Alimente care sporesc puterea de concentrare și atenția

Chiar dacă nu are mușchi, trebuie să știi că, de fapt, creierul este un mare consumator de energie, iar pentru a te bucura de energie și vitalitate, fie că mergi zilnic la muncă ori studiezi din greu pe băncile facultății ori a școlii, trebuie să ai o dietă bogată în nutrienți și un stil sănătos de viață, Așadar, iată care sunt alimentele ce cresc puterea de concentrare și elimină oboseala în zilele solicitante.

separator

Asadar, iata ce trebuie sa consumi pentru a avea un randament mai bun:

1. Fructe de avocado

Aceste fructe sunt pline de de grăsimi mono săturate, sănătoase. Acestea ajută la menținerea unui nivel de zahăr scăzut în corp și oferă pielii un aspect strălucitor și elasticitate. De asemenea, datorită conținutului mare de vitamina K și folat, aceste minunate fructe previn formarea de cheaguri de sânge în creier și îmbunătățesc funcția cognitivă, memoria și concentrarea.

2. Sfecla

Consumul de sfeclă ajută la reducerea inflamațiilor și aduce un aport nemaipomenit de antioxidanți, care curată sângele de toxinele ce ar putea ajunge în creier. Totodată, nitratii naturali din sfeclă stimulează circulația sângelui la nivelulul creierului, mărind astfel performanță mentală. Sucul de sfeclă este recomandat și sportivilor după ce au depus un efort fizic mare, pentru că oferă energie și înlătura senzația de epuizare psihică.

3. Afinele

Afinele sunt alimentele cele mai bogate în antioxidanți. În plus, conțin și cantități considerabile de vitamina C, vitamina K, fibre și acid galic. Tot acest mix ajută la protejarea creierului de degenerare și stres.

4. Broccoli

Datorită nivelului ridicat de vitamina K și colină (vitamina B7, numită și vitamina memoriei), consumul de broccoli îmbunătățește memoria, iar atunci când aai o memorie bună, concentrarea este și ea mult sporită, pentru că accesezi mai ușor informația stocată în materia cenușie. De asemenea, o singură cană de broccoli furnizează 150% din necesarul zilnic de vitamina C, bună pentru recuperarea fizică și psihică.

5. Nucile

O cană de nuci pe zi te va ajută să-ți îmbunătățești considerabil sănătatea cognitivă. În plus, acestea conțin mulți antioxidanți, vitamine și minerale care contribuie la menținerea sănătății mentale. De exemplu, vitamina E din nuci previne apariția bolilor psihice.

6. Ciocolata neagră

Ciocolată cu o concentrație mare de cacao este plină de flavonoli, care îmbunătățesc circulația sângelui către creier. În perioadele în care creierul e supus la un efort psihic mare, pentru recuperare, doctorii vor recomandă consumul a câteva bucăți de ciocolată neagră, cu o concentrație de cacao de peste 70%.

7. Ulei de măsline

Datorită conținutului mare de polifenoli, consumul de ulei de măsline îmbunătățește capacitatea de concentrare, dar și de stocare a informației în materia cenușie. Totodată, studiile arată că uleiul de măsline protejează creierul de boli devastatoare precum Alzheimer. Însă, pentru a beneficia de aceste efecte pozitive, uleiul de măsline trebuie consumat în salate, la temperatura camerei, în niciun caz utilizat la gătit, pentru că prin preparare termică își pierde proprietățile pozitive.

8. Legume cu frunze verzi

Includerea legumelor cu frunze verzi (varză kale, spanac, salate etc.) în dietă zilnică poate preveni demență, cel puțîn așa arată studiile recente. Dintre toate, varză kale e cea mai bună, o singură porție având peste 684 % din doză zilnică recomandată de vitamina K. Această vitamina este bună în prevenirea hemoragiilor, afecțiunilor pielii, scade riscul de atac de cord, reduce riscul de menstruatii abundente și dureroase, împiedică formarea pietrelor la rinichi, va poate feri de greață, stări de vomă, osteoporoză, artrită etc.

9. Rozmarin

Acidul carnosic, unul dintre principalele ingrediente din rozmarin, protejează creierul de neurodegenerare. Acest compus se găsește în cantități mari în uleiul de rozmarin, care ne protejează de Alzheimer, accidentele vasculare și îmbătrânirea creierului. Așadar, combinând și alternând aceste 10 alimente în dietă zilnică, îți vei îmbunătăți puterea de concentrare, memoria și, în general, starea de bine.

sursa

Salamul și cognacul – cele mai calorice alimente, pe masa de Revelion!

Aşteptăm cu nerăbdare petrecerea de Revelion. Dar ce mâncăm ca să nu punctăm în kilograme? Vei rămâne surprinsă să afli care dintre  bucatele de pe masa de sărbători îngrașă cel mai mult.

separator

Christmas Turkey Dinner
Cel mai caloric şi nociv produs de pe masa de sărbători este salamul,  care are peste 400 kcal/100gr. Mai simplu spus, ai mâncat 100 gr. de salam, trebuie să faci o oră de sport ca să arzi aceste calorii.

mezeluri-1

Aperitivul din carne cu cele mai puţine calorii este șnițelul din piept de pui– 164 kcal/100gr.

Din categoria brânzeturi, cel mai caloric este caşcavalul – 283 kcal/100 gr., iar brânza sărată de vaci are 201 kcal/100 gr.

branzeturi

Nelipsită de pe masa de sărbători este şi scrumbia afumată, care ne oferă 211 kcal/100 gr.
47986880 - smoked kipper with tomato and parsley on a wooden board
Dacă te gândeşti să înlocuieşti pâinea albă cu pâinea neagră în speranța că e mai puțin calorică, atunci află că ai de câștigat doar 30 de kcalorii.

Paine albă are  274 kcal/100 gr.

Paine neagră are 242/100 gr.

paine

Şi cum o masă festivă fără salate nu există, iată câte kcal au salatele tradiţionale:
salate
Olivie – 150 kcal/100 gr.

Şuba  – 209 kcal /100 gr.

Salata de crabi cu cartofi – 262 kcal/100 gr.

Mese festive fără carne, la moldoveni nu există. De aceea, în loc de carne de porc (316 kcal/100gr.) consumă carne de găină (175 kcal/100 gr.) sau carne de vită (104 kcal/100 gr.)

Şi dacă e chef, atunci să fie chef! Cea mai calorică băutură este cognacul care are kcal 239/100 gr. urmat de votkă  (231 kcal/100 gr.).
78-silvestr-silvester-saint-sylvestre-silvester-szilveszter-2013-san-silvestro-oudejaarsavond-revelion-1053-1086-1074-1099-1081-1075-1086-1076-silvester

Deci o sută de grame de cognac este mai caloric decât o sută de grame de carne de pui!

Poţi bea vin roşu sec (75 kcal/100 gr.) sau vin spumant demisec (72 kcal/100 gr.)

Specialiştii în nutriţie ne recomandă să renunţăm la dulciuri,  dacă bem alcool. Pentru că ne vom îmbăta mult mai repede, deoarece zahărul transportă mai rapid alcoolul în sânge.

Ce desert alegem?

Desigur fructele, în special, ananasul care ajută la digestie.

100 de grame de:

Prune cu frişcă are 281 kcal

Tortul ”Cuşma lui Guguţă”  – 325 kcal

Ciocolata cu lapte – 395 kcal
fructe
În schimb mandarinele, portocalele, clementinele au  aproximativ 40 kcal/100 gr.

Nu consuma la masa de sărbători  banane, conţin 89 kca/100gr. şi se digeră mult mai greu în comparaţie cu alte fructe.

Îţi urăm poftă bună la mâncarea sănătoasă și puțin calorică!

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Viorel Mardare a avut prima apariție la TV, după ce a anunțat că este bolnav
Articolul anterior
O țară a renunțat la Eurovision 2019 din cauza lipsei de fonduri
Articolul următor