Postul fără măsură, îngraşă!

Comercian

separator
ţii au intrat la fel de pregătiţi în post ca şi creştinii dornici de purificare. Ei ne oferă o diversitate de produse  menite să semene la gust şi miros cu cele de origine animalieră. Ca  să nu te laşi momită de înlocuitorii produselor tale preferate, nutriţioniştii îţi recomandă să apelezi la legumele din debara, accesibile tuturor membrilor familiei.

Cu atât mai mult că îţi detoxifică organismul. Mazărea verde, ciupercile, fasolea, cartoful, nucile sunt doar câteva alimente ce ne pot împlini necesarul zilnic de proteine şi substanţe hrănitoare.

Fii atentă cum le combini şi în ce proporţii le consumi. Sunt bogate în proteine la fel ca şi carnea, dar şi mai calorice, deoarece avem tendinţa şi necesitatea să le consumăm în cantităţi mai mari.

Dar nu uita că ele îngraşă! 100 g carne de pui conţin 177 de calorii, dar  100 g de mazăre au 300 de calorii. 100 g fasole  conţin 40 g carbohidraţi, 12 g proteine şi 300 de calorii.

Datorită conţinutului de Omega 3, doar 3 nuci greceşti pe zi sau un pumn de fistic îţi asigură buna funcţionare a creierului.

Ne vom potoli foamea cu fructe uscate. Acestea ne pot înlocui deserturile copioase, îmbogăţindu-ne organismul cu vitaminele A, B1,B2, calciu şi fier.

Ţinem post fără chimicale

Cum sunt mezelurile din soia sau pateul vegetal?

Pline de chimicale, acestea în niciun caz nu-ţi pot purifica organismul. E-urile care dau gustul de carne în pate sau în salam intoxică organismul, avertizează nutriţioniştii.

Produsele acceptate de nutriţionişti sunt următoarele: brânza “Tofu” şi laptele din soia indicate persoanelor care nu tolerează lactoza.

Fii atentă la etichete. Produsele de post în niciun caz nu trebuie

să conţină derivate din ouă sau lapte.

Îţi oferim şi un deliciu de post sănătos şi apetisant. În cazul în care pofteşti un desert, îţi propunem unul care se prepară în timp record din alimente la îndemână.

Desert: Tort de post cu gem de fructe

Ingrediente :

Blat:
150 g făină
150 g margarină
150 g zahăr
150 g nuci măcinate
1 lingură de apă
Puţină sare
Zahăr vanilat

Umplutura: 250 g de gem de caise sau mere.

Mod de preparare : Margarina se amestecă bine cu zahărul. După care se adaugă făina, sarea şi nucile. Conţinutul bine frământat se păstrează la rece. Fiecare formă se întinde şi se coace la cuptor.  Când se răceşte, blatul îl ungem cu un strat subţire de gem şi îl presărăm cu nuci.

Poftă mare !!!

 

Tom Cruise dezvăluie cum se menține în formă la 62 de ani. Mănâncă un singur lucru, indiferent unde merge

Tom Cruise se menține în formă prin mult sport și o dietă foarte strictă. La cei 62 de ani, actorul din „Misiune imposibilă” consumă acelaşi fel de mâncare, oriunde s-ar afla, indiferent de ispitele culinare.

Tom Cruise comandă mereu pește alb la abur și legume, fără sos, fără ulei și fără unt, potrivit Daily Mail.

În loc de trei mese principale, are 15 gustări mici care nu depășesc 1.200 de calorii pe zi.

Cruise evită gustările dulci, alimentele procesate și carbohidrații şi consumă doar mâncăruri la grătar sau preparate la temperaturi scăzute.

Printre alimentele consumate în mod regulat de actor se numără ciocolata neagră cu somon, ovăz crud, afine, ghimbir, sfeclă, broccoli, roșii și spanac. În plus, actorul nu bea alcool.

Cum să prepari un pesto de leurdă din trei ingrediente sănătoase!

 E primăvară şi ai nevoie de multe vitamine, iar preparea unui pesto de leurdă este binevenită pentru a-ţi suplini carenţa de nutrienţi. Leurda conţine multă vitamina A, C, seleniu, crom şi substanţe cu efect antioxidant. Nucile sunt o sursă bună de acizi graşi Omega 3 şi cel mai bogat aliment în cupru şi zinc.

separator

pesto_de_leurda5th_47115000

Cum să prepari un pesto de leurdă cu nucă?

Este foarte simplu! Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 legătură de leurdă proaspătă
  • 50 g miez de nucă
  • ulei de măsline
  • puţină sare, după gust.

Mod de preparare

  1. Spală în mai multe ape frunzele de leurdă și lasă-le la scurs.
  2. Pune într-un robot frunzele de leurdă, miezul de nucă, uleiul și mixează până obții o pastă fină, apoi adaugă sarea.

Folosește pesto de leurdă ca sos pentru pește, salate de legume, cartofi piure sau chiar pe pâine. Poftă bună!

sursa



Cum să fierbi corect lintea? Iată cu ce alimente o poţi combina

Lintea este o sursă excelentă de proteine şi o poţi folosi în foarte multe preparate care aduc beneficii pentru sănătate. Îţi recomandăm câteva idei ca să ştii cum se mănâncă lintea.

separator

Chiar dacă nu oișnuieși să comsumi linte şi nu prea ai idee cum să o prepari, să ştii că este un aliment sănătos, hrănitor şi trebuie să descoperi mai multe combinaţii în care o poţi consuma. Datorită conţinutul său bogat în proteine, lintea aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate şi o poţi folosi ca alternativă la preparatele din carne cand începe postul.

linte

De ce să mănânci linte?

Lintea face parte din familia leguminoaselor, însă spre deosebire de fasole şi năut care necesită un timp mai lung de preparare, fiind esenţială etapa de înmuiere a boabelor, pentru linte nu este necesară această etapă, astfel că te poţi baza pe această leguminoasă pentru a face reţete rapide.

Lintea se poate folosi în salate, supe, tocăniţe şi în preparate cu orez, ea fiind o excelentă sursă de proteine pentru vegetarieni şi vegani.

Pe lângă proteine, lintea mai aduce un aport însemnat de fier, potasiu, fibre solubile şi insolubile, calciu, magneziu şi vitamina B6. De asemenea, o ceaşcă de linte conţine în jur de 230 de calorii, iar saţietatea pe care o oferă este una de lungă durată. Astfel că te poţi baza pe preparatele simple cu linte atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus şi nu îţi place să consumi foarte multă carne.

Cum să fierbi corect lintea?

Lintea o găsim în mai multe dimensiuni şi culori, însă printre cele mai folosite sunt sortimentele de linte portocalie, verde şi maro. Pe lângă acestea, mai există lintea neagră. Pentru faimoasa supă-cremă de linte este foarte potrivită lintea portocalie, deoarece este mai cremoasă, iar dacă preferi salatele de linte sau tocăniţele atunci poţi să foloseşti lintea verde sau maro cu bob mai mare.

Cum se mănâncă lintea? Combinaţii recomandate

Pateu de linte

pateu linte

Se fierbe lintea, se pune în robotul de bucătărie şi se combină cu ulei de măsline extravirgin, puţină ceapă sau usturoi (doar pentru gust), zeamă de lămâie, sare, piper, verdeaţă (în funcţie de preferinţe).
Ca să iasă mai cremos poţi să adaugi o jumătate de avocado bine copt.

Tocăniţă de linte roşie cu curry

Ai nevoie de: o ceapă roşie, 1 cană cu linte roşie, ulei de măsline (opţional, dar îl poţi înlocui cu bulion de casă), un morcov, 1 căţel de usturoi, sare de mare, piper negru, 1 linguriţă de curry, puţină apă şi frunze proaspete de pătrunjel. Pune uleiul sau bulionul într-o cratiţă, după care adaugă ceapa şi restul ingredientelor, lăsându-le la foc mediu, sub capac până ce lintea este fiartă.

Salată de linte, fasole verde şi ardei, cu dressing cremos din pastă de susan

O combinaţie pe care o poţi avea mereu la îndemănă este salata de linte cu fasole verde, ardei şi puţină ceapă. Poţi să fierbi o cantitate mai mare de linte si fasole verde pentru a le avea în frigider, astfel că atunci când ajungi acasă poţi să-ţi prepari foarte rapid o salată săţioasă.

Supă-cremă de linte

Ai nevoie de: 1 cană cu linte roşie, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 1 ardei roşu, 1 morccov, 1 linguriţă de curry, 1/2 linguriţă de ghimbir proaspăt răzuit, 1 linguriţă de chimen pudră, sare de mare, piper negru, ulei de măsline, zeamă de lămâie, apă, pătrunjel proaspăt (opţional) şi smântână (opţional).

  • Se încinge uleiul în care se pun la călit ceapa, usturoiul, ghimbirul, chimenul şi curry.
  • Apoi se adaugă ardeiul şi morcovul care se amestecă şi se lasă la călit câteva minute.
  • Înainte de a pune apa, lasă la călit şi lintea roşie împreună cu celelalte ingrediente.
  • Se acoperă toate legumele cu apă şi se lasă la fierrt maxim 30 de minute sau până ce lintea este fiartă.
  • Se mixează în blender şi se consumă cu smântână, crutoane şi pătrunjel tocat mărunt.
supa crema

Sursa: eva.ro

Yoga pentru bebeluşi a şocat întreaga lume!
Articolul anterior
„Slăbeşte Sănătos” – ediţia a II-a!
Articolul următor