„Unul din cele mai impresionante lucruri din cariera mea este cum acest flagel numit cancer ucide milioane de oameni de pe planetă și care este tratat cu foarte mare indiferență, mai puțin companiilele faramaceutice care profită de pe urma acestui lucru.

Specialiștii afirmă că o treime din cancere sunt cazuri evitabile. Omul la început se hrănea sănătos pentru că nu avea altceva. Odată cu evoluția însă omenirea a făcut câteva greșeli care o să ne coste foarte scump acum.
- Făina albă – Un francez a descoperit făina albă folosind-o în locul făinii integrale. Mineralele, fibrele sunt în procent foarte mic în făina albă.
- Descoperirea îngrășămintelor chimice – plantele creșteau mai repede, la fel și producția, dar este o gândire greșită deoarece ea punea accent pe cantitate nu pe calitate.
- Folosirea insecticidelor – În 40-50 de ani de folosire a îngrășămintelor chimice imunitatea plantelor a scăzut vertiginos, iar acestea nu mai erau în stare să se apere de atacurile insectelor.
- Introducerea aditivilor alimentari și a E-urilor în alimentație începând cu anii 60 pentru ameliorarea calității organorectice adică să fie mai plăcute la gust. Omul va plăti însă destul de scump satisfacerea gustului alimentar.
- Organismele modificate genetic.
Care sunt factori oncogeni? Care sunt cazurile de cancer care ar putea fi evitate? Ce trebuie să evităm zilnic?
- Evitarea apei cu clor – Oamenii abuză de clor atât prin consumul direct de la robinet cât și prin duș, prin piele. În România se pune o cantitate mai mare de clor în apă decât este normal acest lucru favorizează apariția cancerului de rect. Recomandarea ar fi consumul de apă curată, pură, de izvor de la adâncimea de 50 metri. Acolo este apa curată.
- Evitați carnea sub formă de șuncă, salam, parizer- deoarece conțin nitrați. Când ajung în corpul omului cum dau de Ph acid se transformă în nitrosamine. Care provoacă cancer. Acesta este mecanismul prin care nitriții și nitrați provoacă cancer la tubul digestiv.
- Aditivi alimentari – produsele care conțin E-uri.
- Abuzul de carne și grăsimi – Carnea lasă în urma ei un Ph puternic acid. Industria alimentară tratează păsările și animalele cu hormoni de creștere. Cancerul este de fapt o creștere anarhică a celulelor. Plus carnea din animale tratate cu hormoni conține nitrați . Salamurile de exemplu conține 60 % carne (în cel mai bun caz), 40% substanțe chimice.
- Obezitatea – factor oncogen
- Hrană sterilizată prin metoda rațiilor
- Poluarea electromagnetică – telefonul, transformatoarele
Rolul oncogen al aditivilor alimentari
- Benzoatul de sodium – s-a demonstrat că este cancerigen. În țările europene a fost interzisă folosirea acestei substanțe în alimente. A fost înlocuit cu sorbat de potasiu care încă nu s-a dovedit a fi cencerigen.
- Aspartam – se găsește în gumă de mestecat și unele băuturi carbogazoase, sucuri. Este răspunzător de 99 de boli.
- Iodarea în exces a sării – România are singurul guvern care obligă ce să mănânce poporul. În 2002 Ministerul Sănătății a constatat la mulți români, tiroidă funcționează anormal adicasunt Hipotiroidieni. Guvernul a încurajat astfel consumul de sare iodata. În România există atunci un număr de 10.000 de hipotiroidieni. După 3 ani de experianta a fost întreruptă deoarce au apărut cazuri de cancer tiroidian. Astfel cancerul de tiroidă s-a dublat, hipotiroidia s-a dublat, iar alergia la iod a crescut”, scrie prof. Dr. Pavel Chirilă.