Interpreta a revenit cu forțe noi din vacanță, a lăsat fetele pe mâna bunicilor și s-a apucat de videoclipul la noua piesă ”Inima mea”, care va fi lansat la începutul toamnei. Cu acest ritm, proiectele muzicale și cele jurnalistice, Aura trece mai rar pe la bucatărie, dar când o face alege să gătească ceva ușor – ca modalitate și conținut.
”Vara este sezonul când avem cele mai multe vitamine la îndemână. Ar fi păcat să nu profităm de acest lucru! Iată de ce, la noi în familie, vara se mănâncă foarte multe delicii din legume și fructe – ușor și folositor!”
- 1 kg vinete
- 1 kg ardei (de diferite culori)
- 3 cepe
- 3 roșii
- 1 căpățină de usturoi
- Sare
- Piper
- Condimente
Mod de preparare:
Ardeii spălați și uscați se coc la foc mare fără a fi curățați, adică întregi. După ce ai copt ardeii, îi presori cu sare și îi lași să se răcească. Apoi, ardeii sunt curațați de coji și semințe și tăiați fâșii. Ceapa tăiată în lung (se poate și cubulețe, la dorință) se călește în ulei până capătă o culoare aurie. Se adaugă roșiile decojite și tăiate cubulețe, dar și vânăta la fel tăiată cubulețe. Compoziția obținută se fierbe până se transformă într-un sos. A venit și rândul ardeilor! Peste sosul obținut se pun ardeii și sucul lăsat de aceștia. Se pune sare, piper după gust. La dorință, se poate presăra cu verdeață sau alte condimente pentru legume. Lăsă la foc mic până scade puțin sosul format de legume. Se mănâncă rece sau caldă, presărată cu pătrunjel proaspat tocat.
Poftă bună!
PS. Și aveți grijă să gustați ardeii când îi feliați, ca să nu aveți surprize picante, mai ales dacă vor savura din bucate și copiii!