Numele Jamie Oliver este deja cunoscut de multă lume, iar deliciile sale culinare au devenit la propriu, un reper pentru amatorii în gastronomie.
Vezi care sunt rețetele celebre ale renumitului bucătar
Cartofi la cuptor
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
- 2 crenguţe de rozmarin de pe care ai cules frunzuliţele
Mod de preparare:
Spală cartofii şi firbe-i până se înmoaie. Când sunt bine făcuţi, îi scurgi, picuri câteva picături de ulei, presari sare şi piper şi rozmarin. Încingi cuptorul la 220 grade Celsius şi pui cartofii să se rumenească pentru 25 de minute până devin arămii.
Supă-cremă de ţelină
Ingrediente:
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 cepe tocate
- 1 țelină tocată
- 4 mere tăiate cubulețe
- 2 l supă de legume sau de pui
- 200 ml smântână
- câteva frunze de salvie
- sare, piper
- alune
Mod de preparare:
Încinge uleiul într-o cratiță și călește ceapa. După 5 minute adaugă țelina și merele și mai lasă pe foc, amestecând din când în când, 2-3 minute. Toarnă supa, asezonează cu sare și piper și lasă să fiarbă până se înmoaie țelina. Blendează supa, adaugă jumătate din smântână și amestecă până se omogenizează. Toacă mărunt salvia și presar-o peste supă. Când servești pune în fiecare castron câte o lingură din smântâna rămasă și alune.
Porc cu tăiţei
Ingrediente:
- 1 mână de boabe de piper, strivite
- 2 bucăţi de carne de porc, fiecare a câte 350 g
- 2 linguriţe ulei de susan
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 linguri ghimbir proaspăt răzuit
- 1-3 chili fără seminţe şi tocat
- 125 g ciuperci (de care vrei, de preferat asitice) tăiate felii
- 125 g ciuperci shiitake, tăiate
- 1 ardei gras roşu, curăţat şi tocat
- 1 legătură ceapă verde, feliată
- 200 g varză chinezească, tocată
- 2 căţei usturoi, pisaţi
- 300 g muguri de fasole
- 300 g tăiţei subţiri, fierţi
- 2 linguriţe sos de peşte
- 6 linguri sos de stridii
- 1 mână frunze de corindru
- 75 ml supă de pui
- sos de soia
Mod de preparare:
Freacă boabele de piper de bucăţile de porc. Încinge wokul sau tigaia. Pune uleiul de susan şi cel de floarea soarelui şi adaugă ghimbirul, chilli şi ciupercile, cam 1-2 minute. Adaugă ardeiul gras, ceapa verde, varza, usturoiul şi mugurii de fasole şi lasă pe foc până se înmoaie.
Pune tăiţeii, sosurile de peşte şi de stridii, frunzele de coriandru şi supa. Lasă pe foc 2-3 minute. Gustă şi asezonează cu sos de soia. Atenţie, să nu fie prea sărat!
Mai încinge o tigaie, pune puţin ulei de măsline şi pune bucăţile de carne pe care le laşi pe fiecare parte până se pătrund bine. Serveşti cu compoziţia de tăiţei.