Cele mai bune gustări pentru a preveni îngrășatul de sărbători

Poți evita îngrășatul de sărbători când ești înconjurat/ă de atâta mâncare? Și cum altfel să te mai bucuri, în adevăratul sens al cuvântului, de delicioasele preparate specifice Crăciunului și Revelionului, de exemplu? Ei bine, gustările dintre mese ne salvează în această situație!

Nu este un secret faptul că, în perioada sărbătorilor, oamenii tind să pună câteva kilograme pe ei. Mâncărurile tradiționale, specifice sunt atât de delicioase și cu greu poți gestiona cantitățile consumate dacă ești un pofticios/o pofticioasă veritabil/ă. În plus de asta, parcă și cuvântul „sărbătoare” te îndeamnă la a mânca… Și cine, dar cine, o poate refuza pe bunica atunci când îți mai oferă o sărmăluță?

Ei bine, motivele pentru care tindem să ne îngrășăm, în mod special, în preajma sărbătorilor sunt diverse, dar acest obicei poate fi combătut. Da, da, ai auzit bine! Gustările dintre mese te pot ajuta și pe tine să te simți sătul/ă și să limitezi consumul excesiv la masa următoare din zi. Și da, asta înseamnă că poți evita îngrășatul de sărbători, atâta timp cât optezi pentru gustări delicioase, bineînțeles, dar și bogate în proteine, fibre, cereale integrale sau carbohidrați complecși.

Așadar, care sunt cele mai bune gustări pe care le poți savura în perioada festivă pentru a evita acea faimoasă creștere în greutate și atât de supărătoare? Ți le prezentăm pe toate în rândurile de mai jos:

Ouă

Te-ai obișnuit să le consumi la micul-dejun, într-adevăr, dar asta nu înseamnă că nu te poți bucura de o gustare cu ouă și între mese. În plus de asta ouăle, fie ele prăjite sau fierte, te vor ajuta să te simți sătul/ă fără să-ți sporească procesul de îngrășare.

Un ou mare are 6 grame de proteine de înaltă calitate și 5 grame de grăsimi (dintre care majoritatea sunt nesaturate). Atât proteinele, cât și grăsimile ajută la stabilirea sațietății și la reducerea aportului de energie pe termen lung. Astfel, poți preveni creșterea în greutate. Cam atât de simplu este!

Fistic

Chiar și fisticul este aliatual tău de încredere în lupta cu kilogramele în plus! Și până la urmă, este absolut delicios. Proprietățile sale „miraculoase” sunt dovedite de studii, care au urmărit felul în care un anumit număr de persoane l-au consumat.

De exemplu, un studiu clinic a evaluat femeile care au consumat 44 de grame (250 de calorii) de fistic american ca o gustare de dimineață, timp de 12 săptămâni comparativ cu cele care nu au consumat alimentul.

Rezultatele au arătat că un consum regulat de fistic timp de 12 săptămâni nu a provocat nicio creștere în greutate sau nicio modificare a compoziției corporale. În plus, s-a observat o sațietate mai mare și o senzație de foame mai mică timp de 2 ore după gustarea dintre mese pe bază de fistic.

Un alt studiu a avut ca subiect consumul de fistic după-amiaza. Subiecții acestuia au fost 60 de femei franceze sănătoase, sedentare, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani. Grupul experimental a primit 56 de grame de fistic pe zi, cultivat în California, iar grupul de control a primit 56 de grame de biscuiți cu brânză. Rezultatele au arătat că adăugarea acestor gustări zilnice nu a avut niciun impact negativ asupra greutății și compoziției corporale. Totuși, a existat o tendință de reducere a dimensiunii taliei pentru femeile care au consumat fistic.

Prune uscate

Pe lângă faptul că susțin sănătatea intestinală, prunele uscate reprezintă și o gustare delicioasă și plină de nutrienți. Un studiu a constatat că persoanele care au mâncat prune uscate au simțit foamea la o intensitate mai scăzută și tocmai de aceea un consumat un număr mai mic de calorii față de persoanele care nu au mâncat.

Rodie

Prin simplul fapt că este un fruct roșu, rodia devine una dintre cele mai bune alegeri atunci când vine vorba de masa festivă. Ei bine, alimentul, în sine, conține o cantitate mare de fibre dietetice, dar și o varietate de antioxidanți polifenoli, care pot ajuta la menținerea sănătății imunitare puternice în timpul sezonului virozelor.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este, de asemenea, o gustare care te va ajuta să te simți sătul/ă pe parcursul zilei.

„Cheia pentru a evita creșterea în greutate de sărbători este să te asiguri că mănânci alimente și gustări bogate în proteine și fibre în cea mai mare parte a timpului pentru a gestiona foamea”, spune Lauren Harris-Pincus, fondator al Nutrition Starring YOU și autor al cărții „The Everything Easy Pre-diabetes Cookbook”.

Edamame

Fasolea edamame este o gustare care conține, în mod natural, proteine vegetale, fibre și grăsimi sănătoase. Fie că preferi să o consumi gătită la aburi sau prăjită, te va ajuta la reducerea poftei de mâncare și pentru a evita îngrășarea din perioada sărbătorilor.

Năut

Năutul, precum și alte leguminoase, cum ar fi lintea, conțin carbohidrați cu digestibilitate lentă, un conținut ridicat de fibre și proteine și o densitate energetică moderată. Aceștia sunt factori cheie în ceea ce privește dietele specifice pierderii în greutate. Pentru a te bucura de o gustare între mese absolut delicioasă, poți consuma năut prăjit în puțin ulei de măsline și sare de mare.

Popcorn

Nu, popcornul nu se consumă doar la cinema! Cerealele integrale au un rol foarte important în menținerea sănătății fiecăruia, iar pocornul poate fi soluția ta într-o dietă de slăbire și nu doar. Însă nu uita că dacă îl vei amesteca cu prea mult unt, zahăr sau sare, nu vei face decât să îi elimini proprietățile benefice. Poți opta, în schimb, pentru praf de scorțișoară, mai ales dacă vrei să îl consumi în perioada Crăciunului.

sursa: www.divahair.ro

Ciocolata din Dubai: Ce conține rețeta celui mai inedit desert care a ”înnebunit” rețelele sociale

De mai multe luni, ciocolata Dubai a devenit un desert extrem de căutat pe glob, grație combinației unice de ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic.

Ciocolata din Dubai

Un desert ciocolatos cu fistic, ulei de cocos și aluat crocant.

  • Timp de preparare: 15 minute
  • Porții: 4

Ingrediente

Pentru stratul de ciocolată:

  • Ciocolată neagră: 300 g
  • Ciocolată cu lapte: 100 g
  • Ulei de cocos: 1 linguriță
  • Ciocolată albă: 50 g

Pentru umplutura de fistic:

  • Aluat gata preparat (kunafa sau similar): 150 g
  • Pastă de fistic: 75 g
  • Fistic mărunțit: 15 g
  • Sare (de orice tip): 1 vârf de cuțit

Mod de preparare

1. Pregătirea aluatului crocant

Taie aluatul kunafa în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie, la foc mic, până devine auriu (aproximativ 5 minute). Amestecă constant pentru a evita arderea. După ce este gata, transferă aluatul într-un bol și lasă-l deoparte.

2. Topirea ciocolatei cu lapte și a ciocolatei negre

Pune ciocolata cu lapte și ciocolata neagră într-un bol și topește-le la microunde, amestecând la fiecare 10 secunde. Procesul ar trebui să dureze aproximativ un minut. După ce s-au topit complet, adaugă uleiul de cocos și amestecă bine până la omogenizare. Lasă compoziția deoparte.

3. Prepararea umpluturii de fistic

Dacă pasta de fistic este prea tare, încălzește-o timp de 20 de secunde la microunde. Adaug-o peste aluatul crocant, presară un vârf de cuțit de sare și pudra de fistic (poți mărunți fisticul într-un mojar, dacă nu ai pudră gata pregătită). Amestecă bine totul.

4. Asamblarea desertului

Într-un alt bol, topește ciocolata albă folosind aceeași tehnică. Toarn-o la baza formei în care vei pune desertul. Peste stratul de ciocolată albă, adaugă amestecul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră, nivelând cu dosul unei linguri.

Umple fiecare formă de desert cu umplutura de fistic, apoi nivelează din nou.

5. Sigilarea desertului cu ciocolată

Toarnă restul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră deasupra umpluturii, netezind cu grijă. Îndepărtează excesul și pune formele în congelator pentru 2 ore.

6. Servire

Scoate batoanele de ciocolată din congelator și din forme. Servește desertul cu o cafea aromată sau un ceai fără zahăr pentru a echilibra dulceața.

sursa: odoras.md

Cea mai bună metodă de a pierde în greutate

Profesioniștii din domeniul medical, cercetătorii și oamenii obișnuiți au lăudat medicamente precum Ozempic și Wegovy pentru beneficiile lor. Printre acestea se numără sprijinul oferit în gestionarea zahărului din sânge și pierderea în greutate. Dar aceste medicamente sunt doar un pas. O dietă bazată pe fibre te poate ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate, scrie evz.ro.

Într-adevăr, medicamentele au fost supuse unor studii clinice. Acestea au indicat că sunt incredibil de eficiente, ajutând oamenii să piardă în medie 15% din greutatea lor corporală. Cu toate acestea, experții și cercetătorii sugerează că aceste medicamente sunt mai eficiente atunci când sunt combinate cu modificări ale stilului de viață. Cel mai important lucru este dieta. Rezultatele unui studiu recent din Journal of Nutrition evidențiază rolul dietei în pierderea în greutate. Mai exact, poți slăbi mai ușor consumând un tip specific de fibre numit beta-glucan.

Dietă bazată pe fibre

Cercetătorii au descoperit că suplimentele de beta-glucan au fost singurele fibre testate care au redus conținutul de grăsime și greutatea corporală la șoareci în 18 săptămâni. Un dietetician spune că studiul servește ca o demonstrația. Se demonstrează că nimic nu te va ajuta să slăbești fără efort- nici măcar medicamente anti-obezitate.

„Aportul de fibre influențează microbiota intestinală, care ajută sănătatea metabolică. Este important să ne concentrăm pe dietă, exerciții fizice și abordări farmaceutice pentru a rezolva obezitatea în mod sigur și eficient”, spune Dr. Chris Moh. Acesta este consilier de fitness și nutriție la Fortune Recomands Health.

Cu toate acestea, se pare că ar putea exista multe beneficii în ceea ce privește consumul de fibre. Acest tip de dietă a devenit foarte populară pe rețelele sociale datorită impactului bun asupra sănătății intestinale. Vestea bună? Fibrele beta-glucan se află într-un aliment preferat pentru micul dejun. În cadrul studiului, experții au evidențiat modalități de a obține fibre beta-glucan. Acestea ar putea avea unele beneficii de pierdere în greutate similare cu cele ale Ozempic.

Tipuri de fibre și beneficiile lor

Există mai multe tipuri de fibre. Să începem cu cele solubile în apă. Fibrele beta-glucan sunt solubile în apă. „Fibrele solubile în apă se dizolvă pentru a forma o substanță asemănătoare gelului. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și promovează un intestin sănătos”, spune Michelle Routhenstein, dietetician. Tipurile de fibre solubile studiate sunt:

  • Beta-glucan. (Ovăz, orz, orez, ciuperci și alge marine)
  • Pectină (Portocale, lămâi, lime, grapefruit, fasole și roșii)
  • Dextrină de grâu (Adăugată la alimentele procesate, cum ar fi supele și sosurile, pentru a le îngroșa și a crește conținutul de fibre)

Fibrele care sunt mai puțin solubile sau insolubile nu sunt la fel de ușor de digerat. Ele se atașează de alte materiale din stomac și ies mai greu din organism. Asta nu înseamnă că sunt „rele”, totuși. Să luăm de exemplu fibrele de amidon.  „Rezistă digestiei în intestinul subțire și fermentează în intestinul gros, producând acizi grași”, spune Dr. Mohr. Routhenstein spune că leguminoasele și cerealele integrale au fibre de amidon. Fibra de celuloză este o altă fibră insolubilă inclusă în cercetare. Dr. Mohr spune că se găsește în fructe, legume, nuci și cereale integrale.

Fibre și pierderea în greutate

Dr. Mohr explică faptul că cercetătorii au hrănit șoarecii cu diete bogate în grăsimi cu diverse fibre pe bază de plante:

  • Beta-glucan
  • Pectină
  • Dextrină de grâu
  • Amidon
  • Celuloză

Experimentul a durat 18 săptămâni, iar Dr. Mohr spune că cercetătorii au măsurat:

  • Greutatea corporală
  • Adipozitatea (grăsimea)
  • Cheltuielile energetice
  • Toleranța la glucoză
  • Modificări ale microbiotei intestinale

Cum au afectat diferitele tipuri de fibre organismul

Lena Bakovic, nutriționist, spune că rezultatele sugerează că beta-glucanul ar putea ajuta la gestionarea greutății și la controlul glicemiei. „S-a constatat că scade procentul de grăsime și greutatea corporală la șoareci. Rezultatele au fost comparate cu alte tipuri de fibre, care nu au produs efecte similare. Beta-glucanul, în comparație cu alte fibre, este ușor utilizat sau fermentat de bacteriile din intestinul nostru, crescând concentrațiile de butirat. Butiratul crește atunci când bacteriile descompun fibrele”, spune Bakovic.

De ce beneficiile acestei fibre au fost comparate cu Ozempic? „Butiratul, pe cont propriu, crește eliberarea peptidei GLP-1, care promovează eliberarea insulinei și ajută la gestionarea greutății”, spune Bakovic.

Cu toate acestea, studiul a avut limitări, începând cu faptul că cercetătorii au folosit șoareci. „Studiile pe șoareci de multe ori nu se traduc perfect la rezultatele umane din cauza diferențelor în fiziologie și metabolism. Dietele umane sunt mai complexe, iar răspunsurile individuale la fibre pot varia foarte mult”, spune Routhenstein.

Totuși, Routhenstein spune că studiile pe șoareci pot oferi un punct de plecare. În timp ce rezultatele sunt promițătoare, sunt necesare studii pe oameni pentru a confirma dacă aceste constatări sunt aplicabile.

Consumul de fibre la micul dejun

Poți consuma la micul dejun un aliment delicios, care îți va oferi aportul de fibre de care ai nevoie.  „Ovăzul este o sursă excelentă de beta-glucan, care nu numai că ajută la reglarea colesterolului, dar ajută și la menținerea nivelului stabil de zahăr din sânge. Completați cu fructe de pădure proaspete, un strop de scorțișoară și o mână de nuci pentru un plus de proteine și grăsimi sănătoase”, sugerează Dr. Mohr.

Copiii nu au nevoie de dietă! Ce alimente trebuie să pui în pachețelul copilului pentru școală

Pâinea cu unt este potrivită pentru copii, mai ales că reîncepe școala. Acum este momentul perfect să reamintim și regulile alimentare pentru cei mici, scrie stirileprotv.ro.

În cazul copiilor avem o altfel de reprezentare a alimentelor, în alimentația de bază. Grăsimile sunt pe primul loc, ca și procent ocupă undeva la 35% din aportul caloric.

Nu trebuie să avem copii cu o alimentație dietetică. Este o regulă de bază sau un mint pe care trebuie să-l desființăm, inclusiv când vine vorba despre produse lactate, untul este cea mai bună grăsime din lapte, are vitamina A și D în mod natural, extrem de bine de folosit, eficientă. Sunt persoane care spun că laptele să fie degresat.

Sub nicio formă! Cele 3,5 procente din lapte sunt benefice pentru cei mici. Și când vorbim despre grăsimi, nu doar lactatele sunt importante, ci grăsimile de origine naturală, cum ar fi peștele. Ar trebui să mâncăm pește de două ori pe săptămână. Carnea de porc ar trebui și la bebelușii mai mici introdusă în diversificarea alimentației înainte de carnea de vită.

Este o carne foarte prietenoasă și face chimie bună cu organismul nostru. Suntem compatibili cu porcul și trebuie să o recunoaștem. Nu este crescut intensiv spre deosebire de pui și nu are acei acizi grași din carnea de vită.

La școală, cel mai comod și mai echilibrat este sandwich-ul. Un sandwich luat de acasă este mai bun decât orice produs ambalat. Fructele sunt desertul perfect echilibrat. Nu trebuie pusă la colț banana.

Este un fruct care este extrem de ușor de transportat și extrem de satisfăcător. Are minerale și are acest amidon care ține de foame copilului spre deosebire de fructoza multă din mere, struguri și prune.

Cum a murit „Monalisa”, unul dintre cei mai cunoscuţi travestiţi din Iaşi, în timp ce era live pe Facebook
Articolul anterior
Necazul unei românce din Spania. A fost confundată cu o evadată și aruncată la închisoare pe nedrept
Articolul următor