Biscuiți îndrăgostiți

Zahăr Cinci Inimioare alături de Unica.md au pus la cale o competiție dulce, de te lingi pe degete. Gospodinele din țară și-au scos din arhivă rețetele de desert și au luptat pentru premii delicioase în concursul ”Dulcile Sărbători de Iarnă”. Câștigătoarea locului 2, Veronica Cebanaș, alături de prietena sa au câștigat un master-class marcă Lo Chef. Alături de bucătarul Marian Danu vor prepara, iar cel mai important, vor orna, biscuiți îndrăgostiți.

separator

Pentru blat:

  • 300 gr de făină
  • 200 gr unt
  • 70 gr de frișcă
  • 200 gr zahăr extrafin „Cinci Inimioare”
2 3

Pentru glazura cu ingrediente naturale:

  • 1 albuș de ou
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 190 gr zahăr pudră „Cinci Inimioare”
  • Praf de șofran
  • Sfeclă roșie
  • Creioane pentru decor

Mod de preparare:

  1. Facem blatul pentru biscuiți: Amestecăm  200 gr de zahăr extrafin cu 300 gr de făină. Frământăm aluatul cu untul, topit, preventiv, la temperatura camerei.
  2. Adăugăm frișca și continuăm să frământăm. Dacă e cazul, mai adăugăm făină, aluatul trebuie să fie compact. Acest gramaj îți permite să pui de-o parte o bucată de aluat și pentru data viitoare. Îl vei păstra într-o folie alimentară,  la congelator, iar în momentul în care vei avea poftă de biscuiți, îl vei pune pe masă și îl vei lăsa vreo 2 ore să se dezghețe la temperatura camerei.
  3. Înainte de a forma biscuiții, aluatul tre să stea la rece aproape 2 ore, după care încercă să-l lucrezi repede.
  4. Biscuiții se vor coace la cuptor nu mai mult de 15 minute, la temperatura 170 de grade C.
  5. Între timp, pregătește glazura. Pentru ornat ai două opțiuni: sau cumperi creioane cu glazură colorată din magazin, sau o faci în condiții casnice pe bază de produse naturale.
  6. Amestecă un albuș de ou cu o lingură de zeamă de lămâie și aproape 200 gr de zahăr pudră ”Cinci Inimioare”. Poți dubla gramajul, respectând proporțiile. Glazura de bază trebuie să aibă o consistență cremoasă.
  7. Împarte glazura în 3 boluri. În fiecare dintre ele adaugă coloranți naturali. În unul șofran, în celălalt suc de sfeclă. Iar al treilea va rămâne de culoare albă.
  8. Glazura va fi aplicată pe biscuiți cu ajutorul sacilor alimentari, pe care poți să-i faci în condiții casnice, din hârtie  pentru cuptor.
1

În procesul de ornare, care este unul foarte distractiv, îți poți implica și copiii.

576862_496664943678177_1226513779_n

logo-LoChef-studiou-gastronomic300-pStudiou Gastronomic „Lo Chef”

Tel: + 373 68 13 85 78
+ 373 61 10 68 34

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Duş rece sau fierbinte? Care este mai bun pentru sănătate?
Articolul anterior
Motivul pentru care o tânără se căsătoreşte cu tatăl ei biologic
Articolul următor