O rețetă perfectă pentru Ziua Îndrăgostiților. Acest chec este ideal pentru a-i demonstra persoanei dragi cât de mult o iubești, dar și să-i faci o surpriză dulce.
![separator](https://unica.md/wp-content/themes/unica-theme/img/separ_article.png)
Ingredientele necesare:
Chec de zmeură:
- 5 ouă
- 150 gr. zahăr
- 140 gr. făină
- 2 linguri de pudră de zmeură deshidratată
- 80 ml ulei
- un praf de sare
- 1 linguriță vanilie
- 1 linguriță colorant roșu alimentar
Chec de cacao
- 4 ouă
- 140 gr. zahăr
- 80 gr făină
- 30 gr cacao
- 60 ml ulei
- un praf de sare
- 1 linguriță vanilie
Glazură:
- 100 gr. cremă de branză
- 50 gr. unt moale
- 4 linguri zahăr pudră
- 1 linguriță pudră de zmeură deshidratată
Cum să preparăm:
Se pregătește primul chec, cel de zmeură: se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se mixează cu uleiul, puțin câte puțin, ca la maioneză, până se umflă. Albușurile se mixează cu un praf de sare și când se umflă bine se adaugă treptat zahărul. Se bate bine până se obține o bezea fermă și zahărul este topit. Se pun gălbenușurile peste bezea, se adaugă vanilia și se mixează ușor până se încorporează. Se amestecă pudra de zmeură cu făina și se cerne în compoziție, puțin câte puțin și se încorporează cu o spatulă, amestecând lejer, de jos în sus. Se pune colorantul roșu și se amestecă pânî se obține culoarea roz intens. Pudra de zmeură nu coloreaza așa tare, deci este nevoie de colorant alimentar.De asemenea, nu este nevoie de praf de copt pentru că, va crește de la albușurile bătute spumă. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de chec și se răstoarnă compoziția. Se nivelează și se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 40-45 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate checul din tava, se îndepartează cu grijă hârtia de copt și se lasă la răcit pe un grătar, pus pe o parte. Cand s-a răcit se taie în felii de 1,5 cm grosime. Cu ajutorul unui cuter în formă de inimă se decupează pe mijloc fiecare felie. Se pastreaza inimioarele în ordinea în care au fost tăiate. Se prepară checul de cacao, la fel ca cel de zmeură. Făina se amesteca cu cacao și se cern în compoziția de ouă. Se pune un sfert din compoziția de chec de cacao în tava tapetată cu hârtie de copt. Se așează apoi inimioarele de chec roz pe mijloc, una în spatele celeilalte, bine lipite una de alta. Se pune restul de compoziție de cacao de jur împrejurul inimioarelor și deasupra, se nivelează ușor și se coace checul la 180 de grade pentru 40 de minute. Se face iar testul cu scobitoarea, se scoate din tavă, se îndepartează hârtia de copt și se lasă la răcit pe o parte, pe un grătar. Pentru glazură, se mixează crema de brânză cu untul moale, se adaugă zahărul pudră și zmeura deshidratată. Se îmbracă checul și se decorează după plac cu fulgi de ciocolată și zmeură deshidratată.
Mai jos vezi și rețeta video pas cu pas:
Poftă bună!!!