Perfect pentru zilele când ții lene să stai în bucătărie.
- 4 cartofi medii
- 100 gr brânză burduf sau telemea
- 1/2 ceapă
- 1 ou mic
- 1/4 linguriță boia dulce
- sare, piper
- 1 lingură ulei
Sos de smântâna cu mărar:
- 100 ml smântână
- 4 fire mărar
- 1 vârf cuțit chili
- 1 vârf cuțit boia dulce
- sare
Preparare:
- Pentru sos se amestecă smântâna, mărarul tocat, boiaua și chili. Se adaugă puțină sare.
- Cartofii se freaca cu buretele de sârmă sau o perie aspră. Se ințeapă ușor, cu o furculiță de jur împrejur. Se coc în cuptor la 200C pentru 45-60 minute (până când furculița intră ușor în ei). Se lasa să se răcorească, apoi se taie în două pe lung. Se scobesc de miez, lasând însă puțin miez pe coajă.
Miezul scobit din cartofi se amestecă cu ceapa călită, oul bătut și brânza. Se amestecă bine. Se condimenteaza amestecul cu sare dupa gust.
Se pun cartofii intr-o tava si se coc 10 minute la 200C. Se porneste apoi cuptorul pe grill si se mai lasa 10 minute, pana sunt rumeni deasupra.
Se servesc cartofii calzi stropiti cu sos de smantana si salata verde.