O ciorbă sănătoasă ce poate fi oferită şi bebeluşilor de la 10 luni.
Ingrediente (pentru aproximativ 3 litri):
– 4 legături de lobodă
– ¼ cană de quinoa
– 2 țeline medii
– 4 cartofi medii
– 2 cepe medii
– 3 morcovi medii
– 1 rădăcină de pătrunjel
– borș
– 3 foi de dafin
– ulei vegetal
Mod de preparare:
Ceapa, morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei vegetal presat la rece și diluat cu apă. Apoi se curăță și se taie cartofii cubuleț și se adaugă în oală când ceapa a devenit transparentă. Se toarnă 3 litri de apă, se pun foile de dafin și se lasă la fiert circa 20 – 30 de minute.
După acest timp, se încearcă legumele cu furculița și dacă sunt fierte, adăugăm quinoa bine spălată și borșul precum și sare după gust și dacă se dorește. Mai se lasă ciorba pe foc vreo 10 minute, timp în care se spală bine loboda și se toacă mărunt. Se stinge focul și se adaugă loboda. Se lasă oala acoperită pentru ca boabele de quinoa să își tripleze volumul. La final, se mai poate toca pătrunjel proaspăt și se poate presăra pe deasupra.