Câteva idei ingenioase de gustări pentru masa de Crăciun!

Știm că masa de Crăciun cere mult efort pentru a găti cele mai gustoase și ingenioase rețete. Așa că noi am decis să-ți sărim în ajutor cu câteva rețete simple, dar care la sigur vor fi pe plăcul invitaților. Te asigurăm că la final de seară toți îți vor cere rețele.

separator

Frigărui cu mozzarella și roșii cherry

Pentru acest deliciu ce bucură atât ochii, cât și papilele gustative prin delicatețea sa, este nevoie de foarte puține ingrediente și timp.1Ingrediente:

  • Roșii cherry
  • Brinză mozzarella
  • Busuioc
  • Sare și piper
  • Oțet balsamic

Mod de preparare:

Roșiile cherry, mozzarella și  busuiocul se înfing pe bețișoare pentru frigărui, apoi  se condimentează cu sare și piper și se  stropesc cu oțet balsamic.

Dovlecei cu brânză2Ingrediente:

  • 1 dovlecel mai mare
  • 50 gr de brânză de telemea de oaie
  • 100 gr de cremă de brânză
  • 1 linguriță de smântână
  • 20 ml de ulei
  • 2 fire de patrunjel proaspăt
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-un blender se pune: brânza de oaie tăiată cubulețe, crema de brânză, smântâna, uleiul, piper după gust. Se mixează până obținem o pastă omogenă. Compoziția obținută se scoate într-un bol și se amestecă cu patrujelul tăiat mărunt.

Dovleceii îi tăiem  felii subțiri pe lungime . Feliile se pun pe o tavă, se ung cu ulei și se presară cu piper și sare.

Se pun pe grătarul încins și se țin cca 2 min pe ambele părți.  Când dovleceii s-au  răcit complet, punem pe fiecare felie de dovlecel câte o linguriță de umplutură și rulăm.

Chec aperitiv3Ingrediente:

  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr măsline fără sâmburi
  • 200 gr ciuperci
  • 200 gr piept de pui
  • 200 gr cașcaval
  • 6 linguri mari de faină
  • 6 ouă
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Întâi separăm  albușurile de gălbenușuri. Tocăm ingredientele în cuburi aproximativ egale,  iar ciupercile le călim cu sare într-o tigaie fără ulei sau pe un grătar. Le ținem pe foc până se evaporă tot lichidul, iar ciupercuțele au devenit moi și comestibile. Nu prajite!

Amestecăm gălbenușurile cu cașcavalul, pieptul de pui, ardeii, măslinele și ciupercile răcite. Adăugăm și făina amestecată cu praful de copt, sarea și piperul. Albușurile le vom bate spumă cu un praf de sare.

Adaugăm spuma de albușuri puțin câte puțin în compoziția creată anterior. Încorporăm  tot albusul, astefl  rezultând o compoziție omogenă. Încingem cuptorul la 180-190 grade. Ungem cu unt o tavă de chec și o tapetăm bine cu faină sau pesmet.

Turnăm compoziția până la maxim 3/4 din înălțimea tăvii și o trimitem la cuptor pentru urmatoarele 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea și dacă mai trebuie, o mai lasam 5-10 minute. Până este rumenă și apetisantă.

Lasăm 10-15 minute să se răcorească înainte să îl scoatem din tavă și îl mai lăsăm 10 minute înainte să îl tăiem.

Gustare cu brânză și mărar4Ingrediente:

  • 100 gr brânză telemea de capră
  • 100 gr brânză proaspătă de vaci
  • Piper dupa gust
  • Mărar proaspăt tocat mărunt (pentru decor)

Mod de preparare:

Brânza de  capră se marunțește,  se amestecă cu brânza proaspătă de vaci și se adaugă piper după gust.

Formăm bile care se trec prin mărar proaspat tocat mărunt, astfel încât să obținem un decor uniform.

Rulade de lipie5 Ingrediente:
●Lipie

Mai jos gasiți mai multe variați de umpluturi:

  •  Brânză de vaci (de casă)-200 gr, usturoi (2 căței), sare, verdeață şi putină smântână.
  •  Crevete, 1 ou fiert, cașcaval tare, usturoi (2 căței), smântână şi verdeață.
  •  Ciuperci înăbușite cu ceapă, cașcaval, verdeață.
  •  Brânză de vaci (de casă), usturoi, cașcaval ras şi castraveți murați.
  •  Crema brânză, verdeață, smântână şi morcov  coreean.
  •  Somon slab sărat mărunțit, verdeață şi castraveți proaspeți.
  •  Orez fiert, ou fiert, verdeață şi smântână.
  •  Tonul în ulei se mărunțește cu ajutorul unei furculițe, se adaugă cașcaval ras şi verdeață.
  •  Piept de pui, ou fiert, morcov coreean şi smântână.
  •  Cașcaval tare şi piept de pui, tăiate cuburi mici, usturoi şi castravete proaspăt ras prin răzătoare şi smântână.
  •  Ceapă călită, ardei gras călit, castraveți proaspeți, pipet de pui, usturoi, verdeață şi roșii proaspete.
  •  Castravetele şi morcovul cruzi se dau prin răzătoare, piept de pui bucăţi, smântână şi verdeaţă.
  •  Sfeclă roșie fiartă rasă prin răzătoare, morcov, usturoi, nuci şi smântână.
  •  Ceapă călită, ardei gras, piept de pui tocat, cașcaval ras.
  •  Cremă de brânză, ceapă, usturoi şi amestec de piper.
  •  Ciuperci înăbușite cu ceapă, ou fiert, cașcaval ras şi verdeață.
  •  Vinete, ardei gras, roșii şi usturoi înăbușite, apoi cu ajutorul blenderului transformați legumele într-o pastă.
  •  Prăjiți ficatul de pui, adăugați frișcă (30%), sare şi piper după gust, mărunțiți în blender.

Mod de preparare:
Pe foia de lipie aranjați umplutura preferată. Distribuiți uniform pe toată suprafața, rulați  şi tăiați bucăţi cilindrice de grosimea dorită. Aranjați pe un platou, decorați cu verdeață.

Castraveți și cremă de brânză6Ingrediente:

  • 250 gr cremă de brânză
  • 50 gr unt
  • 1 castravete
  • 1 legatură de mărar
  • Un praf nucșoară
  • Sare de mare și piper după gust

Mod de preparare:

Frecăm crema de brânză cu untul moale, la temperatura camerei. Adaugam câteva fire de mărar tocate marunt, sarea de mare, nucșoara și piperul proaspăt măcinat. Amestecăm până la omogenizare.

Tăiem castraveții felii nu foarte groase și aproximativ egale. Pe fiecare felie de castravete punem câte o lingură de crema obținută.
Poftă bună și Crăciun Fericit!!!

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Controale în supermarketurile din Capitală! Mâncare gata preparată expirată, în vitrinele a zeci de magazine
Articolul anterior
Cum a fost răsfățată Xenia Deli de Revelion?
Articolul următor