Chifteluţele de somon la cuptor sunt foarte gustoase şi sunt iubite deopotrivă de copii şi de adulţi. Dacă ai un copil căruia nu-i place peştele îi poţi oferi chifteluţele de somon. Ca să faci totul şi mai atractiv fă un desen vesel pe farfurie, de pildă ai putea desena o fată veselă şi chifteluţele ar putea fi ochişorii, sau pui ochişori chifteluţelor şi inventezi o poveste amuzantă. Fii jucauţă şi inventivă, sunt sanse mari să le şi mănânce cu mare poftă până la final. Daca nu, nu te necăji, măcar v-aţi distrat!
Ingrediente:
- 300 gr file de somon
- 1 ou
- 2 căţei usturoi
- 1 lingură sos soia
- 1 lingură pesmet
- 2 linguri ulei de măsline
- câteva fire ceapă verde
- câteva fire pătrunjel verde
- sare, piper
Mod de preparare:
Mai întâi desfacem pielea de pe file dacă aceasta există apoi tăiem fileul în bucăţi mai mici şi le punem în vasul robotului de bucătărie.
Pornim robotul şi mărunţim carnea de somon. Nu îl mixăm mult fiindcă se va face pastă.
Adăugăm oul, usturoiul pisat, sarea, piperul, sosul de soia, ceapa şi pătrunjelul tocate mărunt. Sare nu puneţi foarte multă fiindcă şi sosul de soia este sărat.
Amestecăm până obţinem o compoziţie omogenă.
Adăugăm pesmetul.
Cu mâinile unse cu puţin ulei de măsline modelăm chifteluţele şi le aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Nu le faceţi foarte mari fiindcă vor rămâne crude la mijloc.
Turnăm pe fiecare chifteluţă un strop de ulei de măsline.
Coacem chifteluţele de somon la 160 grade folosind funcţia de ventilaţie pentru 30 minute.
Sunt foarte bune atât calde alături de o garnitură, dar şi reci pe post de aperitiv.
Sursa: www.caietulcuretete.com