Cristi Aldea-Teodorovici împreună cu nutriționista Tamara Șchiopu au pregătit pentru cei prezenți la Gustar clătite delicioase cu cremă de piersici.
Iată cum se prepară acest desert aromat și gustos:
Se pregătește aluatul obișnuit pentru clătite, cu făină, ou și lapte: 1 ou, 150 grame de făină, 300 ml lapte, se mestecă ca să se obțină o masă omogenă și subțire. Se adaogă 50 ml ulei, pentru viscozitate.
Separat se pregătește crema de piersici.
5-6 piersici foarte copți se curăți de coajă, apoi se scot de pe sâmbure într-un bol. Se presează ca un pireu, dar să rămână și bucățele întregi de piersic (sugestia lui Cristi).
Se amestecă cu 250 grame de cremă de brânză de vaci și 3 linguri de zahăr pudră. Se fac clătitele într-o tigaie mică, peste care se unge crema de piersic, învelind clătitele după plac, fie în plic, fie în rol. Clătitele pregătite se stropesc cu sirop de fructe preferate și se servesc imediat.
Pentru prima dată la Gustar a fost organizat Teatrul Gastronomic EcoLocal GUSTOS, folosind produse Eco autohtone, prin concursul artiștilor protagoniști, spune Tamara Șchiopu, Nutriționist, EtnoGastronomica.