Chiar dacă încă nu am ajuns anul acesta la mare, săptămânal practic încercăm să aducem marea la noi. Pentru a simți aroma valurilor este nevoie uneori doar de o gustare ”de mare”. În familia noastră, bucatele cu gust de mare sunt foarte frecvente. Cel mai ușor de gătit și mai exotic este gustarea din creveți. În doar câteva minute, savurezi din darurile mării, stând acasă pe canapea sau undeva la picnic.
Ingrediente pentru 2 porţii:
* 3 linguri ulei de măsline
* 500 g creveți
* o mână de susan
* o mână de făină
* sare, piper negru (după gust)
Mod de preparare:
Creveţii se spală, se curăță şi se lasă să se scurgă apa de pe ei. Cele 2 ouă se bat cu sare şi piper. La dorinţă se pune şi verdeaţă. Uleiul de măsline se încălzeşte într-o tigaie mare de teflon la flacără medie. Creveţii se trec prin făină, apoi prin oul bătut, iar la final se trece prin susan. Se adaugă creveţii în tigaie. Se prăjesc până când capătă o nuanţa rozalie, aproximativ 3 minute.
Se serveşte seara cu şampanie, mai ales în perioada când copiii sunt la tabără!
Pofta buna!