Alimentele influențează aspectul pielii. Ce trebuie să mâncăm pentru frumusețe.
Vegetarianismul împarte oamenii în două grupuri. În primul grup se află cei care îl consideră cel mai sănătos mod de a mânca, în timp ce celălalt grup consideră că acest mod de a mânca determină anumite probleme de sănătate. Lucrul interesant este că ambele grupuri au parțial dreptate. Adoptând o alimentație vegetariană, se poate întâmpla într-adevăr să vă lipsească, spre exemplu, unele vitamine, care la rândul lor vor crește riscul de probleme de sănătate. În același timp, o alimentație vegetariană concepută în mod corespunzător vă poate aduce beneficii în sănătate. Așadar, privind acest aspect din punct de vedere științific, care sunt avantajele și dezavantajele adoptării unei alimentații vegetariene?
Multe organizații sunt de acord că o alimentație vegetariană concepută corespunzător poate acoperi toate nevoile nutriționale ale organismului uman și poate aduce multe beneficii pentru sănătate, pe lângă asta. Această opinie este susținută, spre exemplu, de OMS (Organizația Mondială a Sănătății) și de Academia Americană de Nutriție și Dietetică.
Femeile ar fi bine să nu fie vegetariene, pentru că da, ăsta este adevărul, așa ne-a vrut natura. În produsele de orgine animală avem lucruri care sunt necesare pentru piele.
Avem proteine de cea mai înaltă calitate, avem niște grăsimi și mai ales vitaminele A și D, care lucrează pentru elasticitatea pielii.
E foarte greu ca organismul să le facă în momentul în care suntem vegetarieni. Da, la capitolul vegetale, probabil, după o anumită vârstă, soia este proteina care aduce un tip de hormon estrogen, niște fitoestrogeni, care pot suplini un pic, după menopauză, lipsa de estrogeni naturali.
De la adolescență până la 50 de ani, a fi vegetarian din punct de vedere feminin este o contraindicație. Colagenul este o proteină din structura pielii, de aceea este mai greu să fim frumoase și radioase din vegetale.
În timp ce vegetarianismul oferă multe beneficii, acesta prezintă și anumite riscuri, în special legate de sănătate. Eliminarea unor grupe întregi de alimente din alimentație poate duce la o deficiență a nutrienților importanți, iar cu cât dieta vegetariană este mai strictă, cu atât riscurile de deficiențe de nutrienți sunt mai mari. Care sunt potențialele dezavantaje pentru sănătate și alte dezavantaje ale adoptării unei diete vegetariene?
Poate duce la o deficiență a nutrienților esențiali
Anumite substanțe nutritive sunt mai abundente în alimentele de origine animală sau sunt absorbite mai ușor din acele surse. Drept rezultat, fiecare vegetarian ar trebui să fie conștient ce nutrienți i-ar putea lipsi din alimentație și cum să îi suplimenteze în mod corespunzător.