Astăzi vă recomand un chec cu vin roșu și ciocolată care este gustos la superlativ, e aromat și are o compoziție ușor umedă și o textură pufoasă. Divainbucatarie.ro ne dezvăluie câteva secrete ale preparării, având în vedere că este un chec care are la bază unt: cantitatea de ouă să fie egală cu cea a zahărului, a făinii și a untului. Un alt secret este faptul că amestecarea completă a ingredientelor se face ușor, de jos în sus, până la omogenizare, doar după ce adăugăm ultima tranșă de făină.
Acest chec poate fi promisiunea unui desert senzațional pe care trebuie să îl încercați.
INGREDIENTE:
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 200 g zahăr
- 200 g unt topit și răcit
- 200 g făină
- 1 linguriță rasă praf de copt – opțional
- 100 ml vin roșu
- 100 g ciocolată neagră
- 15 g pudră de cacao neagră
- 1 linguriță vârfuită scorțișoară
- 1 linguriță coajă rasă de portocală
PREPARARE:
Pentru a pregăti checul cu vin roșu și ciocolată, începem prin a cântări ouăle scoase din coajă, apoi cântărim exact aceeași cantitate pentru unt, zahăr și făină. Mixăm ouăle cu un praf de sare timp de 2-3 minute, adăugăm treptat zahărul și mixăm încă 10 minute din momentul în care am terminat de pus zahărul.
Încorporăm alternativ uleiul și făina, fără să omogenizăm complet compoziția. Pentru cei care folosesc în mod obișnuit praf de copt, acesta este momentul în care poate fi adăugat.
În acest timp punem la baine-marie vinul roșu și ciocolata neagră, până se topește ciocolata. Luăm de pe foc, adăugăm cacao, coaja rasă de portocale și scorțișoara și amestecăm bine.
Turnăm ușor vinul cu ciocolata în aluat, amestecând la final până omogenizăm compoziția.
Turnăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și îl coacem primele 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C, apoi în jur de 30-40 minute la 160°C (în funcție de puterea cuptorului din dotare). Facem proba cu scobitoarea pentru a vedea dacă este copt, apoi scoatem checul pe un grătar să se răcească.
Îl putem lăsa simplu, îl pudrăm cu zahăr sau îl decorăm cu ciocolată topită și fulgi de ciocolată.
Dacă v-a plăcut rețeta, aștept pozele. Și nu uitați s-o distribuiți prietenelor!