Paștele se apropie cu pași repezi, astfel că mai sunt doar două zile până la Paștele catolic și doar o săptămână până la cel ortodox. Pentru această sărbătoare v-am pregătit cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru pasca fără coacere. Este o rețetă pe care o încearcă multe gospodine în această perioadă a anului.
Este cel mai delicios desert pentru masa de Paște. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!
În general, majoritatea gospodinelor aleg să pregătească cea mai simplă și delicioasă rețetă, adică pasca fără coacere. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de acest desert gustos!
Rețetă de pască fără coacere
Ingrediente:
-750 gr de brânză dulce de vaci sau urdă
-3 gălbenușuri de ou
-75 gr de zahăr
-200 ml de smântână dulce pentru frișcă
-1 lingură de extract de vanilie sau 2 plicuri de zahăr vanilinat
-coaja rasă de la jumătate de lămâie
-un praf de sare
-130 gr de fructe confiate tocate
-50 gr de stafide
Pentru decor:
-30 gr de fulgi de migdale
-fructe confiate
Mod de preparare:
Într-un bol mare se amestecă foarte bine gălbenușurile de ou cu zahărul. Se pune smântâna dulce la înfierbântat și se lasă acolo până ajunge la punctul de fierbere. Se toarnă smântâna peste gălbenușuri și zahăr.
Se mixează la o viteză mai mică, după care se adaugă sarea, coaja de lămâie rasă și vanilia. Se pune și brânza de vaci dulce și se amestecă ușor, dar foarte bine. Se adaugă și fructele confiate împreună cu stafidele.
La final se amestecă totul cu o spatulă. Compoziția de pască se pune într-o tavă, iar peste ea se pune o farfurie, un prosop și o greutate mai mare, cum ar fi de la o caserolă cu ceva. Se lasă la răcit pentru câteva ore, dar nu în frigider, după care se răstoarnă pasca pe o tavă.
Puteți să puneți peste pască fructe confiate, tăiate mărunt, dar și fulgii de migdale. Pasca este gata de servit. Poftă bună!
sursa: www.spynews.ro