Rețete de salate cu ridiche… Ție care îți place?

Nimic mai simplu, nimic mai ușor de făcut decât o salată de legume. Îți propun 6 rețete de salate care conțin ridiche. Este o explozie de vitamine care te tentează cu dezordinea din farfurie și contrastul de culori. Așa că nu ezita și încearcă-le pe toate.

separator

Salată de somon cu ridiche și roșii

Ingrediente: 150g de somon la grătar, 100g salată mixtă (salată verde creață, salată verde clasică, salată verde „roșie”), 10 roșii cherry, sfeclă roșie, 2 ridichi roșii, busuioc verde, 3 linguri de sos de soia, sare și piper după gust.

somon cu ridiche si rosii

Mod de preparare: Roșiile cherry se călesc într-o tavă mică sau la grătar timp de 5-10 minute, în acest timp faci salata.
Salata verde (toate cele 3 soiuri) se spală și se pune într-un castron mare (eventual dacă sunt frunzele mari le rupi cu mâna). Taie sfecla roșie, ridichiile rondele, pune bucățile de somon pregătite la grătar și adaugă roșiile cherry. Toate ingredientele se amestecă și se asezonează cu sos de soia, sare, piper și busuioc proaspăt tocat. Poftă bună!

Sursa

Salată de fasole verde și ridiche

Ingrediente:  300 gr fasole verde păstăi, fiartă și scursă, 1 ceapă verde tăiată feliuțe, 4-5 ridichi roșii feliate, 1/2 de ardei roșu tăiat fâșii subțiri, 1-2 linguri ulei de măsline, sucul de la 1/2 de lămâie, câteva frunzulițe de pătrunjel pentru decor, 2 linguri de susan rumenite puțin în tigaie fără ulei, sare, piper, sumac.

Rețete de salate cu ridiche Ție care îți place

Mod de preparare: Pune ingredientele de bază într-un castron și toarnă peste ele dressing-ul format din amestecarea uleiului, sucului de lămâie, sării și piperului. Presoară deasupra sumac, susan prăjit și decorează farfuria cu câteva frunzulițe de pătrunjel.

Sursa

 Salată verde și ridiche

Ingrediente: 1/2 salată verde (o rupi cu mâna), 1 roșie (tăiată felii), 1 ridiche (tăiată felii), câteva măsline, câteva fire de pătrunjel,  puțin suc de lămâie și sare după gust.

salata verde cu ridiche

Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele și poftă bună!

Sursa

Salata de spanac cu fasole albă, roșii și ridichi

Ingrediente: 1 cutie fasole albă clătită și scursă, 200-300 g spanac proaspăt, 1 cană de roșii cherry tăiate jumătăți,1 cană de ridichi tăiate felii subțiri, 1/4 ceașcă ceapă verde feliată, 1/3 cană brânză feta mărunțită, piper negru după gust.

Salata_de_spanac_cu_fasole_alba_rosii_si_ridichi_8Ingrediente dressing: 1/2 linguriță usturoi tocat, 1/2 linguriță sare, 2 linguri suc de lămâie, 3 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare: Într-un bol mic combină ingredientele pentru dressing și amestecă bine. Adaugă peste fasole 2 linguri de dressing într-un castron mic și lasă să se marineze. Pune spanacul într-un bol mare. Adaugă fasolea marinată, roșiile, ridichiile, ceapa verde și amestecă bine. Adaugă dressing și amestecă ușor. Pune brânza feta, asezonează cu piper și mai adaugă dressing după preferință.

Sursa

 Salată verde cu morcov și ridiche

Ingrediente: 2 morcovi, 6-7 ridichi, 1 lingură stafide, 1 salată verde, câteva fire de pătrunjel sau mărar.

salata-verde-cu-morcovi-si-ridichi

Pentru dressing: 2 linguri suc ​​de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Taie morcovii în fâșii subțirele, iar ridichiile rondele. Într-un castron mic amestecă salata verde, morcovii, ridichile și stafidele. Separat pregătește dressingul și pune-l peste salată, amestecă pentru omogenizare și poftă bună.

Sursa

 Salată de ridichi cu portocale

Ingrediente: 2 legături de ridichii, 2 portocale, 50g migdale, sare, piper, 1 lingură ulei de măsline, 1 lingură oțet din vin.

salata de ridichii si portocale

Mod de preparare: Taie ridichiile felii. Portocalele le cureți de coajă și taie în lung pe lângă pielița subțire, scoate felie cu felie fără membrana ce le separă. Migdalele le tai bețișoare și le pui peste ridichii și portocale. Condimentează cu sare și piper, nu uita nici de ulei și oțet. Amestecă și poftă bună!

Sursa

Fibra naturală care are efectul medicamentului minune pentru slăbit: în ce se conține

O soluție naturală pentru menținerea greutății și controlul glicemiei este beta-glucanul, o fibră alimentară găsită în ovăz și orz, scrie clicksanatate.ro.

Recent, cercetătorii au descoperit că această fibră ar putea avea efecte similare cu medicamentele precum Ozempic, un tratament utilizat pentru scăderea în greutate și controlul glicemiei. Deși studiile au fost realizate pe șoareci, rezultatele sunt promițătoare și sugerează că anumite tipuri de fibre pot fi mai eficiente decât altele în reglarea greutății și sănătății metabolice.

Ce este beta-glucanul și cum funcționează?

Beta-glucanul este o fibră solubilă care se găsește din abundență în ovăz și orz. Fibrele alimentare, ca beta-glucanul, sunt hrana preferată a bacteriilor din intestinul tău, care le fermentează și produc compuși benefici, cum ar fi butiratul.

Ovăzul conține beta-glucan, fibre care poat ajuta în procesul de slăbire. Foto: Shutterstock. 

În cadrul studiului, șoarecii hrăniți cu beta-glucan au pierdut în greutate și și-au redus stratul de grăsime, chiar dacă dieta lor era bogată în grăsimi. Acest efect nu a fost observat la șoarecii care au consumat alte fibre, cum ar fi dextrina de grâu sau amidonul rezistent.

Cum contribuie beta-glucanul la pierderea în greutate?

Când microbii intestinali fermentează beta-glucanul, produc butirat, un metabolit care are multiple efecte benefice. Unul dintre aceste efecte este stimularea producției de GLP-1 (peptida-1 asemănătoare glucagonului), o proteină naturală responsabilă de reglarea apetitului și stimularea eliberării de insulină. Medicamentele precum Ozempic imită această peptidă pentru a ajuta persoanele să slăbească și să-și regleze glicemia. Consumul de beta-glucan din alimente poate, așadar, să stimuleze natural acest proces.

De ce este important să alegi fibrele potrivite?

Nu toate fibrele sunt la fel, iar efectele lor asupra organismului variază mult. Fibrele solubile, cum sunt beta-glucanii, sunt fermentate cu ușurință de bacteriile intestinale, ceea ce poate avea beneficii directe asupra sănătății metabolice. În schimb, fibrele insolubile, precum celuloza, se combină cu alte substanțe pentru a forma scaun, dar nu produc aceleași efecte asupra glicemiei sau greutății. Așadar, dacă dorești să beneficiezi de toate avantajele pentru sănătate ale fibrelor, e important să alegi tipurile potrivite.

Cum poți integra beta-glucanul în dieta ta?

Consumă mai des alimente bogate în beta-glucan, precum fulgii de ovăz și orzul, fie ca mic dejun, fie ca gustare sau ca ingredient în diverse preparate.

Aceasta nu doar că îți poate ajuta microbiomul intestinal să producă compuși benefici, dar îți poate susține și eforturile de control al greutății și sănătatea generală. În plus, beta-glucanii ajută și la menținerea senzației de sațietate, ceea ce îți poate reduce pofta de mâncare pe parcursul zilei.

Cercetările sugerează că beta-glucanul, o fibră solubilă naturală, poate avea efecte impresionante asupra greutății și glicemiei. Deși studiile sunt încă în faza incipientă, adăugarea de ovăz și orz în dieta ta zilnică ar putea aduce beneficii semnificative. S-ar putea să nu fie chiar la nivelul unui medicament precum Ozempic, dar este o

Cum poți integra beta-glucanul în dieta ta?

Consumă mai des alimente bogate în beta-glucan, precum fulgii de ovăz și orzul, fie ca mic dejun, fie ca gustare sau ca ingredient în diverse preparate.

Aceasta nu doar că îți poate ajuta microbiomul intestinal să producă compuși benefici, dar îți poate susține și eforturile de control al greutății și sănătatea generală. În plus, beta-glucanii ajută și la menținerea senzației de sațietate, ceea ce îți poate reduce pofta de mâncare pe parcursul zilei.

Cercetările sugerează că beta-glucanul, o fibră solubilă naturală, poate avea efecte impresionante asupra greutății și glicemiei. Deși studiile sunt încă în faza incipientă, adăugarea de ovăz și orz în dieta ta zilnică ar putea aduce beneficii semnificative. S-ar putea să nu fie chiar la nivelul unui medicament precum Ozempic, dar este o

Cum poți integra beta-glucanul în dieta ta?

Consumă mai des alimente bogate în beta-glucan, precum fulgii de ovăz și orzul, fie ca mic dejun, fie ca gustare sau ca ingredient în diverse preparate.

Aceasta nu doar că îți poate ajuta microbiomul intestinal să producă compuși benefici, dar îți poate susține și eforturile de control al greutății și sănătatea generală. În plus, beta-glucanii ajută și la menținerea senzației de sațietate, ceea ce îți poate reduce pofta de mâncare pe parcursul zilei.

Cercetările sugerează că beta-glucanul, o fibră solubilă naturală, poate avea efecte impresionante asupra greutății și glicemiei. Deși studiile sunt încă în faza incipientă, adăugarea de ovăz și orz în dieta ta zilnică ar putea aduce beneficii semnificative. S-ar putea să nu fie chiar la nivelul unui medicament precum Ozempic, dar este o metodă simplă, naturală și accesibilă de a-ți susține sănătatea.

Trei alimente pe care medicii vor să le eliminăm imediat pentru a preveni două boli extrem de grave

Prevenirea Alzheimer, a cancerului și a altor boli legate de vârstă reprezintă un aspect din ce în ce mai important în domeniul sănătății, iar cercetările arată că alimentația joacă un rol important în reducerea riscului acestor afecțiuni.

Potrivit specialiștilor, un factor care contribuie la aceste probleme de sănătate sunt „zaharurile ascunse care se găsesc în multe alimente procesate, de la sosuri la batoane snack”.

Consumul excesiv de zahăr poate duce la inflamație cronică, rezistență la insulină și stres oxidativ, toate acestea fiind legate de dezvoltarea Alzheimer, riscul de cancer și boli legate de vârstă. Alimentele care trebuie evitate sunt condimentele precum ketchup și sos BBQ, iaurtul aromatizat și batoanele granola. 

Ketchup și sosuri pentru grătar

Aceste sosuri aparent inofensive sunt, de fapt, pline de zahăr! Consumul ridicat de zahăr poate duce la inflamații în întregul organism, stres oxidativ și rezistență la insulină, toate acestea fiind legate de aceste afecțiuni.

„Deși aceste sosuri pot părea destul de inocente, ele includ de obicei sirop de porumb bogat în fructoză sau zaharuri suplimentare. Aceste zaharuri în timp se acumulează și duc la inflamație, care accelerează procesul de îmbătrânire și crește șansele de cancer”, spune dr. Michael Lahey, medic la My Weight Loss Partner.

 Iaurt aromatizat

În comparație cu alte alimente pentru micul dejun, cum ar fi gogoșile și produsele de patiserie, iaurtul poate părea o opțiune inocentă.

Cu toate acestea, o singură privire la etichetele multor iaurturi cumpărate din magazine va dezvălui cât de multe ingrediente viclene și cantități mari de zahăr conțin acestea!

Dr. Ria Hawle, dietetician și nutriționist, susține că „iaurtul simplu poate fi umplut cu arome și îndulcitori și am observat că unele mărci conțin 250-300 de calorii și 25-30 de grame de zahăr pe porție – echivalentul unui baton de ciocolată. Majoritatea acestor zaharuri provoacă inflamații cronice în organism, inclusiv în creier, ceea ce face ca procesul de îmbătrânire a creierului să fie mult mai rapid.

În schimb, încercați să optați pentru iaurt grecesc simplu care este bogat în proteine și picurați o cantitate mică de miere și fructe de pădure pentru puțină dulceață!

3. Batoanele granola ambalate

Batoanele granola sunt comercializate ca o opțiune sănătoasă, dar, la fel ca iaurtul aromat, sunt pline de zahăr și alte ingrediente nedorite. Multe dintre aceste batoane folosesc sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză ca îndulcitor, care poate crește nivelul zahărului din sânge.

De asemenea, conservanții și aditivii se găsesc frecvent în aceste articole, contribuind și mai mult la declinul funcțiilor cognitive.

„Batoanele granola conțin de obicei mai multe tipuri de zaharuri și ingrediente procesate care oferă puțină valoare nutritivă. Consumul ridicat de zahăr în timp nu numai că alimentează inflamația, dar afectează și factorul neurotrofic derivat din creier (BDNF), o proteină esențială pentru memorie și învățare. Nivelurile scăzute de BDNF sunt legate de Alzheimer și de alte boli neurodegenerative”, explică dr. Rimas Geiga.

Care pâine e cea mai sănătoasă? Mit despre acest aliment ”de temut”, spulberat de un nutriționist

Dacă vrei să slăbești câteva kilograme este mai important să renunți la dulciuri care, pe lângă făină, conțin și grăsime în exces, potrivit unui nutriționist citat de doctorulzilei.ro.

Pâinea proaspătă nu poate dăuna stomacului unei persoane sănătoase, așa cum cred mulți. Potrivit dr. Natalia Denisova, este mai important să renunți la dulciuri, care, pe lângă făină, conțin și grăsime în exces. Utilizarea sa trebuie limitată numai la persoanele cu boli ale tractului digestiv în stadiul acut.

Ideea că pâinea integrală este mai sănătoasă decât pâinea obișnuită este, de asemenea, controversată.

Caloriile din pâinea integrală  sunt mari

„Caloriile din pâinea integrală sunt de obicei mai mari. Conține multe componente suplimentare – diverse arome, arome și zahăr. O astfel de compoziție multicomponentă nu este întotdeauna utilă”, explică Cekhonina.

Potrivit medicului, nici pâinea neagră nu poate fi considerată mai sănătoasă decât pâinea albă, deoarece depinde de făina din care este făcută.

Nutriționistul Natalia Denisova subliniază că pâinea de secară este un produs sănătos, așa că cinci felii pe zi nu vor dăuna sănătății.

Câtă pâine putem mânca pe zi?

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, explică:

„Oganizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumul a 250 de grame de pâine pe zi, adică 7-8 felii de pâine, zilnic. Sub nicio formă nu trebuie să renunţăm la consumul de pâine. Este un aliment de bază şi cea mai banală formă de amidon, acel nutrient care conţine glucoză ce se absoarbe lent. Fără glucoză, corpul nostru nu poate funcţiona de la muşchi până la sistemul nervos, orice celulă se hrăneşte cu glucoză.

Deci, pâinea trebuie să rămână, în continuare un produs prezent în fiecare zi şi la fiecare masă, bineînţeles în cantitate moderată,” atrage atenţia dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist.

În farfuria ideală, carbohidraţii, adică produsele făinoase trebuie să acopere un sfert din suprafaţă, potrivit medicului nutriţionist. În această categorie intră pâinea, cerealele, orezeul, pastele făinoase, mămăliga şi cartoful. „Deci, pâinea poate fi un înlocuitor pentru oricare dintre produsele enumerate şi categoric este alimentul perfect când vine vorba de sandwichuri,” a adăugat dr. Bilic.

”Misiune imposibilă” – evadarea bebelușilor (video)
Articolul anterior
Metode eficiente de tratare a vergeturilor
Articolul următor