Un mic dejun colorat este chiar potrivit în sezonul rece, când corpul tău are nevoie de vitamine şi minerale. Îţi sugerăm un mic dejun din fulgi de ovăz cu dovleac – o opţiune sănătoasă şi vitaminizată de dis-de-dimineaţă, care te încarcă cu energie şi cei mai variaţi nutrienţi! Dovleacul, bogat în vitamina A, C, E, B, antioxidanţi, acid folic, kaliu, fier, calciu, magneziu, zinc, cupru, mangan, şi ovăzul, încărcat în fibre, fier, magneziu, zinc, cupru, mangan, seleniu, vor face un bun tandem pentru sănătatea ta.

Fulgii de ovăz cu dovleac sunt un mic dejun delicios pentru întreaga familie.
Iată cum să-l prepari:
1. Alege un dovleac de calitate – ferm şi greu pentru mărimea sa, de culoare intensă şi gust dulce.
2. Dovleacul se spală, se curăţă, se taie cubuleţe mici, de 1 cm, şi se pune la fiert în puţină apă rece, cât îl acoperă. Se fierbe 10-15 minute, la foc domol, după care se scurge bine de apă.
3. Fulgii de ovăz se fierb conform instrucţiunii, de obicei 2-3 minute. Pune peste ei dovleacul, opţional unt, un vârf de deget.
Vitaminizat, proaspăt şi sănătos pentru toată familia! Poftă bună!