Brânzeturile cu rol de antibiotic natural

Vrei să știi care sunt cele mai sănătoase brânzeturi din lume? Răspunsul vine din partea unor cercetători din cadrul Universității din Coreea de Sud, care afirmă că brânzeturile elvețiene sunt cele care au cele mai multe beneficii pentru sănătatea noastră. Sunt bogate în calciu, zinc, proteine şi vitaminele A și B12 și fiind consumate alături de câteva nuci sau felii de fructe, potenţialul nutritiv al acestora creşte considerabil.

separator

Brânzeturile provenite din Elveția au proprietăţi unice, care le fac nu doar gustoase, ci şi sănătoase. Potrivit cercetătorilor coreeni, în compoziția acestora se găsește bacteria „propionibacterium freudenreichii”, care are un rol de antibiotic. Mai mult, această bacterie nu se mai poate găsi în nici un alt aliment din lume.Astfel, oamenii de știință au ajuns la concluzia că prin introducerea în dieta zilnică a brânzeturilor produse în Elveţia ne întărim sistemul imunitar şi scadem nivelul inflamaţiilor prezente în organism.Cuiros este și faptul, că bacteria „propionibacterium freudenreichii” se găseşte anume în produsul de brânză „Emmentaler” care are un gust destul de specific, din cauza prezenței acesteia. Totodată, cu cât găurile din brânză sunt mai mari, cu atât mirosul ei este mai puternic, şi respectiv și concentraţia de bacterie cu rol de antibiotic, la fel este mare.

5 rețete de post pentru zilele când nu mai știi ce să pregătești

Cu ajutorul acestor rețete poți găti ușor și gustos în timpul postului.

Pizza de post! Cu ardei gras și măsline

SF226325

Conopidă pe post de carne

c52

Clătite de post! Cu mere și nucă

tn4_pancakes422-1-4-1

Brioșe de post cu cireșe

IMG_6427

Chiftele din cartofi și orez

DSCN2827

Tom Cruise dezvăluie cum se menține în formă la 62 de ani. Mănâncă un singur lucru, indiferent unde merge

Tom Cruise se menține în formă prin mult sport și o dietă foarte strictă. La cei 62 de ani, actorul din „Misiune imposibilă” consumă acelaşi fel de mâncare, oriunde s-ar afla, indiferent de ispitele culinare.

Tom Cruise comandă mereu pește alb la abur și legume, fără sos, fără ulei și fără unt, potrivit Daily Mail.

În loc de trei mese principale, are 15 gustări mici care nu depășesc 1.200 de calorii pe zi.

Cruise evită gustările dulci, alimentele procesate și carbohidrații şi consumă doar mâncăruri la grătar sau preparate la temperaturi scăzute.

Printre alimentele consumate în mod regulat de actor se numără ciocolata neagră cu somon, ovăz crud, afine, ghimbir, sfeclă, broccoli, roșii și spanac. În plus, actorul nu bea alcool.

Cum să prepari un pesto de leurdă din trei ingrediente sănătoase!

 E primăvară şi ai nevoie de multe vitamine, iar preparea unui pesto de leurdă este binevenită pentru a-ţi suplini carenţa de nutrienţi. Leurda conţine multă vitamina A, C, seleniu, crom şi substanţe cu efect antioxidant. Nucile sunt o sursă bună de acizi graşi Omega 3 şi cel mai bogat aliment în cupru şi zinc.

separator

pesto_de_leurda5th_47115000

Cum să prepari un pesto de leurdă cu nucă?

Este foarte simplu! Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 legătură de leurdă proaspătă
  • 50 g miez de nucă
  • ulei de măsline
  • puţină sare, după gust.

Mod de preparare

  1. Spală în mai multe ape frunzele de leurdă și lasă-le la scurs.
  2. Pune într-un robot frunzele de leurdă, miezul de nucă, uleiul și mixează până obții o pastă fină, apoi adaugă sarea.

Folosește pesto de leurdă ca sos pentru pește, salate de legume, cartofi piure sau chiar pe pâine. Poftă bună!

sursa



O femeie a vrut să nască acasă, în apă, însă e îngrozitor ce i s-a întâmplat
Articolul anterior
Ținutele Nikita Rinadi – prezente la Săptămâna Modei de la Moldexpo
Articolul următor
Close menu