Magie în patiserie! O femeie din Rusia creează torturi incredibile

Faceți cunoștință cu Elena Gnut, un faimos patiser din Rusia a cărei pagină de Instagram are peste 250.000 de abonaţi. Zilnic creează torturi geniale, iar când are liber de la muncă – călătoreşte şi face sport. Elena experimentează în bucătărie, dovadă fiind zecile de fotografii cu adevăratele opere comestibile, pe contul său de Instagram. Te las să le vezi și tu!

separator

Sursa foto Instagram/ Elena Gnut

ATENȚIE! Un bărbat din Criuleni a dispărut fără urmă. Poliția cere ajutorul oamenilor

Poliția solicită suportul cetățenilor pentru stabilirea locului aflării unui bărbat de 75 de ani, locuitor al satului Ohrincea din raionul Criuleni, care a plecat de la domiciliu la data de 20 iulie curent și nu se cunoaște locul în care se află în prezent, informează unica.md.

Semnalmente: înălțimea- 1,65 m și corpolență slabă.

Cei care dețin informații despre locul aflării persoanei sunt rugați să anunțe Poliția la numărul 069944471 sau 112.

Pacienți bătăuși și scandalagii! Peste 100 de agresiuni asupra medicilor de pe ambulanță, raportate de la începutul anului

Peste 100 de agresiuni asupra colaboratorilor IMSP CNAMUP înregistrate de la începutul anului. IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească menționează că uneori membrii echipelor AMU sunt expuși riscului de a fi agresați nu numai verbal, dar și fizic în activitatea cotidiană. În ultima perioadă, violența a devenit o problemă, care îngrijorează societatea și trebuie întreprinse măsuri pentru a opri creșterea cazurilor, informează unica.md cu referire la un comunicat al instituției.

De la începutul anului 2024 au fost raportate 110 cazuri de agresiuni, dintre care 94 verbale și 16 fizice. Cel mai mare număr a fost înregistrat în regiunea de centru a țării – 66 agresiuni (55 verbale și 11 fizice), urmate de 27 agresiuni (23 verbale și 4 fizice) la nordul țării; 15 agresiuni (14 verbale și una fizică) la sudul țării și 2 agresiuni verbale în UTA Găgăuzia.

Remarcăm faptul că pe parcursul anului 2023 au fost înregistrate 219 cazuri de agresiuni, dintre care 188 verbale și 31 fizice. Iar în anul 2022 – 196 cazuri de agresiuni (158 verbale și 38 fizice).

Unii dintre pacienți sunt mai predispuși să recurgă la comportament violent atunci când ceva nu le place. Cauzele agresiunii din partea pacienților parvin de la următoarele:

  • agravarea stării de sănătate fizică și mintală
  • condițiile de trai precare
  • factorii socio-economici
  • instabilitatea emoțională
  • consumul excesiv de alcool sau droguri.

Actele de violență îndreptate împotriva personalului IMSP CNAMUP perturbează atât procesul de acordare a asistenței medicale urgente, cât și starea de sănătate a colaboratorilor. Comportamentul agresiv al pacienților reprezintă un risc pentru echipele de asistență medicală urgentă, care sunt la datorie mereu cu dedicație și abnegație întru salvarea vieților.

IMSP CNAMUP condamnă orice act de agresiune și violență asupra echipelor de asistență medicală urgentă și îndeamnă oamenii să fie mai buni cu cei din jur! Doar împreună putem crea un viitor sigur, bazat pe respect și înțelegere reciprocă!

Deputații ruși cer pedepse pentru soldații care folosesc smartphone-uri în războiul din Ucraina

Duma de Stat a Federației Ruse a propus reținerea disciplinară până la 10 zile pentru trupele care folosesc dispozitive cu funcții de cameră și geolocalizare în zone de luptă din Ucraina, potrivit Reuters, cu referire la agenția de presă TASS. Telefoanele mobile au fost utilizate de ambele părți pentru a identifica ținte în războiul din Ucraina prin urmărirea locațiilor semnalelor și accesarea fotografiilor sau mesajelor postate, scrie moldova1.md.

Proiectul de lege, susținut de Comitetul de Apărare al Dumei de Stat, clasifică utilizarea dispozitivelor electronice pentru filmare, înregistrare audio și transmitere de geodate în zona de luptă ca infracțiune disciplinară gravă. Comandanții unităților militare vor avea autoritatea de a impune arestul disciplinar pe o perioadă de până la 10 zile pentru astfel de abateri.

Un raport al firmei de software de securitate cibernetică Enea din 2024 a constatat că telefoanele mobile pot fi urmărite cu ușurință pe câmpul de luptă. În 2023, o lovitură cu rachete ucrainene a ucis aproape 100 de soldați în regiunea Donețk, după ce utilizarea neautorizată a telefoanelor mobile a permis localizarea trupelor de către forțele ucrainene.

Proiectul de lege al Dumei prevede, de asemenea, arestarea disciplinară pentru până la 10 zile pentru trupele care încalcă interdicția privind distribuirea publică a informațiilor care ar putea identifica personalul militar rus sau locația acestora.

Video! Conversația integrală a polițistului din Cimișlia cu șoferul oprit în trafic. Funcționarul a vorbit în două limbi
Articolul anterior
Tradiții și superstiții de Bobotează. Ce nu ai voie să faci în ajunul acestei zile
Articolul următor