Care sunt cele mai bune alimente pentru ficat toamna

Care sunt cele mai bune alimente pentru ficat toamna. Ficatul este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante organe din corpul uman. Funcționarea sa este direct legată de alimentație. Acestea sunt capabile să îl ajute în funcțiile sale și să facă ca organismul tău să își îmbunătățească starea în general.

Dr. Carolyn Desiderato ne explică problema. Tot ceea ce mănânci sau bei trece oricum prin ficat. Și aici, aceste alimente îi facilitează funcțiile.

Care sunt cele mai bune alimente pentru ficat toamna

Avocado

Avocado este foarte bogat în grăsimi sănătoase și oferă o mare varietate de beneficii pentru sănătate pentru organism. Încărcat cu nutrienți, facilitează activitatea ficatului mai ales pentru că conține glutation – un antioxidant destul de puternic care ajută în procesul de detoxifiere și curățare a organismului.

Ananas

Ananasul include în compoziția sa puternica enzimă bromelaină – aceasta ajută la deblocarea ficatului de grăsimile și toxinele acumulate.

Apă

Printre cele mai mari beneficii pe care le puteți oferi ficatului dumneavoastră se numără menținerea unei greutăți normale și menținerea corpului hidratat. Obișnuiește-te să bei apă în locul diverselor băuturi discutabile cu îndulcitori care, inevitabil, suprasolicită ficatul.

Migdale, nuci, castane

Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt surse valoroase de vitamina E – care are funcția importantă de a preveni acumularea de grăsimi dăunătoare în ficatul dumneavoastră. Consumul unui pumn de aceste nuci pe zi previne diabetul, stimulează pierderea în greutate și chiar vă protejează inima. Pentru a vă asigura beneficiile pentru sănătate, sfatul este să consumați 30 de grame de nuci, nuci de Brazilia, caju sau migdale pe zi.

Sfecla roșie

Sfecla roșie ajută la curățarea și purificarea sângelui, contribuind la producerea de nutrienți în organism, la buna funcționare și la reglarea activității ficatului.

Broccoli

Dacă vreți cu adevărat să vă păstrați ficatul sănătos, broccoli ar trebui să facă parte din aceste intenții. Studii separate indică faptul că aceste legume îl pot proteja de excesul de grăsime.

Cafeaua

Studiile au arătat că consumul a două-trei cafele pe zi are efectul pozitiv de a proteja ficatul de daunele cauzate de excesul de alcool sau de o dietă nesănătoasă. Astfel, se reduce riscul de cancer la nivelul acestui organ.

Ceaiul verde

Acest ceai conține un tip de antioxidanți numiți catechine. Aceștia au potențialul de a proteja împotriva anumitor tipuri de cancer, inclusiv a celui de ficat. Mai multe studii indică faptul că ceaiul verde îmbunătățește arderea grăsimilor, ajutând astfel la pierderea în greutate.

Ceapa

Ca și usturoiul, ceapa este bogată în alicină, care este foarte importantă pentru a facilita activitatea ficatului, ajutând la digestie și la eliminarea toxinelor.

Ghimbirul

Tonifică ficatul. Facilitează eliberarea bilei, care este produsă de vezica biliară; astfel, digestia grăsimilor este mai eficientă și se evită supraîncărcarea ficatului.

Lămâia

Lămâia este un aliment excelent pentru curățarea organismului, motiv pentru care este unul dintre fructele preferate ale ficatului. Bogată în antioxidanți, vitamina C; facilitează ficatului să formeze și să secrete mai multe enzime, contribuind la o bună digestie a alimentelor și la obținerea de mai multă energie.

Merele

Acestea sunt fructe care oferă un mare ajutor ficatului. Merele sunt bogate în pectină, o fibră solubilă care scade colesterolul și elimină toxinele din organism.

Propolis

Propolisul, obținut de la albine și ușor de găsit în farmacii, conține substanțe bioflavonoide care îmbunătățesc funcțiile ficatului. Astfel, ele ajută la accelerarea detoxifierii organismului.

Somon și ulei de măsline

Somonul este bogat în omega 3 – o grăsime bună pentru protejarea ficatului. De asemenea, uleiul de măsline conține omega 9 – o altă componentă benefică pentru acest organ important, potrivit exques.ro.

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

O femeie și-a pierdut mâinile și picioarele, după ce a mâncat pește insuficient gătit
Articolul anterior
Femeia cu „cele mai mari buze din lume” suferă din dragoste. Toți bărbații fug de ea
Articolul următor