Nimic mai simplu, nimic mai ușor de făcut decât o salată de legume. Îți propun 6 rețete de salate care conțin ridiche. Este o explozie de vitamine care te tentează cu dezordinea din farfurie și contrastul de culori. Așa că nu ezita și încearcă-le pe toate.
Salată de somon cu ridiche și roșii
Ingrediente: 150g de somon la grătar, 100g salată mixtă (salată verde creață, salată verde clasică, salată verde „roșie”), 10 roșii cherry, sfeclă roșie, 2 ridichi roșii, busuioc verde, 3 linguri de sos de soia, sare și piper după gust.
Mod de preparare: Roșiile cherry se călesc într-o tavă mică sau la grătar timp de 5-10 minute, în acest timp faci salata.
Salata verde (toate cele 3 soiuri) se spală și se pune într-un castron mare (eventual dacă sunt frunzele mari le rupi cu mâna). Taie sfecla roșie, ridichiile rondele, pune bucățile de somon pregătite la grătar și adaugă roșiile cherry. Toate ingredientele se amestecă și se asezonează cu sos de soia, sare, piper și busuioc proaspăt tocat. Poftă bună!
Salată de fasole verde și ridiche
Ingrediente: 300 gr fasole verde păstăi, fiartă și scursă, 1 ceapă verde tăiată feliuțe, 4-5 ridichi roșii feliate, 1/2 de ardei roșu tăiat fâșii subțiri, 1-2 linguri ulei de măsline, sucul de la 1/2 de lămâie, câteva frunzulițe de pătrunjel pentru decor, 2 linguri de susan rumenite puțin în tigaie fără ulei, sare, piper, sumac.
Mod de preparare: Pune ingredientele de bază într-un castron și toarnă peste ele dressing-ul format din amestecarea uleiului, sucului de lămâie, sării și piperului. Presoară deasupra sumac, susan prăjit și decorează farfuria cu câteva frunzulițe de pătrunjel.
Salată verde și ridiche
Ingrediente: 1/2 salată verde (o rupi cu mâna), 1 roșie (tăiată felii), 1 ridiche (tăiată felii), câteva măsline, câteva fire de pătrunjel, puțin suc de lămâie și sare după gust.
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele și poftă bună!
Salata de spanac cu fasole albă, roșii și ridichi
Ingrediente: 1 cutie fasole albă clătită și scursă, 200-300 g spanac proaspăt, 1 cană de roșii cherry tăiate jumătăți,1 cană de ridichi tăiate felii subțiri, 1/4 ceașcă ceapă verde feliată, 1/3 cană brânză feta mărunțită, piper negru după gust.
Ingrediente dressing: 1/2 linguriță usturoi tocat, 1/2 linguriță sare, 2 linguri suc de lămâie, 3 linguri ulei de măsline.
Mod de preparare: Într-un bol mic combină ingredientele pentru dressing și amestecă bine. Adaugă peste fasole 2 linguri de dressing într-un castron mic și lasă să se marineze. Pune spanacul într-un bol mare. Adaugă fasolea marinată, roșiile, ridichiile, ceapa verde și amestecă bine. Adaugă dressing și amestecă ușor. Pune brânza feta, asezonează cu piper și mai adaugă dressing după preferință.
Salată verde cu morcov și ridiche
Ingrediente: 2 morcovi, 6-7 ridichi, 1 lingură stafide, 1 salată verde, câteva fire de pătrunjel sau mărar.
Pentru dressing: 2 linguri suc de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.
Mod de preparare: Taie morcovii în fâșii subțirele, iar ridichiile rondele. Într-un castron mic amestecă salata verde, morcovii, ridichile și stafidele. Separat pregătește dressingul și pune-l peste salată, amestecă pentru omogenizare și poftă bună.
Salată de ridichi cu portocale
Ingrediente: 2 legături de ridichii, 2 portocale, 50g migdale, sare, piper, 1 lingură ulei de măsline, 1 lingură oțet din vin.
Mod de preparare: Taie ridichiile felii. Portocalele le cureți de coajă și taie în lung pe lângă pielița subțire, scoate felie cu felie fără membrana ce le separă. Migdalele le tai bețișoare și le pui peste ridichii și portocale. Condimentează cu sare și piper, nu uita nici de ulei și oțet. Amestecă și poftă bună!