Copiii nu au nevoie de dietă! Ce alimente trebuie să pui în pachețelul copilului pentru școală

Pâinea cu unt este potrivită pentru copii, mai ales că reîncepe școala. Acum este momentul perfect să reamintim și regulile alimentare pentru cei mici, scrie stirileprotv.ro.

În cazul copiilor avem o altfel de reprezentare a alimentelor, în alimentația de bază. Grăsimile sunt pe primul loc, ca și procent ocupă undeva la 35% din aportul caloric.

Nu trebuie să avem copii cu o alimentație dietetică. Este o regulă de bază sau un mint pe care trebuie să-l desființăm, inclusiv când vine vorba despre produse lactate, untul este cea mai bună grăsime din lapte, are vitamina A și D în mod natural, extrem de bine de folosit, eficientă. Sunt persoane care spun că laptele să fie degresat.

Sub nicio formă! Cele 3,5 procente din lapte sunt benefice pentru cei mici. Și când vorbim despre grăsimi, nu doar lactatele sunt importante, ci grăsimile de origine naturală, cum ar fi peștele. Ar trebui să mâncăm pește de două ori pe săptămână. Carnea de porc ar trebui și la bebelușii mai mici introdusă în diversificarea alimentației înainte de carnea de vită.

Este o carne foarte prietenoasă și face chimie bună cu organismul nostru. Suntem compatibili cu porcul și trebuie să o recunoaștem. Nu este crescut intensiv spre deosebire de pui și nu are acei acizi grași din carnea de vită.

La școală, cel mai comod și mai echilibrat este sandwich-ul. Un sandwich luat de acasă este mai bun decât orice produs ambalat. Fructele sunt desertul perfect echilibrat. Nu trebuie pusă la colț banana.

Este un fruct care este extrem de ușor de transportat și extrem de satisfăcător. Are minerale și are acest amidon care ține de foame copilului spre deosebire de fructoza multă din mere, struguri și prune.

De ce e bine să mănînci nuci în fiecare zi

Nucile au efect împotriva depresiei, alungă stările de oboseală şi astenia. Nutriţioniştii consideră aceste fructe ca fiind alimente de bază în cadrul unei diete sănătoase, scrie noi.md.

Nucile au un conţinut ridicat de acizi graşi Omega 3, motiv pentru care medicii nutriţionişti le recomandă în special persoanelor care suferă de depresie, acuză stări de oboseală sau se confruntă cu astenie. Mai multe, aceste fructe conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.

Avînd în vedere multitudinea de nutrienţi pe care aceste fructe le aduc organismului, medicii ne recomandă să mâncăm zilnic un pumn de nuci. În plus, datorită conţinutului ridicat de grăsimi bune, nucile sunt recomandate mai ales în perioada iernii, când factorii externi au un efect negativ asupra pielii. Totodată, ele îmbunătăţesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat şi persoanelor care suferă de diverse eczeme sau psoriazis. Consumul de nuci nu este contraindicat persoanelor care suferă de hepatită, dar acestea trebuie să mănânce în cantităţi mici. Nucile nu provoacă tulburări digestive dacă sînt corect asociate. Nu mânca niciodată nuci la o masă copioasă, de prânz sau cină. Se pot asocia cu crudităţi, dar nu se recomandă combinarea cu făinoase, carne, amidon, produse de patiserie şi dulciuri.

Pericolele ascunse din alimentele congelate

Alimentele congelate pot fi un pericol pentru sănătate. Consumul lor pe termen lung poate fi dezastruos deoarece conțin anumite substanțe periculoase pentru organism, scrie evz.ro.

Alimentele congelate sunt cu siguranță mai convenabile și mai puțin costisitoare față de pregătirea unei mâncări de la zero, totuși, consumul în mod constant ar putea face mult rău.

Viața noastră în lumea modernă se consumă la viteză maximă. În ziua de astăzi, timpul este esențial și toată lumea pare să fie mereu în criză de timp, ceea ce face dificil pentru mulți oameni să meargă la cumpărături sau să pregătească o masă sănătoasă și hrănitoare acasă.

Acest lucru a dus la o creștere semnificativă a cererii de alimente congelate gata de consumat, care necesită doar câteva minute de încălzire înainte.

Producătorii de alimente congelate se laudă cu faptul că folosesc ingrediente naturale și mai puțini conservanți. Cu toate acestea s-a descoperit cât de dăunătoare pot fi alimentele congelate pentru sănătatea noastră.

Medicii și nutriționiștii avertizează consumatorii că unele dintre aceste produse pot duce la boli grave. De exemplu, alimentele congelate au un conținut ridicat de sodiu, care poate fi dăunător pentru organism. Excesul de sodiu din dieta zilnică poate determina rigidizarea vaselor de sânge, ducând la hipertensiune arterială, atac de cord sau un accident vascular cerebral. De asemenea, vă poate afecta rinichii, oasele și aorta.

Alimentele congelate pot conține o varietate de conservanți și substanțe chimice pentru a preveni deteriorarea. Conservanții pot avea efecte negative pe termen lung asupra sănătății, provocând o serie de probleme de sănătate. Sunt dovezi care arată că consumul de alimente congelate bogate în conservanți poate provoca reacții alergice, probleme gastrointestinale, dezechilibru hormonal și risc crescut de anumite tipuri de cancer.

Încălzire și dezghețare făcute în mod necorespunzător, un pericol

Încălzirea sau dezghețarea alimentelor congelate la o temperatură greșită poate favoriza creșterea bacteriilor E. coli, Listeria și Salmonella. Unele bacterii pot produce toxine care nu se distrug prin gătit, ducând la intoxicații alimentare chiar dacă alimentele sunt reîncălzite complet. Bacteriile din alimentele crude se pot răspândi în cele gata de consumat în timpul decongelării sau a reîncălzirii.

Un alt lucru de care ar trebui să ținem cont este acela că există posibilitatea ca alimentele congelate să piardă nutrienți în timpul procesului de reîncălzire sau decongelare.

Vitaminele C și B, de exemplu, sunt pretențioase la căldură și se pot degrada în timpul procesului de reîncălzire sau decongelare. Mineralele precum fierul, calciul și potasiul dispar din alimente în timpul gătirii sau reîncălzirii, mai ales dacă sunt fierte sau prea gătite.

Încă un lucru important, congelarea și dezghețarea pot afecta aromele alimentelor, făcându-le să aibă un gust fad, să devină uscate, dure pierzându-și textura și frăgezimea la încălzire, explică nutriționiștii.

Europenii vor trebui să plătească pentru a intra în Regatul Unit în 2025. Care va fi taxa

Europenii care vizitează Regatul Unit fără viză vor trebui în curând să plătească o taxă de 10 lire sterline (aproximativ 13 dolari), scrie G4Media.

Noile norme, care vor intra în vigoare în cursul anului viitor, vor permite extinderea sistemului britanic de autorizare electronică de călătorie (ETA), introdus inițial pentru cetățenii din Qatar, pentru a include călătorii din toate celelalte țări, inclusiv cetățenii Uniunii Europene.

Taxa nerambursabilă se va aplica tuturor vizitatorilor în Regatul Unit, inclusiv bebelușilor și copiilor, fără viză sau permisiune de a locui, lucra sau studia, conform planurilor anunțate de ministrul britanic de interne, Yvette Cooper.

În prezent, cetățenii din Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite sunt obligați să solicite o autorizare electronică de călătorie înainte de a intra în Regatul Unit.

Acest lucru va fi extins pentru a include majoritatea celorlalți cetățeni, inclusiv pe cei din SUA, dar cu excepția europenilor, în noiembrie. Până în primăvara anului viitor, programul va fi extins din nou pentru a include cetățenii europeni.

Normele nu se vor aplica cetățenilor irlandezi.

Caz șocant! Un adolescent de 17 ani şi-a masacrat toată familia, tatăl, mama şi fratele, cu aproape 70 de lovituri de cuţit într-un atac nebunesc
Articolul anterior
Uniunea Europeană vrea să introducă o serie de restricții pentru șoferi
Articolul următor