Această rețetă de burger vegetal acoperă tot ceea ce este necesar pentru a face o cină delicioasă, inclusiv cum să pregătiți și să prăjiți chifteluțe de legume de casă, fiind oferită de avantaje.ro.
Burgerii vegetali au devenit o alternativă sănătoasă populară la burgerii pe bază de carne. În zilele noastre, magazinele alimentare și restaurantele oferă multe opțiuni, care încearcă să imite o textură a cărnii, chifteluțe de fasole neagră, legume și multe altele. O rețetă de burger vegetal poate fi făcută cu fasole, năut, linte, tofu, quinoa și un amestec de diferite legume.
Chiar dacă este nevoie de ceva timp pentru a face chiftele de legume de casă, sunt mult mai bune decât cele cumpărate din magazin, așa că merită pe deplin.
Burger vegetal. Cea mai simplă rețetă de burger vegetal
Ingrediente
Cartofii la abur, morcovii, fasolea și mazărea verde formează cea mai mare parte a chiflei. Usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute sunt sotate și apoi adăugate la amestecul de chifle pentru o aromă uimitoare. De asemenea, se pot adăuga pudră de coriandru, pudră de chimen, pudră de ardei iute roșu sau piper cayenne și pudră de turmeric.
Parte a deliciosului preparat o reprezintă și chifla. Puteți cumpăra chifle de burger proaspete din grâu integral sau le puteți pregăti acasă, însă necesită mai mult timp și este recomandat să le preparați înainte. Pentru un gust și mai apetisant, adăugați maioneză vegetală.
Rupeți 6 până la 7 felii de pâine și adăugați într-un mixer sau râșniță uscată. Puteți folosi pâine veche de câteva zile, cum ar fi pâine albă, maro, mai multe boabe sau din grâu integral. Se macină până la o consistență semifină. Puneți deoparte pesmetul într-o farfurie sau castron. Acesta este folosit pentru a lega chiftelele de legume.
Clătiți și fierbeți la abur 3 cartofi medii, 1 morcov mediu, fasole și ⅓ până la ½ cană de mazăre verde până când sunt complet fierte. Puteți găti sau aburi legumele într-o oală sub presiune, tigaie sau oală instant.
Odată fierte se strecoară bine legumele. Nu ar trebui să fie apă sau umezeală în ele. Curățați și tocați grosier cartofii când sunt calzi. De asemenea, curățați morcovii fierți și tăiați-i mărunt și fasolea. Apoi zdrobiți cartofii până ajung la consistența unui piure de cartofi.
Când piureul de cartofi s-a răcit complet, adăugați morcovii și fasolea tocate. Adaugați și mazărea. Se amestecă totul foarte bine și se pune întreaga compoziție obținută deoparte.
Tocați mărunt 1 ceapă de mărime medie și zdrobiți 4 până la 5 căței de usturoi, o bucățică mică de ghimbir și 1 sau 2 ardei iuți. Le puteți zdrobi împreună sau separat. Se încălzește 1 linguriță de ulei într-o tigaie. Adăugați pasta de ghimbir-usturoi-chili. Se călește câteva secunde până când aroma crudă de ghimbir și usturoi dispare. Se adaugă ceapa tocată.
Se amestecă și se călește până când ceapa devine translucidă sau maro deschis. Se adaugă condimentele pudră menționate la început și se amestecă. Opriți focul și apoi adăugați frunzele de coriandru tocate sau pătrunjel proaspăt. Amestecați foarte bine și adăugați acest amestec în piureul de legume. Adăugați sare după gust și 5 până la 6 linguri de pesmet. Se amestecă foarte bine. Puneți deoparte amestecul de chifteluțe.
Faceți dimensiunea chiftelelor de legume la aceeași cu dimensiunea chiflelor. Dacă amestecul pare moale sau se sfărâmă, mai adăugați niște pesmet și amestecați totul din nou foarte bine. Acoperiți chiftelele de legume și lăsați-le deoparte.
Se pregătește sosul de maioneză vegetală cu puțin oțet și ulei de măsline. Pentru o textură mai crocantă, ungeți chiftelele de legume cu acest sos și apoi le treceți prin pesmet.
Începeți să încălziți 2 până la 3 linguri de ulei pentru prăjirea chiftelelor de legume. Când uleiul devine mediu fierbinte, scufundați chiftelele de legume acoperite cu pesmet în uleiul mediu fierbinte.
Când baza este ușor rumenită sau aurie, le puteți întoarce. Întoarceți de câteva ori până când chiftelele sunt prăjite în tigaie uniform și crusta devine crocantă și aurie. Scurgeți chiftelele de legume pe prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
Tăiați chiflele de burger în jumătăți egale. Întindeți puțin ulei pe feliile de chiflă de burger. Încinge o tigaie mică și prăjește partea unsă a feliei de chiflă de burger. Partea unsă trebuie să devină ușor crocantă și aurie. Prăjiți toate chiflele de burger în acest fel. Dacă doriți, puteți prăji și a doua parte.
Acum întindeți dressingul de maioneză condimentat pe partea prăjită. Se pune chifteluța de legume pe chiflă. Completați cu legume tăiate felii, cum ar fi felii de ceapă, felii de roșii sau felii de castraveți. Se mai poate adăuga salata și brânză vegană.
Serviți imediat acest delicios burger vegetal de casă cu niște ketchup de roșii sau sos de muștar. Cartofii prăjiți, felii de cartofi și chipsurile de cartofi sunt garnituri grozave pentru burgerul vegetal.