Vrei să știi care sunt cele mai sănătoase brânzeturi din lume? Răspunsul vine din partea unor cercetători din cadrul Universității din Coreea de Sud, care afirmă că brânzeturile elvețiene sunt cele care au cele mai multe beneficii pentru sănătatea noastră. Sunt bogate în calciu, zinc, proteine şi vitaminele A și B12 și fiind consumate alături de câteva nuci sau felii de fructe, potenţialul nutritiv al acestora creşte considerabil.

Brânzeturile provenite din Elveția au proprietăţi unice, care le fac nu doar gustoase, ci şi sănătoase. Potrivit cercetătorilor coreeni, în compoziția acestora se găsește bacteria „propionibacterium freudenreichii”, care are un rol de antibiotic. Mai mult, această bacterie nu se mai poate găsi în nici un alt aliment din lume.Astfel, oamenii de știință au ajuns la concluzia că prin introducerea în dieta zilnică a brânzeturilor produse în Elveţia ne întărim sistemul imunitar şi scadem nivelul inflamaţiilor prezente în organism.
Cuiros este și faptul, că bacteria „propionibacterium freudenreichii” se găseşte anume în produsul de brânză „Emmentaler” care are un gust destul de specific, din cauza prezenței acesteia. Totodată, cu cât găurile din brânză sunt mai mari, cu atât mirosul ei este mai puternic, şi respectiv și concentraţia de bacterie cu rol de antibiotic, la fel este mare.