3 sosuri sănătoase pentru paste

Dacă nu vei să te îngraşi, dar îţi plac la nebunie pastele, noi am găsit soluţia.

1. Alege pastele integrale în detrimentul celor rafinate. Acestea sunt bogate în fibre care ajută sistemul digestive şi reduce colesterolul rău din sânge

2. Ai grijă la cantitatea din farfurie. 25 de gr. de paste nefierte au aproximativ 100 de calorii. O porţie mare poate depăşi cu uşurinţă numărul de calorii recomandate la o masă din zi.

Sos de vinete

Ingrediente:

  • vânătă mare
  • 300g roșii cherry
  • 3-4 căței de usturoi
  • câteva frunze de mentă proaspată
  • 100g parmesan răzuit
  • sare, piper, busuioc, oregano, toate după gust
  • ulei de măsline
  • 50g caju crud
  • 50g sâmburi de pin (îi puteți înlocui cu nuci)
sos de vinete

Mod de preparare:

Încingem cuptorul la 200°C, spălăm bine vânăta și rosiile cherry, curățăm usturoiul și le punem toate într-o tava suficient de mare astfel încât legumele să fie într-un singur strat. Stropim bine bine cu ulei de măsline, condimentăm după gust cu sare, piper, ierburile aromatice și dăm totul la cuptor, 15-20 de minute sau până vinetele sunt moi și furculița intră foarte ușor în ele.

sos de vinete 1

Cât legumele sunt încă fierbinți, le dăm prin blender, împreună cu parmesanul proaspăt răzuit, sâmburii de pin, caju și frunze de mentă. Amestecăm cu blenderul la viteză mică până avem un sos pentru paste foarte fin. Nu e nevoie să mai adăugați lichid pentru că roșiile și vinetele lasă apă și împreună cu uleiul de măsline, ar trebui să “asigure” suficient lichid pentru sos.

Sos arrabiata

Ingrediente:

  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 5 căţei de usturoi
  • ½ cană de vin roşu
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 2 linguri de busuioc proaspăt
  • 2 linguriţe de fulgi de ardei roşii
  • ¼ linguriţă piper negru măcinat
  • 1kg de roşii tăiate cubuleţe

Mod de preparare:

Se încinge 1 linguriţă ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Se sotează timp de 5 minute 1 ceapă, tocată mărunt şi căţeii de usturoi, zdrobiţi. Se stinge cu ½ cană de vin roşu, după care se adaugă 2 linguri de zahăr brun, 2 linguri de busuioc proaspăt, tocat, 2 linguriţe de fulgi de ardei roşii, ¼ linguriţă piper negru măcinat, roşii tăiate cubuleţe şi se aduce totul la punctul de fierbere. Apoi, se dă focul mai mic şi se lasă să scadă timp de 20 de minute. Sosul se serveşte cu pastele preferate şi cu pătrunjel proaspăt presărat.

penne-arrabiata

Sos de roșii

Ingrediente:

  • 1,5 kg roșii
  • 3 cepe mari
  • 3 căței de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 1 vârf linguriță piper
  • 1 linguriță rasă oregano
dsc_0347

 

Mod de preparare:

Curățăm și spălăm cepele, apoi le tăiem feliuțe. Într-o cratiță punem uleiul de măsline la încins, apoi adăugăm ceapa, usturoiul pisat și lasăm să se călească la foc mic, amestecând continuu.

Spălăm roșiile, le curățăm de coajă și cotoare, le tăiem în 2 sau 4, le punem în vasul de la blender și le mixăm până obținem o pastă.

După ce s-a călit ceapa, adaugăm roșiile, amestecăm și lasăm să fiarbă la foc mediu, acoperind cratița cu un capac. Trebuie să fiarbă în jur de 60-80 de minute, până scade și prinde consistență.

După ce sosul a scăzut, adăugăm zahărul, sarea, piperul, oregano, amestecăm și mai lăsăm 1 minut.

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Sorina Obreja, cu turban pe cap și în rochie în stil african!
Articolul anterior
Soluţii împotriva transpiraţiei excesive
Articolul următor