Ai mai jos 6 motive pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen, potrivit informațiilor oferite de doi experți. Descoperă care sunt obiceiurile care te împiedică să faci progrese în această zonă a corpului, scrie catine.ro.
Topirea“ grăsimii de pe abdomen poate fi cea mai dificilă parte atunci când decizi să integrezi sportul și alimentația sănătoasă în viața ta. Desigur, și pierderea kilogramelor în plus reprezintă o luptă dificilă uneori.
6 motive pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen
Toată lumea știe că se depune destul de ușor grăsimea abdominală. Și, din păcate, este destul de dificil să scapi de ea. În cazul în care crezi că acționezi corect când vine vorba despre regimul alimentar și exercițiile fizice, dar rezultatele întârzie să apară, ar fi bine să îți reevaluezi planul pentru slăbit. Dacă ești etentă, vei identifica unde greșești.
Victoria Brady, antrenoare personală, și Lisa Young, autoarea cărții „Finally Full, Finally Slim“, au dezvăluit care sunt principalele motive pentru care nu scapi grăsimea de pe abdomen. Cele două specialiste îți recomandă să vezi dacă obiceiurile nesănătoase există în rutina ta zilnică și, totodată, să le elimini.
Dacă îți dorești să ai un abdomen suplu, ar fi bine să începi să consumi alimente integrale și proteine slabe. Evident, elimină și produsele care conțin carne procesată. Ele sunt pline de sare, grăsimi nesănătoase, iar numărul de calorii este mare. Amintește-ți să îți găsești echilibrul între antrenamentul de forță și cel de cardio.
Stresul și lipsa somnului, dușmani în lupta cu grăsimea de pe abdomen
Dacă ești de multă vreme în zona stresului negativ, cunoscut și ca distres, acesta depășește o intensitate critică. El e responsabil cu creșterea nivelului de cortizol, principalul hormon al stresului. Se află în strânsă legătură cu depozitul de grăsime de pe abdomen.
„Stresul poate duce la mâncatul pe fond emoțional sau la alegeri neinspirate atunci când vine vorba de mîncare. Aceste aspecte împiedică eforturile depuse în timpul procesului de pierdere a greutății“, a declarat Victoria Brady.
Ca să eviți cele două scenarii, specialista îți recomandă să faci meditație, yoga și exerciții de respirație. Te ajută enorm și hobby-urile fizice, cum ar fi: hiking, biking sau plimbările cu animalul tău de companie.
Un alt obicei care îți sabotează efoturile atunci când vrei să scapi de grăsimea de pe abdomen este în strânsă legătură cu faptul că somnul tău are o calitate precară. Adică durata lui e una scurtă.
„Un somn insuficient sau de calitate slabă poate distruge balanța hormonală, afectând apetitul și metabolismul. Lipsa somnului este, de asemenea, legată de creșterea apetitului pentru zahăr și mâncăruri bogate în calorii“, a mai explicat antrenoarea de fitness.
Sedentarismul și alcoolul, cauzele principale
Ai un stil de viață sedentar, atunci trebuie să știi că acesta încetinește metabolismul și reduce consumul de calorii. Victoria Brady susține că acest obicei nesănătos poate fi îndepărtat cu ajutorul unor alarme setate pe telefon. Practic, el îți amintește că este timpul să te ridici de pe canapea și să faci mișcare. Studiile au arătat că sedentarismul poate ucide literalmente, nu doar te împiedică să scapi de grăsimea de pe abdomen.
Mâncărurile bogate în carbohidrați, grăsimi nesănătoase și zaharuri adăugate nu te vor ajuta să slăbești. Dimpotrivă, aceasta reprezintă o cale simplă de a lua în greutate și de a avea o burtă mare.
Exagerarea cu cocktail-urile înseamnă un alt motiv pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen.
„Consumul mare de alcool transformă într-o provocare reducerea grăsimii de pe abdomenul superior și cel inferior. Cocktail-urile conțin multe calorii. În plus, alcoolul crește apetitul și ajungi să mănânci mai mult. Iar arderea grăsimilor este blocată, pentru că organismul prioritizează metabolismul alcoolului și nu arderea grăsimilor din corpul tău“, a spus Lisa Young, medic nutritionist.
Factorii genetici și hormonali sunt cel din urmă motiv pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen.
„Unele persoane, ca mine, de exemplu, au o predispoziție genetică de a avea un exces de grăsime abdominală. Dezechilibrele hormonale, cum ar fi rezistența la insulină sau nivelurile ridicate de estrogen, pot face dificilă pierderea grăsimii de pe abdomen“, a mai spus Victoria Brady.