Ceaiul de tei este un produs preparat deseori în condiții de casă, dar florile de tei pot fi folosite nu doar pentru infuzii și tincturi. Acestea te pot ajuta în sezonul călduros pentru a prepara o băutură răcoritoare cu aromă deosebită.
Floarea de tei conține uleiuri esențiale, taninuri și flavonoide, vitamina C, antioxidanți și aminoacizi, fiind cunoscută pentru proprietățile sale antiiinflamatoare, antibacteriene, anti-îmbătrânire, anti-aterosclerotice și anti-stres. Se consideră că floarea de tei reduce pofta exagerată de mâncare și menține tinerețea corpului.În Polonia, de exemplu, limonada de tei se vinde în magazine și se bucură de o înaltă popularitate.
Ingrediente:
2 mâini de flori de tei, cu tot cu frunzulițe
1 lămâie
2-3 linguri de miere
3 litri de apă
frunze de menta, melisa, busuioc (opțional)
Preparare:
Recoltează florile de tei din copacii care cresc departe de drumurile prăfuite. Pune două mâini de tei într-un borcan de 3 litri. Curăță lămâia de coajă, taie-o rondele și adaugă-le în borcan. Umple borcanul cu apă curată, rece. Adaugă mierea și amestecă. Acoperă borcanul și așează-l timp de 6-8 ore, într-un loc însorit. Pentru un gust mai intens, poți lăsa pentru 24 de ore. Filtrează sucul printr-o sită.
Savurează limonada!