Budincă de chia în trei straturi

Budinca de chia în trei straturi este ceva de vis. O combinație de gusturi foarte bună, care îți va încânta papilele gustative instant. Un singur lucru au în comun cele trei straturi, și anume, faptul că sunt îndulcite cu banană și nu am adăugat alt îndulcitor (lucru pe care voi, dacă vreți puteți să-l faceți). Avem un strat cu gust de ciocolată, un strat simplu cu gust de banană și un strat dulce-acrisor cu gust de coacăze.

separator

budinca-de-chia

INGREDIENTE
Baza:

  • 5-6 linguri de semințe de chia
  • 250 ml. lapte (vegan sau de vacă)

Pentru cele trei straturi:

  • 1 banană
  • 3 linguri de coacăze negre
  • 1 lingură de pudră de roșcove ( sau cacao)
  • fulgi de cocos (opțional)

PREPARARE
Pune semințele de chia într-un bol, iar peste ele adaugă cei 250 ml. lapte. Amestecă pentru 1-2 minute, apoi lasă la frigider 2-3 ore sau cel mai bine peste noapte.

După ce s-au umflat semințele de chia, pisează o banană cu furculița, apoi pune-o în budincă. Amestecă. Separă compoziția în 3 boluri.budinca-de-chia-8 (1)În primul bol lasă budinca simplă, în al doilea bol pune pudra de roșcove/cacao și amestecă. În cel de-al treilea bol pune coacăzele negre, pe care le-ai transformat într-o pastă cu ajutorul unui blender. Amestecă. Pune cele 3 budinci de culori diferite pe rând într-un pahar sau într-un bol și presară deasupra niște fulgi de cocos.

budinca-de-chia-7 (1)

Este absolut delicioasă!

budinca-de-chia1

Sursa: foodieopedia.ro

Andra și sosia sa din Moldova, în aceeași poză, îmbrăcate la fel!
Articolul anterior
Tenismana Serena Williams a câștigat turneul Australian Open însărcinată în două luni!
Articolul următor
Alte articole interesante