O cafea consumată corect nu poate fi nocivă!

Comerţul cu cafea  se află pe locul doi în lume, după cel cu petrol. Multă lume consumă cafea, de aceea există şi o varietate de mituri legate de beneficii şi contraindicaţii.

separator

Unde creşte această plantă energizantă?

Există câteva regiuni, în care se cultivă cafeaua, în primul rând Africa– locul de naştere al cafelei, apoi America Latină, Asia şi câteva insule din Pacific.

Beneficiile consumului de cafea demonstrate ştiinţific

Cafeaua – un diuretic şi purgativ natural

Cafeaua favorizează digestia, stimulează tranzitul intestinal şi secreţia de suc pancreatic ajută la contracţia vezicii biliare, pentru digestia grăsimilor. În conclzie, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi te ajută în curele de slăbire.

Cafeaua stimulează activitatea cerebrală

De cele mai dese ori cafeaua se consumă pentru efectul ei energizant. Dimineaţa, când te trezeşti şi nu prea ai chef de nimic, decât să mai dormi puţin, soluţia este cafeaua. Aroma delicată, gustul tonic şi exotic te revigorează, îţi dă energie şi măreşte puterea de concentrare. Consumată pe parcursul zilei – alungă oboseala. Bogată în polifenoli, compuşi cu proprietăţi antioxidante previne boli precum: Parkinson, Alzheimer sau scleroza în plăgi, susţin unii cercetători.

Cafeaua şi bolile cardiace

Consumul de peste 7- 8 ceşti de cafea pe zi creşte pericolul apariţiei bolilor cardiovasculare, desigur “tot ce-i mult, strică”. Dar în acest caz mai contează şi faptul cum pregăteşti cafeaua şi ce mai consumi pe lângă cafea. Mă refer, spre exmplu, la ciocolată, care conţine cafeină. Cea mai bună metodă de preparare este la filtru.

Datorită absorbţiei rapide a cafeinei în organism, efectele  le simţi rapid.

Cafeaua decafeinizată, bună sau rea?

Mulţi producători, pentru a decafeiniza cafeaua folosesc dizolvanţi organici, iar doi dintre aceştia pot fi cancerigeni. Dacă preferi cafeaua decafeinizată, trebuie să cunoşti procesul de preparare al ei. Metoda cea mai sigură este decafenizarea cu ajutorul apei, pentru că în apă se dizolvă cafeina, o metodă mai arhaică, dar este sigură şi sănătoasă.

Efectele negative ale cafelei

Peste 7-8 ceşti de cafea  consumate pe zi au efecte negative:

Riscul aparţiei bolilor cardiovasculare – desigur, în combinaţie cu ţigara şi alimentaţia incorectă, pot provoca accidente cardiovasculare. Un consum moderat de cafea nu poate fi periculos, nici pentru cei cu probleme cardiovasculare. Trebuie să consumi doar cafea bună şi să nu faci exces, dacă nu-ţi permite sănătatea.

Provoacă insomnii – în funcţie de metabolism, fiecare organism reacţionează în felul său. Dacă are efect de trezire asupra ta, atunci consumă ultima ceaşcă cu trei ore înainte de culcare.

Femeilor însărcinate li se recomandă, de obicei, evitarea consumului de cafea – poţi consuma până la 3 ceşti sau cafea decafeinizată.

Concluzia este următoarea: dacă nu ai hipertensiune, probleme digestive, sarcină şi un mod sănătos de viaţă, cafeaua nu-ţi poate face rău.

Text: Snejana Ţugui

Cea mai rafinată cafea din Chişinău!

Crezi că poţi fi ispitită de o cafea? Intră în magazinul “Ethiopia” şi vezi dacă rezişti!

Acest loc te ademeneşte cu arome proaspete şi “vii”, sunt “vii” pentru că ele aduc povestea cafelei. Fiecare cafea în parte are o istorie pe care o trăieşiti, savurând mirosul delicat şi gustul incomparabil. Fiecare cafea este altfel pentru că ţările de provenienţă sunt diferite, pentru că metodele de preparare şi creştere sunt diferite – comun este numai grija ca acestă cafea să fie prospătă şi cea mai bună.

Combinaţia de arome şi gusturi cum ar fi:

migdale, arahide, lichior, whisky, rom, ciocolată, lapte, caramelă, cocos, mere, portocale, persici, caise, zmeură, ananas te farmecă, te ademeneşte şi nu poţi pleca fără să iei cu tine cafeau visurilor tale!

Numai cele mai bune produse sub un singur acoperiş. Veniţi să vedeţi diferenţa!

Adresa noastră: Strada Bucuresti 45A
http://www.ethiopiamd.com/
Tel.: 27 27 97

Combinații de alimente și băuturi care te ajută să slăbești

Îți dorești să scapi de kilogramele acumulate? Cu ajutorul acestor combinații de alimente și băuturi o să reușești să slăbești ușor și sănătos, scrie clickpentrufemei.ro.

În dieta de slăbit, poți să stabilești un deficit caloric potrivit chiar dacă alegi să consumi băuturi și alimente delicioase! De exemplu, la micul dejun poți să servești ouă, fructe de pădure și lapte. În timp ce ouăle și laptele sunt surse bună de proteine și grăsimi sănătoase, fructele de pădure conțin o cantitate bogată de fibre, care susțin buna funcționare a digestiei. 

Ce altceva să consumi la micul dejun 

O altă combinație reușită este reprezentată de cerealele integrale și lapte: „Cerealele oferă fibre, vitamina B și fier, iar laptele furnizează calciu, vitamina D și proteine. Această combinație alimentează organismul cu o mulțime de nutrienți importanți care susțin pierderea în greutate”, a spus nutriționistul Lauren Manaker pentru „Eat This, Not That!”.

De asemenea, o cană cu suc de portocale și un ou fiert tare este o altă combinație alimentară care îți va susține obiectivul, spune specialistul în nutriție. 

Ce alimente și băuturi să consumi la prânz 

La masa de prânz, nutriționistul îți recomandă să consumi un bol cu fibre și proteine, pe care să îl asociezi cu o ceașă cu ceai negru: „Studiile arată că polifenolii găsiți în ceaiul negru promovează reducerea aportului de calorii. Stimulează descompunerea grăsimilor și creșterea bacteriilor intestinale bune”.

Câteva exemple de combinații alimentare sunt: spanac, fasole și un ou fiert tare, rucola, quinoa sau cartofi dulci și hummus, orez integral și guacamole. 

Ce opțiuni ai la cină 

La cina, îți poți pregăti un suc de țelină cu proprietăți depurative, care ajută la eliminarea toxinelor și la procesul de scădere în greutate. Această băutură delicioasă te ajută să scapi de grăsime! Sucul de țelină îl poți consumă cu o proteină slabă, precum pește sau carne de pui și cu o salată de legume!  

Legume verzi care îţi subţiază talia

Dacă îţi doreşti să slăbeşti într-un mod sănătos, în special când vine vorba de grăsimea de pe abdomen, vei fi tentat să reduci drastic porţiile zilnice, dar şi să incluzi în dietă cât mai multe legume cum sunt cele verzi, scrie clickpentrufemei.ro.

Nutriţioniştii specializați în pierderea în greutate recomandă evitarea reducerii porţiilor, ci mai degrabă înlocuirea alimentelor care îngraşă cu unele dietetice. Potrivit dietecinilor americani Kelli Shallal și Mandy Unanski Enright, ceea ce mănânci contează, nu neapărat cantitatea. Enright sfătuiește persoanele care doresc să slăbească să mănânce o mare varietate de alimente bogate în nutrienți și să acorde prioritate proteinelor și fibrelor la fiecare masă: „Acest duo îţi va menţine senzaţia de saţietate, astfel încât este mai puțin probabil să mănânci în exces. Și fibrele și proteinele se digeră într-un timp mai lung, așa că este mai puțin probabil să mănânci mai mult între mese sau să ai gustări frecvente”.

Broccoli

Dieteticiana americană Kelli Shallal spune că atunci când o clientă îi spune că vrea să slăbească, primul obiectiv pe care ea i-l oferă este să mănânce două pumni de legume fără amidon de cel puțin două ori pe zi. Acesta crește aportul de nutrienți și de fibre, scade aportul caloric. Broccoli este un exemplu de legumă fără amidon care face exact acest lucru. Poate fi consumat sub formă de garnitură, în supe sau în salate. Oricare din aceste variante nu îţi va creşte foarte mult aportul caloric zilnic.

Edamame

Prioritizarea proteinelor și fibrelor este importantă atunci când intenţionezi să pierzi în greutate într-un mod sănătos. Edamamele reprezintă un aliment care conține ambii nutrienți. O jumătate de cană cu edamame îţi aduce 11 grame de proteine, cinci grame de fibre și doar 109 de calorii.

Varză de Bruxelles

Scăderea în greutate va fi mai uşoară şi cu ajutorul verzei de Bruxelles. Unele modalități delicioase de a o găti includ prepararea într-o friteuză, cu un sos Dijon cu miere sau în amestec cu orez brun.

Dovlecel

Adăugarea dovleceilor în mâncărurile şi supele tale este o modalitate ușoară de a crește aportul de fibre și nutrienți şi de a nu creşte foarte mult aportul caloric zilnic. 

Avocado

Unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poţi consuma, chiar şi la dietă, este avocado. Este de ajuns să iei jumătate de avocado pe zi. Este bogat în fibre și grăsimi mononesaturate. Un studiu științific a constatat o reducere a circumferinţei abdominale la femeile care au consumat frecvent un avocado proaspăt pe zi.

Postul Paștelui: Ce alimente nu trebuie să-ți lipsească din meniul zilnic

De astăzi începe Postul Paștelui, cel mai mare post de peste an, dar și cel mai aspru. Această perioadă va ține până pe 19 aprilie, urmând ca pe 20 aprilie să sărbătorim Învierea Domnului. Timp de șapte săptămâni, cât durează, este interzis consumul de produse alimentare de la animale, dar și fumatul și consumul de alcool, informează unica.md.

Însă, chiar dacă ținem post, organismul are nevoie de o alimentație diversă, bogată în vitamine, minerale și fibre alimentare, atât de necesare perioadei de trecere de la iarna la primavară. Din alimentația zilnică nu trebuie să lipsească alimentele bogate în proteine, carbohidrați, vitaminele și minerale.

Din păcate, foarte multe persoane asociază postul cu alimente deloc sănătoase ca produsele de patiserie, cartofii prăjiti, pateuri vegetale, pâine din făină albă sau margarină.

Perioada postului reprezintă o oportunitate să beneficiem de grăsimi de bună calitate, având în vedere că nu se consumă alimente de origine animală.

Surse de grăsimi bune sunt fructele oleaginoase (alunele, migdalele, nucile) în stare crudă, uleiurile vegetale (ulei de măsline, floarea soarelui, soia, porumb, germeni de graâu), dar și produsele care au ca ingrediente uleiuri vegetale bogate în Omega 3, precum margarina tartinabilă care, în special în post, poate înlocui grăsimile alimentare de origine animală și poate acoperi parțial, necesarul de Omega 3, grăsime esențiala foarte importantă pentru sănătate.

Vitală este și hidratarea. Supele de legume, ceaiurile, sucurile naturale de fructe și nu în ultimul rând apa, nu au voie să lipsească din alimentația zilnică.

Așadar, chiar și în perioada de restricții alimentare, ne putem hrăni echilibrat, depinde doar ca fiecare dintre noi să fie atent cu nevoile propriului organism, asigurându-ne zilnic alimente care să conțină toate grupele de nutrienți, astfel încât greutatea să rămână constantă.

Alimente obligatorii

– fasolea boabe
– nautul
– mazărea
– lintea
– verdețuri crude (pătrunjel, mărar, leurdă, urzicile, rucola, salată verde)
– legumele crucifere (conopida, varza)
– nucile și semințele crude
– orezul integral (brun)
– ovăzul
– fructe și legume proaspete
– avocado
– uleiuri presate la rece
– peștele

Ferește-te de:

– pateuri vegetale
– mezeluri și produse procesate din soia
– cartofi prăjiți
– pâine din făină albă rafinată
– margarină
– dulciuri dietetice
– supe instant
– chipsuri

Fă-ţi acasă manichiură french!
Articolul anterior
MISS USEFS 2012!
Articolul următor