Cozonacul și pasca, deliciile de pe masa de Paște cărora nu le poți rezista!

Sărbătorile pascale bat la ușă, iar febra prăgătirilor pentru cea mai așteptată sărbătoare din an, Bucuria Învierii, a început deja. Una dintre cele mai frumoase tradiții de Paște este prepararea cozonacului. Deliciosul cozonac, sau pasca dulce, cu diverse umpluturi, savuros și plin de aromă și cu o textură puhavă, este un adevărat răsfăț culinar pe masa de Paște. Dar, știai ce semnificație are cozonacul?

separator

Preparat în formă rotundă, cozonacul semnifică bolta cerească si promisiunea învierii și a vieții veșnice, iar dulceața aluatului sugerează împlinirea sufletească ce urmează perioadei de post.

Cozonacul încărcat de bunătăți este un simbol al renașterii, un semn de belșug și bunăstare, iar sărbătoarea este un prilej pentru gospodine ca să își arate talentul în bucătărie.

Ca și vopsirea ouălor și prepararea păștii cu brânză, gospodinele spun că prepararea cozonacului dulce este un moment special în pregătirile pentru sărbătoarea sfântă, iar cine nu a gustat măcar o felie de cozonac, nu ştie ce a pierdut! Spre marea bucurie a credincioșilor, astăzi, bucătarii pricepuți ne pun la dispoziție diverse bunătăți delicioase, astfel încât nu mai trebuie să petreci ore în șir la gătit pentru a surprinde oaspeții cu diverse gustoșenii.

Asta pentru că, în comerț, putem găsi cele mai savuroase și gustoase delicii pentru Sărbători.

Combinatul de panificație „Franzeluţa” îți propune un asortiment bogat de cozonaci pentru Sărbătorile pascale, cărora să nu le poți rezista!

Chec PANETTONE Ciocottone

Chec fabricat conform tehnologiei italiene, cu gust impecabil de ciocolată şi aromă de citrice. Ingrediente: unt, cremă din cacao, zahăr cristal, ouă, fructe citrice zaharisite, dropsuri de ciocolată neagră. Suprafaţa este acoperită cu glazură de cofetărie şi ornată cu decor de glazură neagră. Este copt în corex şi ambalat în cutie originală de carton.

Chec PANETTONE Lattone

Chec fabricat conform tehnologiei italiene, cu gust şi aromă impecabilă de lapte. Ingrediente: unt, glazură de cofetărie de lapte, zahăr cristal, ouă, dropsuri de ciocolată albă. Suprafaţa este acoperită cu glazură de cofetărie din lapte şi ornată cu decor din glazură albă. Este copt în corex şi ambalat în cutie originală de carton.

Chec PANETTONE Dolce

Este fabricat conform tehnologiei italiene, are aromă plăcută de unt şi citrice. Ingrediente: unt, ouă, lapte praf, stafide şi fructe citrice zaharisite. Suprafaţa este ornată cu zahăr termostabil şi fulgi de migdale. Este copt în corex şi ambalat în cutie originală din carton. 

Chec PANETTONE Truffini

Chec fabricat conform tehnologiei italiene, cu gust şi aromă impecabilă de frişcă şi ciocolată. Ingrediente: unt, ouă, zahăr cristal, dropsuri de ciocolată neagră, glazură de cofetărie. Suprafaţa este acoperită cu glazură neagră de cofetărie şi ornată cu cacao praf termostabil. Este copt în corex şi ambalat în cutie originală din carton.

Chec PANETTONE Cioco

Este un chec delicios, preparat conform tehnologiei italiene. Ingrediente: margarină,ouă, lapte praf, stafide, frucete citrice zaharisite. Suprafaţa este acoperită cu glazură neagră de cofetărie şi presărată cu decor din glazură de cofetărie albă. Este copt în corex şi ambalat în cutie originală din carton.

Chec PANETTONE Dolce Cedro

Chec fabricat conform tehnologiei italiene, cu aromă plăcută de unt şi citrice. Ingrediente: unt, ouă, fructe citrice zaharisite. Suprafaţa este presărată cu fulgi de migdale. Este ambalat în cutie originală din carton.

În acest an, ,,Franzeluța” a lansat două produse noi: Checul Panettone «Piccolo», destinat în special copiilor, şi Checul «Pastoral», care sunt produse din ingrediente sută la sută naturale.

NOU! Chec Panettonne Piccolo

Chec fin, cu dropsuri de ciocolată albă. Este fabricat conform tehnologiei italiene. Ingrediente: unt din smântână dulce, ouă, glazură, dropsuri de ciocolată, fulgi de zahăr, zahăr cristal, etc. Suprafaţa este acoperită cu glazură şi presărată cu zahăr termostabil. Checul este copt in corex şi ambalat în cutie originală din carton.

Graţie celor mai performante tehnologii şi a celor mai proaspete, calitative şi fine ingrediente, produsele “Franzeluţa” satisfac cele mai exigente şi rafinate gusturi.

În acest an, cei mai iscusiți cofetari vor realiza peste 160 tone de produse destinate sărbătorilor de Paște. Pentru a vedea toată gama de produse destinate sărbătorilor pascale accesați pagina de Facebook Franzeluța.

Combinatul de pâine ,,Franzeluța” vă urează un Paște Fericit!

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

Groaznic! O fetiță din Australia a ajuns la spital cu 37 de oase rupte
Articolul anterior
Trupa Akord a lansat o piesă și un videoclip nou!
Articolul următor