi o linguriţă cu miere. Alături de grâu, include-i în meniu spanac, ţelină, pătrunjel, fructe proaspete şi uscate.

În ce probleme de sănătate poate fi un adjuvant:

  • probleme hepatice
  • afecţiuni oculare
  • migrene
  • astm
  • alergii
  • imunitate scăzută
  • tromboflebită
  • tumori
  • infecţii recidivante
  • stări depresive
  • nervozitate
  • eczeme
  • acnee

Shake-uri delicioase cu grâu

Dacă nu te tentează gustul sucului de grâu verde simplu, îl poţi consuma în diverse combinaţii. Iată trei variante pline de vitamine pentru micul dejun, toate ingredientele urmând a fi date prin blender:

  • o mână de tulpini verzi de grâu, un măr, un kiwi, o linguriţă cu drojdie, o lingură cu miere, două linguri cu apă;
  • o mână de tulpini verzi de grâu, ½ avocado copt, câteva frunze de spanac, câteva frunze de leurdă, două linguri cu apă;
  • o mână de tulpini verzi de grâu, o banană, câteva cuburi de ananas, două linguri cu apă.

Adaugă grâu în orice salată!

O cură detoxifiantă pe bază de salate e mai mult decât bine-venită la început de primăvară. Ai grijă să incluzi zilnic în meniu un astfel de preparat sănătos, pe bază de: orice verdeţuri îţi sunt pe plac (leurdă, urzici, spanac, salată verde, rucola, pătrunjel), două linguri cu grâu încolţit, cinci nuci mărunţite, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper. Dacă nu te interesează o cură drastică, poţi adăuga grâul şi în salatele obişnuite de legume, chiar dacă includ carne sau brânzeturi.

Sursa

Ciocolata din Dubai: Ce conține rețeta celui mai inedit desert care a ”înnebunit” rețelele sociale

De mai multe luni, ciocolata Dubai a devenit un desert extrem de căutat pe glob, grație combinației unice de ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic.

Ciocolata din Dubai

Un desert ciocolatos cu fistic, ulei de cocos și aluat crocant.

  • Timp de preparare: 15 minute
  • Porții: 4

Ingrediente

Pentru stratul de ciocolată:

  • Ciocolată neagră: 300 g
  • Ciocolată cu lapte: 100 g
  • Ulei de cocos: 1 linguriță
  • Ciocolată albă: 50 g

Pentru umplutura de fistic:

  • Aluat gata preparat (kunafa sau similar): 150 g
  • Pastă de fistic: 75 g
  • Fistic mărunțit: 15 g
  • Sare (de orice tip): 1 vârf de cuțit

Mod de preparare

1. Pregătirea aluatului crocant

Taie aluatul kunafa în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie, la foc mic, până devine auriu (aproximativ 5 minute). Amestecă constant pentru a evita arderea. După ce este gata, transferă aluatul într-un bol și lasă-l deoparte.

2. Topirea ciocolatei cu lapte și a ciocolatei negre

Pune ciocolata cu lapte și ciocolata neagră într-un bol și topește-le la microunde, amestecând la fiecare 10 secunde. Procesul ar trebui să dureze aproximativ un minut. După ce s-au topit complet, adaugă uleiul de cocos și amestecă bine până la omogenizare. Lasă compoziția deoparte.

3. Prepararea umpluturii de fistic

Dacă pasta de fistic este prea tare, încălzește-o timp de 20 de secunde la microunde. Adaug-o peste aluatul crocant, presară un vârf de cuțit de sare și pudra de fistic (poți mărunți fisticul într-un mojar, dacă nu ai pudră gata pregătită). Amestecă bine totul.

4. Asamblarea desertului

Într-un alt bol, topește ciocolata albă folosind aceeași tehnică. Toarn-o la baza formei în care vei pune desertul. Peste stratul de ciocolată albă, adaugă amestecul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră, nivelând cu dosul unei linguri.

Umple fiecare formă de desert cu umplutura de fistic, apoi nivelează din nou.

5. Sigilarea desertului cu ciocolată

Toarnă restul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră deasupra umpluturii, netezind cu grijă. Îndepărtează excesul și pune formele în congelator pentru 2 ore.

6. Servire

Scoate batoanele de ciocolată din congelator și din forme. Servește desertul cu o cafea aromată sau un ceai fără zahăr pentru a echilibra dulceața.

sursa: odoras.md

Cea mai bună metodă de a pierde în greutate

Profesioniștii din domeniul medical, cercetătorii și oamenii obișnuiți au lăudat medicamente precum Ozempic și Wegovy pentru beneficiile lor. Printre acestea se numără sprijinul oferit în gestionarea zahărului din sânge și pierderea în greutate. Dar aceste medicamente sunt doar un pas. O dietă bazată pe fibre te poate ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate, scrie evz.ro.

Într-adevăr, medicamentele au fost supuse unor studii clinice. Acestea au indicat că sunt incredibil de eficiente, ajutând oamenii să piardă în medie 15% din greutatea lor corporală. Cu toate acestea, experții și cercetătorii sugerează că aceste medicamente sunt mai eficiente atunci când sunt combinate cu modificări ale stilului de viață. Cel mai important lucru este dieta. Rezultatele unui studiu recent din Journal of Nutrition evidențiază rolul dietei în pierderea în greutate. Mai exact, poți slăbi mai ușor consumând un tip specific de fibre numit beta-glucan.

Dietă bazată pe fibre

Cercetătorii au descoperit că suplimentele de beta-glucan au fost singurele fibre testate care au redus conținutul de grăsime și greutatea corporală la șoareci în 18 săptămâni. Un dietetician spune că studiul servește ca o demonstrația. Se demonstrează că nimic nu te va ajuta să slăbești fără efort- nici măcar medicamente anti-obezitate.

„Aportul de fibre influențează microbiota intestinală, care ajută sănătatea metabolică. Este important să ne concentrăm pe dietă, exerciții fizice și abordări farmaceutice pentru a rezolva obezitatea în mod sigur și eficient”, spune Dr. Chris Moh. Acesta este consilier de fitness și nutriție la Fortune Recomands Health.

Cu toate acestea, se pare că ar putea exista multe beneficii în ceea ce privește consumul de fibre. Acest tip de dietă a devenit foarte populară pe rețelele sociale datorită impactului bun asupra sănătății intestinale. Vestea bună? Fibrele beta-glucan se află într-un aliment preferat pentru micul dejun. În cadrul studiului, experții au evidențiat modalități de a obține fibre beta-glucan. Acestea ar putea avea unele beneficii de pierdere în greutate similare cu cele ale Ozempic.

Tipuri de fibre și beneficiile lor

Există mai multe tipuri de fibre. Să începem cu cele solubile în apă. Fibrele beta-glucan sunt solubile în apă. „Fibrele solubile în apă se dizolvă pentru a forma o substanță asemănătoare gelului. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și promovează un intestin sănătos”, spune Michelle Routhenstein, dietetician. Tipurile de fibre solubile studiate sunt:

  • Beta-glucan. (Ovăz, orz, orez, ciuperci și alge marine)
  • Pectină (Portocale, lămâi, lime, grapefruit, fasole și roșii)
  • Dextrină de grâu (Adăugată la alimentele procesate, cum ar fi supele și sosurile, pentru a le îngroșa și a crește conținutul de fibre)

Fibrele care sunt mai puțin solubile sau insolubile nu sunt la fel de ușor de digerat. Ele se atașează de alte materiale din stomac și ies mai greu din organism. Asta nu înseamnă că sunt „rele”, totuși. Să luăm de exemplu fibrele de amidon.  „Rezistă digestiei în intestinul subțire și fermentează în intestinul gros, producând acizi grași”, spune Dr. Mohr. Routhenstein spune că leguminoasele și cerealele integrale au fibre de amidon. Fibra de celuloză este o altă fibră insolubilă inclusă în cercetare. Dr. Mohr spune că se găsește în fructe, legume, nuci și cereale integrale.

Fibre și pierderea în greutate

Dr. Mohr explică faptul că cercetătorii au hrănit șoarecii cu diete bogate în grăsimi cu diverse fibre pe bază de plante:

  • Beta-glucan
  • Pectină
  • Dextrină de grâu
  • Amidon
  • Celuloză

Experimentul a durat 18 săptămâni, iar Dr. Mohr spune că cercetătorii au măsurat:

  • Greutatea corporală
  • Adipozitatea (grăsimea)
  • Cheltuielile energetice
  • Toleranța la glucoză
  • Modificări ale microbiotei intestinale

Cum au afectat diferitele tipuri de fibre organismul

Lena Bakovic, nutriționist, spune că rezultatele sugerează că beta-glucanul ar putea ajuta la gestionarea greutății și la controlul glicemiei. „S-a constatat că scade procentul de grăsime și greutatea corporală la șoareci. Rezultatele au fost comparate cu alte tipuri de fibre, care nu au produs efecte similare. Beta-glucanul, în comparație cu alte fibre, este ușor utilizat sau fermentat de bacteriile din intestinul nostru, crescând concentrațiile de butirat. Butiratul crește atunci când bacteriile descompun fibrele”, spune Bakovic.

De ce beneficiile acestei fibre au fost comparate cu Ozempic? „Butiratul, pe cont propriu, crește eliberarea peptidei GLP-1, care promovează eliberarea insulinei și ajută la gestionarea greutății”, spune Bakovic.

Cu toate acestea, studiul a avut limitări, începând cu faptul că cercetătorii au folosit șoareci. „Studiile pe șoareci de multe ori nu se traduc perfect la rezultatele umane din cauza diferențelor în fiziologie și metabolism. Dietele umane sunt mai complexe, iar răspunsurile individuale la fibre pot varia foarte mult”, spune Routhenstein.

Totuși, Routhenstein spune că studiile pe șoareci pot oferi un punct de plecare. În timp ce rezultatele sunt promițătoare, sunt necesare studii pe oameni pentru a confirma dacă aceste constatări sunt aplicabile.

Consumul de fibre la micul dejun

Poți consuma la micul dejun un aliment delicios, care îți va oferi aportul de fibre de care ai nevoie.  „Ovăzul este o sursă excelentă de beta-glucan, care nu numai că ajută la reglarea colesterolului, dar ajută și la menținerea nivelului stabil de zahăr din sânge. Completați cu fructe de pădure proaspete, un strop de scorțișoară și o mână de nuci pentru un plus de proteine și grăsimi sănătoase”, sugerează Dr. Mohr.

Copiii nu au nevoie de dietă! Ce alimente trebuie să pui în pachețelul copilului pentru școală

Pâinea cu unt este potrivită pentru copii, mai ales că reîncepe școala. Acum este momentul perfect să reamintim și regulile alimentare pentru cei mici, scrie stirileprotv.ro.

În cazul copiilor avem o altfel de reprezentare a alimentelor, în alimentația de bază. Grăsimile sunt pe primul loc, ca și procent ocupă undeva la 35% din aportul caloric.

Nu trebuie să avem copii cu o alimentație dietetică. Este o regulă de bază sau un mint pe care trebuie să-l desființăm, inclusiv când vine vorba despre produse lactate, untul este cea mai bună grăsime din lapte, are vitamina A și D în mod natural, extrem de bine de folosit, eficientă. Sunt persoane care spun că laptele să fie degresat.

Sub nicio formă! Cele 3,5 procente din lapte sunt benefice pentru cei mici. Și când vorbim despre grăsimi, nu doar lactatele sunt importante, ci grăsimile de origine naturală, cum ar fi peștele. Ar trebui să mâncăm pește de două ori pe săptămână. Carnea de porc ar trebui și la bebelușii mai mici introdusă în diversificarea alimentației înainte de carnea de vită.

Este o carne foarte prietenoasă și face chimie bună cu organismul nostru. Suntem compatibili cu porcul și trebuie să o recunoaștem. Nu este crescut intensiv spre deosebire de pui și nu are acei acizi grași din carnea de vită.

La școală, cel mai comod și mai echilibrat este sandwich-ul. Un sandwich luat de acasă este mai bun decât orice produs ambalat. Fructele sunt desertul perfect echilibrat. Nu trebuie pusă la colț banana.

Este un fruct care este extrem de ușor de transportat și extrem de satisfăcător. Are minerale și are acest amidon care ține de foame copilului spre deosebire de fructoza multă din mere, struguri și prune.

Dacă trăiesc împreună, oamenii încep să semene!
Articolul anterior
Veronica Ghimp este însărcinată şi ştie deja ce ascunde în burtică
Articolul următor