În această perioadă din an, majoritatea gospodinelor pun varză la murat, însă multe dintre acestea nu știu că un ingredient pe care îl folosesc des nu ar trebui să fie pus în butoi. Din cauza acestui aliment, gustul verzei murate nu va mai fi la fel, iar varza nu va rezista tot sezonul.
Varza murată este preferată de cei mai mulți români, iar în acest sezon se pune ea la murat, pentru a se bucura și la iarnă și a pregăti diverse preparate. Ei bine, află că un ingredient nu se pune niciodată în varza murată, deoarece gustul ei nu va mai fi la fel și nu va rezista tot sezonul.
Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în varza murată
Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în varza murata este sarea fină. Pentru varza murată se folosește doar sare grunjoasă, iar cantitatea ei este de o lingură pentru fiecare litru de apă sau 10 linguri de sare pentru o găleată de apă. Sarea fină va schimba gustul verzei, iar aceasta nu va rezista tot sezonul.
De altfel ar trebui să știi că la varza murată nu se pune niciodată hrean, asta pentru că acesta va întări frunzele de varză, iar acestea nu vor mai putea fi folosite la sarmale sau alte preparate.
Ingredientul care menține limpede zeama de la varza murată
Dacă îți dorești să afli și care este ingredientul ce menține limpede zeama de la varza murată, atunci află că noi avem răspunsul. Ingredientul este chiar zahărul, asta pentru că datorită lui varza murată se va păstra mai mult timp, iar zeama acesteia nu se va tulbura și va rămâne limpede.
De asemenea, este recomandat ca după aproximativ una sau chiar două săptămâni de când ați pus varza murată la butoi, atunci când a început să se acrească foarte bine, să dizolvați în puțină zeamă din butoi un plic de conservant și să-l turnați peste varza din butoi. Acest ingredient ajută varza să nu prindă floare.
sursa: www.spynews.ro