Substanţa se găseşte în cârnaţi, salam, chipsuri, mixuri pentru supă, alimente conservate, bere, conserve de ton, iar producătorii o utilizează pentru a oferi aromă, savoare alimentelor de proastă calitate, lipsite de gust şi pentru a reduce costurile de producţie.
Reţine că această substanţă se numeşte glutamatul de sodiu
Glutamatul monosodic, E621, este aditivul adăugat în aproape toate alimentele şi preparatele comercializate. Scopul utilizării pudrei cristalizate, asemănătoare cu zahărul sau sarea, este de a intensifica aroma mâncării pentru a obţine mai mult profit.
Glutamatul de sodiu creşte pofta de mâncare şi conduce la obezitate
Glutamatul de sodiu creşte pofta de mâncare, determinându-i pe oameni să mănânce exagerat de mult, ceea ce în timp duce la îngrăşare. Medicii atrag atenţia asupra faptului că din cauza acestui aditiv se declanşează dependenţele de mâncare.
Potrivit healthylifetricks.com, substanţa se găseşte în cârnaţi, salam, chipsuri, mixuri pentru supă, alimente conservate, bere, conserve de ton, iar companiile din industrie o utilizează pentru a potenţa gustul preparatelor şi pentru a reduce costurile de productie.
Glutamatul de sodiu a fost descoperit în 1907 de Ikeda Kikunae, în timp ce făcea diferite experimente. Japonezul încerca să descopere substanţa cu ajutorul căreia aroma naturală a alimentelor congelate sau conservate putea fi îmbunătăţită. De atunci, producătorii nu concep producerea unui aliment fără de această sare chimică periculoasă, care este folosită tot mai mult.
Glutamatul este extrem de popular în SUA şi nu numai
Glutamatul de sodiu are un efect negativ asupra papilelor gustative, iar consumul exagerat de alimente care au în componenţă acest aditiv provoacă ameţeli, migrene, palpitaţii, slăbiciuni şi dureri în piept, probabil – dereglări metabolice, obezitate, pe termen lung.
Specialiştii susţin că glutamatul este substanţă din cauza căreia nu putem renunţa la o sumedenie de produse din comerţ ,,aromate şi ispititoare’’, dar, în realitate, nocive pentru organism, precum chipsuri, snacksuri, alimente semipreparate, alimente conservate etc.