Ciocolata te ajută să slăbești! Când e bine să o mănânci să scapi de kilogramele în plus

Dacă mănânci ciocolată la o anumită oră din zi te poate ajuta să scapi de grăsimea de pe burtă și să reduci indicele glicemic. Dacă mănânci o cantitate mare de ciocolată la prima oră a zilei, imediat cum te-ai trezit, te poți bucura de câteva kilograme în minus.

În urma unui studiu s-a descoperit că dacă se consumă 100g de ciocolată imediat cum te trezești reduci nivelul de cortizol, de glucoză și grăsime. Ciocolata cu lapte, pentru că are un conținut crescut de grăsime și zahăr, duce la acumularea kilogramelor în plus, în special în rândul femeilor aflate la postmenopauză, iar asta pentru că sunt predispuse să se îngrașe.

Studiul sugerează că ora la care se mănâncă ciocolată afectează compoziția microbiotei și funcțiile ei, foamea și arderea grăsimilor. La acest studiu au luat parte 19 femei aflate la postmenopauză, cărora li s-a cerut să consume 100g de ciocolată cu lapte timp de două săptămâni, la prima oră de când s-au trezit sau cu o oră înainte de culcare.

Creșterea în greutate și alți factori precum creșterea glicemiei, senzației de foame și nivelului de stres asociate apetitului au fost comparate pe o perioadă de două săptămâni în care nu s-a mai consumat ciocolată. Rezultatul arată că în timpul celor două săptămâni în care s-a consumat acest desert delicios femeile nu s-au mai confruntat cu senzația de foame, pofteau la mai puține dulciuri și au reușit să slăbească.

Dacă mănânci dulce la prima oră a zilei te bucuri de beneficii precum reducerea nivelului de cortizol din timpul zilei și reduci stresul asociat apetitului. În plus, multe dintre femeile care mâncau ciocolată la prima oră aveau o compensație calorică mai bună și ajustau mesele ca răspuns al acestor schimbări calorice. De asemenea, reducerea poftei de dulce a fost și ea îmbunătățită datorită endorfinelor produse de creier.

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

ATENȚIE CONSUMATORI! A fost retras acest produs dintr-un supermarket din Chișinău

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a retras de pe rafturile unui supermaket file de păstrăv sărat, motivu retragerii fiind contaminarea cu Listeria monocytogenes, informează unica.md.

Ce este Listeria monocytogenes?

Este o bacterie Gram-pozitiva, care cauzeaza listerioza. Este o bacterie facultativa anaeroba, capabila sa supravietuiasca in prezenta sau absenta oxigenului. Se poate dezvolta si reproduce in interiorul celulelor gazda si este unul dintre agentii patogeni ai virusului alimentar  cel mai virulent, cu 20-30% dintre infectiile cu listerioza alimentara, scrie www.reginamaria.ro

Listeria monocytogenes poate infecta creierul, membranele maduvei spinarii si/sau fluxul sanguin al gazdei prin ingerarea alimentelor contaminate, cum ar fi laptele nepasteurizat sau alimente crude.

Un risc crescut il reprezinta femeile insarcinate, nou-nascutii, pacientii imunodeprimati sau persoanele cu afectiuni, cum ar fi diabetul zaharat. Daca este contactata in timpul sarcinii, infectia poate cauza avort. Prezenta infectiei inaintea sau in timpul nasterii poate determina listerioza neonatala.

Perioada de incubatie variaza intre cateva zile si cateva saptamani. Simptomele sunt dependente de poarta de intrare: oculara, cutanata, infecta amigdalelor, etc.

Complicatiile listeriozei sunt reprezentate de: septicemie, endocardita sau meningoencefalita. Listerioza poate afecta orice organ, pe cale limfatica sau hematogena.

Diagnosticul de certitudine al infectiilor listeriene se bazeaza pe izolarea germenului in cultura, din sange, lichid amniotic si lichid cefalo-rahidian.

Așa arată ciupercile otrăvitoare. Asta îți poate salva viața

Pe lângă sortimentele comestibile, există foarte multe ciuperci otrăvitoare, care ne pot pune viața în pericol. Iată cum arată ciupercile otrăvitoare.

1. Ciuperca albă

Ciuperca albă poate fi confundată cu ușurință cu alte ciuperci comestibile. Ea nu trebuie consumată niciodată, având un nivel ridicat de toxicitate și putând cauza probleme grave la nivel gastrointestinal.

2. Muscăriță sau Pălăria Șarpelui

Muscărița sau buretele muștelor, așa cum este cunoscută în popor această ciupercă, conține acid ibotenic și muscimol, substanțe care au efecte neurotoxice și care pot cauza halucinații.

3. Buretele pestriț

Buretele pestriț este un alt tip de ciupercă ce trebuie evitat. Acesta conține o sumedenie de toxine, care atunci când ajung în organism produc halucinații, probleme digestive și intoxicații.

4. Buretele viperei

Această ciupercă este letală. Acesta conține o toxină numită amanitină, care atunci când ajunge în organism provoacă reacții dintre cele mai grave, care pot ajunge să fie letale.

5. Văloasă delicată

Ciuperca cunoscută în popor sub denumirea „Văloasă delicată” este letală și asta pentru că pe lângă alte toxine, aceasta conține orelanină, o substanță care poate duce la insuficiență renală și hepatică.

6. Cortinara de munte

O altă ciupercă ce conține substanța letală orelanină este Cortinara de munte. Aceasta nu trebuie ingerată și asta pentru că poate pune în pericol viața celui ce o consumă.

7. Gheba de brad

Gheba de brad are un aspect comun  și poate fi confundată cu alte ciuperci comestibile. Atunci când este consumată, efectele acesteia sunt letale.

8. Burete porcesc

Buretele porcesc este responsabil pentru apariția Sindromului Paxillus, fiind letal pentru organismul uman.

Unele alocații pentru copii vor fi acordate în mod automat, fără a depune cerere
Articolul anterior
Ce să mănânci dimineața ca să-ți țină de foame și să slăbești
Articolul următor