Glanda tiroidă este cea mai mare glandă a sistemului endocrin, fiind localizată de o parte și de alta a laringelui și traheei, sub forma unui fluture. Aceasta produce doi hormoni cu funcții importante în organism, tiroxina și tironina. Hormonii stimulează metabolismul, accelerează producerea de energie și arderea caloriilor, la copii stimulează creșterea scheletului.
Alimentația corectă este esențială pentru longevitate și sănătate. Prin urmare, fiecare ar trebui să își protejeze funcția glanda tiroidei, incluzând în meniu alimente sănătoase și nutritive. Iată care sunt acestea!1. Merele – fructele sunt benefice pentru toate organele corpului. La nivelul tiroidei, acestea sunt valoroase pentru protecția împotriva celulelor canceroase.
2. Carnea de crab și fructele de mare. Acestea conțin vitamina B12 și zinc, care stimulează sistemul imunitar al corpului.
3. Varza de mare. Conține iod și alte 40 de vitamine și elemente care protejează împotriva bolilor glandei tiroide.
4. Ceapa. Este utilă pentru glanda tiroidă, ficat și inimă. Conține multe oligoelemente care întăresc sistemul imunitar.
5. Afine. Aceste pomușoare sunt apreciate pentru conținutul înalt de antioxidanți. Ajută la echilibrarea funcției celulelor glandei tiroide.
6. Peștele roșu – somonul, păstrăvul, somonul roz sunt o sursă bogată de acizi grași omega-3, esențiali pentru buna funcționare a glandei tiroide.
7. Nuci cu miere. Amestecul stimulează tiroida ,,leneșă”. Miezul a 3-4 nuci se mărunțește, se amestecă cu o linguriță de miere și se consumă dimineața în fiecare zi, timp de 1-2 săptămâni.
8. Lămâie cu miere. Spală bine 2-3 lămâi, scurge sucul și adaugă mierea. Se ia câte o lingură de 3 ori pe zi între mese. Lămâia are acțiune antioxidantă și anticancerigenă.