Blat de pizza fara gluten făcut în mare parte din … conopidă! Făcut, cu putine ingrediente, care, practic, poate fi acoperit cu oricare din produsele voastre preferate: de la mozarella si prosciutto pana la ardei si ananas.
Ingrediente:
- 200 g conopida cruda
- 200 g mozzarella light
- 2 oua
- Cimbru, piper, sare (si orice alte condimente preferati)
Preparare
- Preincalziti cuptorul la 2000 Celsius.
- Bagati conopida la blender pana cand ajunge la dimensiunea bobului de orez.
- Amestecati ingredientele intr-un bol.
- Puneti amestecul de mai sus intr-o tava si apasati usor sa se taseze si sa ia forma de pizza.
- Coaceti timp de 12-15 minute, sau pana cand marginile au culoarea aurie. Lasati sa se raceasca 5 minute. Introduceti usor sub blat o spatula pentru a se desprinde de tava.
- Adaugati ingredientele voastre preferate deasupra si reintroduceti la cuptor pentru inca 10-15 minute sau pana cand capata o culoare aurie si deasupra.
- Lasati sa se raceasca 10 minute pentru ca crusta sa se solidifice si apoi serviti.
sursa: nutritie.restomania.ro