Stomacul este un organ elastic care se mărește atunci când primește o cantitate mare de mâncare, dar își revine la dimensiunile inițiale imediat ce alimentele sau lichidele au trecut din stomac în intestin. Cu toate acestea, numărul de fibre musculare din stomac nu dispar. Există, totuși, câteva cercetări științifice care sugerează că dacă te restricționezi la mâncare în mod regulat, capacitatea stomacului se reduce în timp, probabil din cauza că pereții stomacali devin mai rezistenți la întindere.
În plus, mărimea stomacului nu are nicio legătură cu greutatea pe care o are fiecare. Oamenii care s-au născut supli pot avea chiar un stomac mai mare decât cei obezi. Exista un numar semnificativ de componente mai importante ale procesului de slăbire, printre care și nivelul hormonal, factorii psihologici sau metabolismul. Într-adevăr, mărimea porțiilor contează atunci cand doriți să slăbiți, însă ceea ce face cu adevarat diferența este cantitatea și calitatea caloriilor.
Nu veți reuși să micșorați brusc stomacul. Acest lucru se face trerptat, iar în timp veți ajunge să mâncați surprinzător de puțin și veți scăpa de foamea necontrolată. Important este să nu vă jucați de-a dietele și să nu aplicați metode de înfometare. Altfel, riscați să vă îngrășați mult mai mult decât ați dat jos. De obicei, după ce ați ținut un regim alimentar bine echilibrat și bogat nutrițional (nu caloric), veți observa o senzație de micșorare a stomacului, veți controla mult mai ușor apetitul și veți slăbi uimitor.